Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Gracetheworld píše: Více
Paradoxně jen jednu, začli jsme 2 nativy, pak 1 minimální, z té byl ale jen 1 transfer a z plné stimulace jsme měli až nereálný výsledek, kdy z 9 zralých vajíček, bylo 8 embryí. 1et zbytek na genetiku a vrátilo se 5 a 1 mozaika, kterou jsme ani nezvažovali a dneska mi na to lékařka dala nový pohled a budeme mít konzultaci s genetikem. Ale nevím zda na to máme odvahu.
O jiné klinice jsem taky přemýšlela, ale bojím se ať to neudělá neplechu ve vztazích a asi by to nebylo tak jednoduché, že je potřeba sledovat cyklus a tak.
A jak to vypadá u tebe? Víš už přibližně kdy ti bude vycházet transfer?
Ahoj holky, včera mě sejmula opravdu ošklivá migréna ![]()
ja na bolesti hlavy nikdy netrpěla, migréna jsem nevedela co je do prvního těhotenství. Ten první trimestr jsem měla migrény každý týden někdy i 2×, někdy jsem doma chodila po 4na záchod se vyzvracet, protože to byla tak nesnesitelná bolest. V podstatě to přestalo po vysazení estrofemu. Migrény se mi pak vrátili v moment, kdy jsem po porodu dostala cyklus a měla jsem pravidelně první dva dny cyklu. Tohle trvalo 2,5 roku a nějak se to tělo hormonálně srovnalo a posledního půl roku jsem migrénu nemela.
Kvůli těm migrénám jsme se ted rozhodli po přirozený cyklus, pravé abych nemusela brát ten estrofem, protože jsem to s nim měla v hlavě spojené.
Cítím naprosté zoufalství, ze je to zpět
![]()
Potýká se někdo také s hormonálními migrénami? Je něco by jste mi poradili?
Ahoj holky tak kdo čeká na testování po vkladu? Urcite nás tu je vic. Me začíná byt pěkně šoufl, ten progesteron mi nedělá vůbec dobře.
@jedna_píšťalka já mívám hormonální migrény, mám na to čípky, ale praktická mi říkala, že v těhotenství bych to musela řešit s neurologem, ono těch léků moc není. Já měla brutální migrénu 2 dny po transferu, to bylo peklo, trochu mi pomohl studený obklad, ale některé holky tady to taky hodně řešily…
@muminek5 tak to jsi měla krásný výsledek z 8 geneticky 5, to je nádhera, mně se z 8 vrátily pouze 3, jedno odešlo… A teď nevím, v jaké fázi jsi? Kolik ti jich ještě zbývá? Mám v tom strašné zmatky, kdo je jak na tom, tak se omlouvám, jestli jsi to už psala ![]()
@Lotyyy Ahojky, já budu zítra 7.dní po vkladu 6.denniho embrya.. Tak si říkám, zda zkusit zítra nebo v sobotu 🙏🏻 Nutkání tam nějaké je, ale držím se zatím.. Po lednovém potratu, kdy jsem byla ve 3.měsíci, se šíleně bojím
![]()
@Karolína117 u prvního jsem se tam taky vždy, kdyz jsem potřebovala, dovolala. Ale hlavne u prvního mi dali všechny potřebné leky na celých 14 dni hned. Možná to bylo doktorkou, ke které jsem chodila. Ta už je na jiné klinice.
@Nola7 děkuji moc, no pokud to nevyjde, budu asi uvažovat nad Obilňákem
akorát tam se asi nedá parkovat že? Gynekoložka, ke které jsem driv chodila mi to tam doporučovala ![]()
@Karolína117 jej to mě mrzí
vis duvod potratu? To se ti vubec nedivím, ze se bojis
budu moc držet palce at je tentokrat vše v pořádku. Dej vědět, až se odvážíš testovat. Ja to asi prubnu po vikendu.
@jedna_píšťalka ahoj já taky trpivam na hormonální migrény ale bohužel ti nic neporadím. Mě na to prostě nic nezabírá musím zalézt do tmy se studeným hadrem na hlavě a počkat do druhýho dne. Druhý den už je to lepší a třetí už normálně funguji. Od transferu jsem zatím ťuk ťuk měla migrénu jen jednou a to teda pořádnou, dala jsem si paralen, hadr na čelo a šla spát. ![]()
@muminek5 píše: Více
Upřímně, já bych klidně šla na tu konzultaci s genetikem, ERA testu i do další plné stimulace. Výsledky z té první jste měli parádní.
V jaké jste klinice? Já mezi klinikami přecházela a nijak hrozné to nebylo, ono je to vcelku normální a pokud jste měli 5 transferů a nic, tak by určitě stálo za zvážení mít nějaký druhý názor. je to ale na tobě jak se na to cítíš, no…
Mně osobně ty stimulace/odběry a tak až tak nevadí. Horší je to finančně. Máme v mrazáku ještě 2 embrya a na pojišťovnu nám zbývá už jen jeden cyklus, tak mám hrozný strach že to nebude stačit.
Jinak já zítra konečně doberu ta ATB a netrpělivě čekám na MS. měla by teoreticky přijít každým dnem, tak uvidíme. No a transfer pak cca kolem 18-20 DC, podle toho jak to bude vycházet s kontrolami. Transfer tedy odhadem nějak kolem 20.7.
@Lotyyy Vůbec nevim.. Dle Dr.jen to, že přestalo bít srdíčko už snad v 8tt… Takže jsem ještě měsíc nosila mrtvý plod
Rozsekalo mě to total.. Ale jelikož už doma jednoho super klučinu 3,5 letého máme, tak mě nějak držel nad vodou.. Jinak bych byla na totálním dnu 😭 😭
@Karolína117 Ježíš to je strasny a je mi to moc líto.
držím palce aby to tentokrát vyšlo ![]()
@Sarka81293
My byli v Reprogenesis a jsme nadmiru spokojeni:) Mensi klinika, ale venovali se nam, sestricky paradni, kdykoliv, cokoliv jsem potrebovala, tak hned reagovali. Minuly rok jsme meli stimulaci, v srpnu prvni Ket, euploidniho embrya, ale krvacela jsem a zjistili malo progesteronu, hned obratem doktorka reagovala, navysovani leku, pak injekci, chodila jsem casto na kontroly utz/odbery, opravdu se snazila, konzultovala se mnou stav telefonicky, bohuzel to skoncilo potratem, dalsi Ket v prosinci, kdy jsem taky kolem terminu testovani 1× zakrvacela, na druhy den odber HCG, kde jsem se hned domluvila, ze chci vzit i progesteron a nebyl zadny problem, ted uz jsem v 3trimestu❤️
@Xho-xho děkuji a moc gratuluji
tak uvidíme, pořád doufám že to teď vyjde ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.