Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je to vcelku podstatná součást vyšetření. Zjišťuje se, zda nemáš endometriózu a zda jsou průchodné vejcovody. Odmítnout ji můžeš a rovnou podstoupit ivf, ale může se to promítnout do výsledku.
@Janli Děkuji za odpověď, samozřejmě počítám s tím, že se nemusí zadařit. Jen nechápu, pokud žena tu endometriozu má, pak to nemá smysl?
@Anonymní píše:
@Janli Děkuji za odpověď, samozřejmě počítám s tím, že se nemusí zadařit. Jen nechápu, pokud žena tu endometriozu má, pak to nemá smysl?
Pokud má žena endometriózu, tak je třeba tělo na IVF připravit. Tělo se uvede do stavu jako v přechodu a to ložiska zničí, pak se teprve udělá ivf. Pokud jsou ložiska na špatném místě, tak opravdu můžou IVF negativně ovlivnit. Ale já bych na tvém místě zašla rovnou do CARu a řešila to s odborníky.
Tak nikdo ti nikde laparoskopii s pistoli u hlavy nutit nebude, pokud nebudes chtit.. Muzes kdykoliv, cokoliv odmítnout. Sla bych do caru, nechala se odborne vysetrit a poradila se tam. Treba to nebude nutne.
@Janli ložiska endometriozy to utlumi nezničí, to by byla lehká léčba ale není.
@Anonymní píše:
Přeji hezký denchtěla jsem se zeptat, jak to funguje v CAR. Něco přes rok se nám nedaří otěhotnět, hormonální profil a spermiogram partnera je v pořádku. Lékař mi nabídl jako další krok laparku nebo rovnou CAR - pokud na laparku nechci. Zajímalo by me, zda me v CAR budou do laparky tlacit nebo zda ji tam musim podstoupit..
Ahoj není nutné podstoupit laparoskopii když nemáš třeba cysty na vaječnících které by ukazovali na endošku. V car které dělají hysteroskopii ti zavedou nástroje skrz které se podívají jak vypadá děloha atd a dá se podstoupit i ambulantní zjištění průchodnosti vejcovodů. Takže není nutnost aby do tebe řezali aniž by k tomu byl důvod jo a dobrý doktor s ultrazvukem na úrovni pozná endošku i bez laparky. Mám endošku tak s tím mám zkušenosti.
@potvurka89 Ahoj, díky za odpověď, s cystama žádné problémy nemám
. Na tu průchodnost bych si klidně zašla..
@Anonymní píše:
Přeji hezký denchtěla jsem se zeptat, jak to funguje v CAR. Něco přes rok se nám nedaří otěhotnět, hormonální profil a spermiogram partnera je v pořádku. Lékař mi nabídl jako další krok laparku nebo rovnou CAR - pokud na laparku nechci. Zajímalo by me, zda me v CAR budou do laparky tlacit nebo zda ji tam musim podstoupit..
Zkus nejdriv tu pruchodnost a uvidis. Pokud bys byla nepruchpdna, tak na ni uz nemusis. Laparka je v pohode, mam ji za sebou.
Přeji hezký den
chtěla jsem se zeptat, jak to funguje v CAR. Něco přes rok se nám nedaří otěhotnět, hormonální profil a spermiogram partnera je v pořádku. Lékař mi nabídl jako další krok laparku nebo rovnou CAR - pokud na laparku nechci. Zajímalo by me, zda me v CAR budou do laparky tlacit nebo zda ji tam musim podstoupit..