IVF - ET/KET 2026

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5638
7.1.26 13:10

Tak jdu z kontroly a vypadá to dobře. Napravo viděla 10 folikulů a nalevo nějakých 8, vše 12-14mm, takže krásně rovnoměrné :dance:
Moc doufám v dobré počty a kvalitu, bohužel u mě ani hodně vajíček nemusí znamenat že budeme mít nějaká embrya. U prvního cyklu se nám z 16 zralých vajíček oplodnily jen 3, tak jsem v očekáváních už dost střízlivá, ale stejně ty hezké počty folikulů člověku dodají trochu optimismu.
Další kontrola v pátek a s největší pravděpodobností bude v pondělí odběr.
Jak v Gennetu, tak v Podolí mi ultrazvuk během stimulace dělali vždy na křesle, tady v Clayo to ale doktorka dělá na lehátku a je to PECKA! Kdo už prošel stimulací, tak ví jak tyhle ultrazvuky umí být nepříjemné, a přitom je to taková blbost co ten ultrazvuk trochu vylepší, jen to že je člověk na lehátku a ne na křesle :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
7.1.26 14:26

@Gracetheworld moc držím palce, ať máte co nejvíce kvalitních embryii a za pár týdnů najdeš // :kytka: Jak se cítíš při tolika folikulech? Plánujete ET?
Jinak mě v Gennetu UTZ pokaždé na lehátku a většinou i zhasli světlo, a taky jsem měla lepší pocit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
7.1.26 14:57

@Gracetheworld Tak supr, to vypadá dobře :dance: a ví se čím to je, že se jich v tom prvním tak málo oplodnilo? Budeš si brát neschopenku po OPU?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5638
7.1.26 15:23

@Kitokato V Liberci mi UTZ dělala na gyn křesle, tak asi mají v Praze jiné postupy a nebo to bude možná na lékaři. Cítím se vcelku dobře, akorát se mi čas od času motá hlava. Vaječníky občas cítím, ale žádná hrůza. Jsem zvědavá jak to bude až budou mít folikuly 20 mm, ale u prvního IVF jsem jich měla taky 20 a šlo to, tak to snad bude OK i teď.
ET nevím, bude hodně záležet na tom jak se budu cítit po OPU a jak to bude vypadat s embryi i na tom co doporučí lékařka.

@Vela1 No, vzhledem k tomu že u druhého cyklu byl výsledek podobný (10 zralých, oplodnily se 4), tak mi bylo řečeno že to může být jak kvalitou vajíček, tak spermií. A to jsme platili za MFSS. I proto jsme šli do Clayo, že třeba ta prvotřídní laborka trochu pomůže v selekci spermií a že snad budeme mít víc embryí.
Neschopenku si brát budu, ale jen proto že můžu. Jako na den zákroku a den poté je to fakt fajn, vždy jsem po zákroku byla ten druhý den ještě hrozně unavená a spavá, ale klidně bych pak zvládla jít do práce. Jenže dálkově studuju a máme zkouškové, tak to využiju a zůstanu doma celý týden a aspoň budu mít klid a čas na učení :oops:
Při prvním IVF jsem měla neschopenku až do negativního TT, ale to jsem měla hodně stresovou práci a potřebovala jsem trochu vypnout. U druhého IVF jsem neměla vůbec, V Podolí ji totiž z nějakého důvodu nepíšou při OPU, ale případně až po transferu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
7.1.26 15:43

@Gracetheworld spíš asi mají novinku pro zlepšení komfortu u pacientek, byla jsem v Liberci (2025) v Gennetu u 3 doktorů ve 3 ordinacích a opravdu UTZ na lehátku. Asi jdou s dobou :mrgreen: Zpětně mě to docela zaráží, že mi neschopenku v den OPU nenabídli, když jsem zvracela už na pokoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2735
7.1.26 17:57

@Lucie58 Doufám že máš pravdu s tim rokem a že nám všem přinese štěstí, je pravda že jsem toho v roce 2025 ztratila dost (Babičku, pejsky, posledni listopadový KET bylo nejspíš biochemko) tak by bylo fajn, kdyby se mince otočila a tento rok začal pozitivně :srdce:
Budu ti zitra držet pěsti :hug:
Mě čeká UTZ před KET a pokud bude vše OK, tak bych měla jít příští týden, snad to nejak vypocitaji nebo se mi to smao nejak posune, páč podle listopadu to vychází na víkend a ja nevim jak tam jsou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
7.1.26 17:58
@muminek5
@muminek5 píše: Více

ty jsi zlatá :hug: děkuji za podporu.. no já jdu zítra.. takže to jsou 3 dny, ale jakože od 10ti mm to asi nemůže zase tolik poskočit kdyby náhodou.. tak uvidíme zítra a kdyžtak se fakt zeptám na tu kamarádku.. od ní to mám dovoleno, že ji můžu zmínit, tak to zkusím :)

jinak teda řízený cyklus u mě nehrozí.. jednak to klinika dělá minimálně a druhak jsem na ten estrofem reagovala fakt velkým zavodněním a tímpádem sníženou funkcí ledvin a hlavně jsem měla problém s tlakem a srdíčkem.. měla jsem 180/108 v noci a tep 120 stabilně.. to se nějak neslučuje s miminkem no.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
8.1.26 10:18
@muminek5 píše: Více

Ahojky.. tak dnes kontrola a sliznice hezky povyskočila na 7,7 to jsem čučela.. ale folikuly se nehly.. ale tak vyžádala jsem si ten meriofert, že to chci zkusit jestli to nepomůže, takže do neděle malinka stimulace a v pondělí se uvidí.. stejně mě chtěla vidět v pondělí když ta sliznice povyrostla ještě o 2mm, ale chtěla jsem to podpořit no a děj se vůle boží.. udělala jsem max.. a případně ikdyž doufám že ne tak příští cyklus s nějakým letrozolem nebo co.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2735
8.1.26 10:25

@Katcza Stejne zajímavý jak to všude dělají jinak a ted co je správně… Jedu akorát z kontroly, folikul 14mmy sliznice, 7,1 a uz si mam píchnout dnes ovitrelle :think: Ptala jsem se teda zda to neni brzy a že se mi to zda malé, ale řekl mi k tomu že ne, že ty léky co mi dal mi to ještě podpoří. Tak snad…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
8.1.26 10:28
@eM00 píše: Více

to teda je hodně zajímavé :D.. jakože minulý měsíc jsem měla sliznici as 6,1mm ale žádný alespoň trošku větši folikul, dalal mi ještě další kontrolu, ale to sliznice ještě klesla takže nic.. teď mi právě chtěla dát čas tak jako tak do pondělí asi protože ta sliznice ještě povyrostla i bez DF.. ale prostě ten folikul je pro ně málo…tak mám tu malinkou stimulační podporu a snad to doroste alespoň do těch 18mm…

a tobě držím teda palečky :srdce: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
481
8.1.26 10:42

@eM00
Ahoj kočko! Sleduju i tady jak to u vás postupuje a moc držím pěsti!!! Vypadá to hezky i folikul i sliznice :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2735
8.1.26 10:56

@Lucky88 Jeeee děkuju moc :srdce: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2735
8.1.26 11:03

@Katcza Tak držím pěsti :srdce: Věřím, že ví co dělají :hug: Jen je clovek po tech neúspěšných pokusech poseroutka a kouka na vse co je jinak :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
8.1.26 11:15
@eM00 píše: Více

tomu naprosto rozumím :kytka: ale jak píšeš určitě ví co dělají a já jsem i různě četla, že jako je to přežitek čekat do xy milimentrů výšky sliznice a ten folikul taky stačí menší.. prostě u tebe probíhá ovulace a to je dobře :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
8.1.26 11:34

Ahoj holky, tak já jedu z kontroly, mám 7 folikulů - 13, 14, 15, 2×16, 17 a 18mm :lol: tak snad v nich budou kvalitní vajíčka :dance: sliznice prý supr tak v pondělí OPU

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.