Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Samozřejmě se to už někomu stalo. Ale spíš radím dávat jen jedno a druhé nechat případně na KET. Šance se tak kumulativně naopak trochu zvýší, protože s prvním cyklem ani nevíš, jak tělo bude reagovat na stimulaci – může být více v pohodě a připravené na transfer až ten následující cyklus, takže si rovnou „vyplácáš“ dvě embrya najednou. A hlavně pokud dáš dvě v prvním nebo druhém pokusu, přijdeš případně o hrazení pojišťovnou čtvrtého cyklu, tak na to taky pozor. ![]()
A tobe doporucili dat dve? Chapala bych po nekolikatem nezdaru…ale hned prvni ivf…dala bych jedno. Ja mela 3 embrya, 1 na Et nevysel, druhy ket ano a jeste nam snehulak zbyl. Jinak taky jsem chtela naporduhe dat dve, a bylo mi to tezce nedoporuceno. Ani sance uchyceni se tim extra nezvysuje, ale to urcite musis vedet
a jsem rada ze jsem uposlechla
My jsme nechali zavést 1 embryo na 1.IVF a máme jednovajecna dvojčátka
![]()
U nás první IVF, doporučili nám přímo, ať dáme rovnou obě embrya, že je alespoň 50% šance, že jedno se uchytí a k překvapení všech lékařů se uchytila obě a dnes již máme 10ti letá dvojčata ![]()
@Anonymní píše:
U nás první IVF, doporučili nám přímo, ať dáme rovnou obě embrya, že je alespoň 50% šance, že jedno se uchytí a k překvapení všech lékařů se uchytila obě a dnes již máme 10ti letá dvojčata
Až jsem v první chvíli myslela, že jsem to psala já, mám to jak přes kopírák…1.IVF, 2 embrya, 50% šance a desetiletá dvojčata ![]()
@mončatka píše:
Až jsem v první chvíli myslela, že jsem to psala já, mám to jak přes kopírák…1.IVF, 2 embrya, 50% šance a desetiletá dvojčata
Já, byla pred skoro 4 lety na IVF a až na 5.KET ( vzdy jsem v 5tt potratila) kdy jsme vložili 2 embrya ( tak se chytli, ale ve 4týdnů jsem jedno potratila) Naštěstí to druhé se udrželo a dnes mám zdravou, krásnou holčičku.
Jelikož chceme mít další dítě, tak přes předešlé komplikace nám bylo doporučený dát 2embrya ( jelikoz moje telo, pry lepe reaguje na 2).
Proto, jsem jsem se ptala, jestli se někomu podarili dvojcata na prvni pokus.
I z jednoho embrya mohou být dvojčata? Já mám bohužel jen 1 embryo na KET, druhé embryo to vzdalo před zamrazenim, jinak bych je také chtěla obě.
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
Podařilo se někomu hned 1.IVF pokusu otěhotnět ( dvojčata)? Čeká mě ve středu ET dvou Embyii, tak me zajima, jestli se to někomu povedlo na 1.pokus.
To embryo se muze nekdy rozdelit a muzou byt i trojcata
Ahoj holky,
Podařilo se někomu hned 1.IVF pokusu otěhotnět ( dvojčata)? Čeká mě ve středu ET dvou Embyii, tak me zajima, jestli se to někomu povedlo na 1.pokus.