Zkušenosti s IVF Clinic Olomouc

Anonymní
9.7.24 15:53

IVF CLINIC OLOMOUC DOPORUČENÍ

Dobrý den, máte zkušenosti s touto klinikou? Vůbec nevím jak to chodí. 3 roky se snažíme o miminko- 5× pozitivní test, ale vždy v 5-6tt samovolný potrat. Mám za sebou monitorováný cyklus, genetiku a hematologii. Bylo mi doporučena ivf klinika na došetřeni- reprodukcni imunologii.
Podle recenzí jsem si vybrala tuhle kliniku, ale co nás čeká? Ani moc nerozumím těm platbám. Píši treba že 3 ivf cykly hradí pojišťovna, ale s recenzí čtu, že zaplatili už třeba 20 000,– proč? Ale udělají mi tedy první vyšetření a podle toho se pak pokračuje? Nemusím hned mít IVF, že? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ZinaJudita1
9.7.24 16:28

Ahojky, nemám zkušenost s Olomoucí, ale mohu ti napsat svou zkušenost obecně s reprodukčními klinikami.
Vždycky jsem si myslela, že když se řekne, že nějaké ivf cykly platí tzv. pojišťovna, tak já nebudu platit nic, jenomže to tak bohužel vůbec není. Mělo by se spíše používat slovo, že ti pojišťovna přispívá nebo že hradí určitou část léčby.
Pokusy na pojišťovnu jsou celkem 4. Ale vždycky tam máš nějaké „doplatky“, které si hradíš ty sama. Jak ti to lépe vysvětlit. Musíš si najet na webové stránky té kliniky a najít si tam ceník výkonů. V tom ceníku máš 2 sloupce - pojištěnci X samoplátci.
Když máš pokus na pojišťovnu, tak hradíš menší částku, protože ti větší část uhradí ta pojišťovna. Jakmile ty pokusy vyčerpáš, tak už si vše platíš sama a jsi samoplátce. To je ten rozdíl.
Ale pojišťovny určitě nehradí všechno. Vždycky se na tom hrazení musí pacient podílet. Je pak na dobré vůli té kliniky, že ti třeba během léčby bude vycházet vstříc a bude se ti snažit dát levnější léky apod. Sestřičky to s tebou potom průběžně propočítávají a říkají ti, kolik to zatím vychází, celkovou částku na doplacení konkrétního cyklu dostáváš vždy na závěr, třeba po embryotransferu. To už si tě vezme účetní do kanceláře a pěkně ti to vyúčtuje, můžeš platit hotově nebo kartou, ale platbu vyžadují hned, pokud nemáš, možná si lze dohodnout i nějaké splátky ;-)

• Citovat
  • Upravit
1180
9.7.24 16:45

Záleží, co si vybereš za služby. Můžeš samozřejmě mít pokus plně na pojišťovnu, ale pokud bys potřebovala víc léků, už musíš doplácet, některé léky se doplácí v každém případě. V tomto případě jen dají vajíčka a spermie do misky a děj se vůle boží. Pokud bys chtěla něco navíc, tak už platíš, třeba za vpíchnutí spermie do vajíček, výběr spermií čipem, kultivaci embryí namísto 3 dny 5 dnů. Pokud bys chtěla zamrazit embrya, platíš, pak za následné kryoembyotransfery platíš. Pokud by sis nezaplatila mrazení, vše vyhodí a pokud nebudeš úspěšná, můžeš jít na nový cyklus znovu. Takže ono to vyjde na pěkný balík ve svém souhrnu. Jo a to nepočítám cesty, že si třeba musíš vzít volno z práce a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2564
9.7.24 17:16

Podle výsledků ti doporučí nejlepší postup pro vás, nikdo vás do ivf tlačit nebude. Pokud budeš chtít můžeš zkusit i IUI to bývá úplně zdarma nebo max do 2000,– podle centra. Bohužel ivf ač to spostu lidí neví je poměrně drahá záležitost i s příspěvkem pojišťovny, protože ta hradí jen základ a určité množství léků. Podle výsledků hormonálního profilu a spermiogramu vám doporučí příplatkové metody ale počítala bych kolem 15-60tis za pokus + vklady dalších embryí cca 10-15tis (pojišťovna hradí vždy jen první ET/KET). Mě třeba jeden pokus vyšel na 55tis., mám vysoké dávky léků, všemožné příplatky za výběr spermie a i tak to už 2× nevyšlo (embryjka nám nevydrží do 5.dne) a čeká nás 3.pokus ivf :zed: tentokrát v jiném CAR ale cenově jsme na stejno. Ale ve skupinkách je spousty těch, které dopláceli kolem 20tis, a vyšel jim hned 1.pokus a ještě mají i několik zmraženo.
Ty evidentně těhotníš, tak třeba to bude jen malý zádrhel a přijde se na to kde je chyba. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
10.7.24 05:40

Pokud jde jen o reprodukční imunologii, mám dobrou zkušenost ve FNOL u MUDr. Koubkové. Vyšetřovali nás i v Praze, ale tady mi paní doktorka přišla pečlivější a celkově super přístup. Takže kdybyste ještě zvažovali alternativu, tak tady se za vyšetření neplatí. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty