IVF Gennet Liberec 2016

5.12.15 14:42

IVF Gennet Liberec 2016

Dobrý den,
budu ráda, když se někdo přidá k tomuto tématu. V lednu 2016 mne čeká mé první IVF. Budu ráda za jakýkoliv postřeh od již stávajících maminek, kterým v gennetu Liberec pomohli a nebo za reakci těch, které se v příštím roce budou pokoušet o malý zázrak stejně jako já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34
27.12.15 17:15

Ahoj Jsem tu také nováčkem ale v IVF už mám bohužel zkušeností mnoho.Jsem již po 3 IVF všechny v Gennetu, v lednu jdu na svuj 2 KET tentokrát však emriia vyšetřená na PGD mám 3 zdravé blasticisty, tak v ně moc věřím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
28.12.15 01:03

Ahoj, já jezdím sice taky do Gennetu, ale do Prahy na Letnou. Nakoukla jsem sem, jestli tu náhodou nepotkám kamarádku z dětství, protože jsem se dozvěděla, že je po úspěšném IVF z Gennetu v Liberci, tak jsem s ní chtěla pokecat. Už pár let bydlí v Liberci a měl to být čtvrtý pokus, kdy se zadařilo. Podstatné je, že je jí 43 let :) Potom jí bohužel v Liberci řekli, že plod má zřejmě Downův syndrom, tak jela do Gennetu na Letnou, kde se dělá diagnostika a tam se dozvěděla, že dítě je zdravé a může být v klidu. :dance: Držím vám pěsti, aby se taky brzy zadařilo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.12.15 09:35

Ahoj, jsem moc rada, ze jste napsaly. Je mi 32 let. Ja jsem byla minuly rok těhotná, ale dopadlo to spatne (Mimodelozni tehotenstvi). Pak jsem během dalších měsíců zjistila, ze mam hypofunkci štítné žlázy a hraniční NK buňky (imunita pracuje proti mému tělu). Uz mam naštěstí dvě zdrave a úžasné dcery, ale s manželem bychom rádi jeste jedno děťátko. Před dvěma měsíci jsem v Gennetu podstoupila hydrolaparoskopii a později jsem přišla i o poslední vejcovod (srusty). Nyní uz neotehotnime jinak než IVF. Chtěla bych zvýšit své šance při úspěšnosti. Nyní beru Letrox, Medrol 4mg ( imunita), kyselinu listovou, kontryhelovy čaj, cvičim Mojzisovku 2× denně. Do Gennetu jsi v novém roce půjdu pro první stimulaci. Chci využit prodlouženou kultivaci, doktorka mi doporučila ICSI, zajímalo by me i to vyšetření PGD. Mohu ho také využit? Chodím k MUDr. Mokré a jsem moc spokojena. Moc bych nám všem prala, aby se na nas usmalo štěstí. Snad se dočkáme zázraku. Ja jeste stale doufám, ze se můj sen o velké rodině splní. Napíšete mi prosím i vás příběh? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
28.12.15 18:32

Tak muj příběh je docela dlouhý, je mi 35 vlastně po mimču toužíme už 10 let V roce 2008 jsem otěhotněla a po 3 měsících potratila. Od té doby jsem podstoupila 1 pokus IUI v Iscer Praha ale pokud nerozumíte své doktorce která neumí česky tak to prostě nebylo ono a přešla jsem do Gennet Lbc tam postupně vystřídala všechny doktory co tam v tu dobu byly prošla laparohysteroskopii, imuno a přítel super spermio vše v pořádku jen snad trochu zlobila štítná žláza ale s výsledkem idiopatická neplodnost. A dál už to jelo 2IVF a 1KET cca 2IUI a co se týče toho, že tyhle hrazené srandy na pojištovnu nás vlastně stály ranec. Docela mě to vysálo. V tu dobu jsem si řekla dost :zed: na tohle už nemám :nevim:.Pár let zkoušela vše možné i nemožné, každou babskou radu i astrologické výpočty :lol: Až letos jsem si řekla mám poslední pokus s pojištovnou. Také jsem u Mudr. Mokré opět hydrolap. a tentokrát i genet vyšetření nalezlo 5 odlišností v chromoz které prý nevadí ale tímpádem nám tentokrát mohly udělat to genet. vyš. embriek na pojištovnu a z 5 blastiček máme 3 OK Takže v lednu nás čeká KET a už ted šílím a cpu ce vším možným co pomáhá na to aby se nanučku líbylo ;) a pročítám diskuse v naději, že zjistím jak se daří těm co mají také vyšetřená embrijka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
28.12.15 18:51

@VeronikaP84 Do toho ICSI bych šla je to jistota tuším, že jsem v některé diskusi četla, že měly hodně vajíček ale nechaly to na přirozeném oplodnění a neoplodnilo se žádné nebo postupně odpadly už přesně :nevim: a tudíž 1 pokus úplně kničemu. Nám dělaly PICSI aby jsme měly jistotu i v rámci dobrých spermii. Měla jsem krátký protokol 33 odsátých folíku z toho 24 dobrých vajíček 11 se oplodnilo do blasticist se 4 den dostalo pouze 5 odebraly bunku poslaly na vyšetření a z těch 2 špatné. Takže šílenej odpad ale musíme věřit, že ted to vyjde i se třema :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.12.15 09:28

10 let je hodně dlouhá doba. Věřím, že to někdy muselo být hodně náročné. Klobouk dolů, že stále bojujete a nevzdáváte to. Taky jsem vyzkoušela astrologii, kartáře, léčitele. člověk se prostě snažít využít vše, co je mu dostupné, aby si pak s čistým svědomím mohl říct,,,udělala jsem pro to vše co jsem mohla". Co cvičení podle Mojžíšové? Já chodím k fyzioterapeutce a ta prý pomohla každému. Ono sice cvičit dvakrát denně je dost náročné na čast, tak i na vůli, ale já musím říct, že mi to i krásně formuje tělo a to nemluvím o lepším prožitku s manželem. Zatím cvičím tři měsíce a teď přes svátky to flákám, ale jde prostě vidět, že to funguje. Jinak k přípravě na IVF. Včera jsem byla po nedávné laparoskopii na kontrole u svého gynekologa a zjistil, že se mi na levé straně udělala cysta, tak se teď modlím, aby mě doktorka vůbec chtěla stimulovat, až k ní půjdu pro léky. Četla jsem, že se dá cysta i odsát, ale můj doktor mi tvrdí, že se může i zmenšit a nebude problém. Nechtěla bych o ten pokus v lednu přijít. Jak píšeš o těch protokolech, já zatím ani nevím jaké jsou. Vím že krátký, dlouhý, ale rozdíl jsem si ještě nevyhledávala :). Potom co mi píšeš, je však patrné, že i při dobrém stimulování ještě není vyhráno. Z 33 na 3, ale je velice pozitivní vědět, že ty tři jsou TOP. Věřím, že budete úspěšní a moc bych Vám přála to vytoužené miminko nebo třeba hned i dvě. Jak se připravuješ na nidaci? Ananas, kontryhel, kyselina listová? Bereš si v práci volno? Nebo poze dva, tři dny po ET? Přeji Ti krásný den. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
29.12.15 12:34

Jj docela dlouhá, zkoušela jsem nehlídat MC který mám pravidelný jak švícar hodinky, jak všichni říkají (máš to v hlavě) a stejně nic. Dávají mi krátkej protokol pokaždé mám hodně vajíček a vždy se bojím OHSS ale tukám, že i mudr. se divjej jak to zvládám. Mojžíšovou jsem cvičila 2 roky a mám skvělou fizioterapeutku. S tou cistou netuším ale četla jsem tu, že kontryhel jí snad ještě pomáhá k růstu ale fakt to nevím jistě :nevim:.Je to neustálé čekání a doufání nejdřív aby bylo dost vajíček pak aby se jich dost oplodnilo pak ti volaj každé dopoledne z embriologie a ty se bojíš toho kolik jich odpadlo a aby bylo něco na zamražení protože já po stimulci vždy vypadala jako v 5 měsíci. Taky jsem byla 2 týdny jak na trní než přišly výsledky PGD aby aspon dvě, protože tu vím jen o dvou co to mají za sebou a jedné řekly, že ze 4 jen 1dobré ale povedlo se a je těhu té druhé snad vyšel 2KET ale už dlouho se tu neozvala. Jsem z velké rodiny a dvojčátek dost i bez pomoci doktoru :),tak budeme zavádět jen jedno. Jasně, že to nenechávám náhodám kontryhel, kys listová, jeřáb ptačí, calcium, magnesium a D před ET grepy, červené víno vše na dobrou výšku sliznice a hned po zavedení pojedeme ananas na zavrtání a doporučují prý čili a kajenský pepř prostě ostrá jídla na oblbnutí autoimun ale na to se zeptám doktorky. Dovolenou si vezmu jen na 3 dny tentokrát jsme to neřekly nikomu. Tak držím pěsti at to s tou cistou dopadne a vstřebá se.Ale už máš doma 2 holky tak u tebe je to jen kvůli vejcovodům tak velká pravděpodobnost, že to výjde hned napoprvé :andel: Kdy jdete do Gennetu. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.1.16 15:45

My jdeme do Gennetu hned 5.1., ale jen na odběry krve a pro léky. Nejspíš mi budou dělat i UZ, tak jsem zvědavá co řekne MUDr. na tu cystu. Kontryhel jsem raději vysadila :). Kdy jdete vy? No pravě, že já nejen že nemám ty vejcovody, ale mám problém i s imunitou, užívám kortikoidy. Jak dlouho trvá po stimulaci odběr folikulu? Určitě je to individuální, ale cca? To PGD prý nejspíš nebudu mít, protože mám dobrou gennetiku, ale řekla mi to jen setra, tak se ještě zeptám doktorky. O těch potravinách jsem také četla. Také si budeme nechávat zavádět jen jedno, jsem po císaři a mám to zakázane. Moc bych Vám přála, aby Vám to letos dopadlo. Věřím, že leden bude naším šťastným měsícem a nový rok začneme s novým životem. Přeji hodně štěstí, zdraví a lásky v tom novém roce 2016 :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
1.1.16 22:48

Já jdu o den později :) pro léky před KET. Ten kontryhel se má prý užívat stejně jen do ovulace. Doufám, že ta cista už tam nebude.Co se týče té délky odběru po stimulaci, tak já můžu říct jen o tom krátkém protokolu dlouhej jsem nikdy neměla. Začíná se píchat Gonal 2 den MC a podle toho jak kdo reaguje na léky je odběr. Já vždy 12 den MC.Tak paráda, že genetika v poho a není to PGD potřeba :palec:. Jo a moc moc radím opravdu dodržovat ten pitnej režim. I když pro někoho kdo není zvyklej pít ani 2L deně jako já. Je to fakt masakr. Osobně věřím tomu, že díky tomu jsem se vyhnula tomu OHSS. Držím palečky at ten UZ dobře dopadne. A též přeji jen samé úspěchy v tomhle roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.1.16 12:49

Ahojky, tak já jsem moc dobře nedopadla. V úterý tam cysta byla stále a ještě o 1cm větší než u obvodního gynekolpoga. MUDr. mi doporučila, vzhledem k léčbě kortikoidy, abych přijela ještě druhý den MS na kontrolní UZ. Prý by mohla druhý den MS být pryč nebo by mohla pomalu odcházet a v tom případě, bych mohla začít stimulovat. Dnes už MS dorazila, takže v pátek repeté a budu doufat, že tam nebude. Jinak by se mi vše posunulo o několik měsíců. Přijde mi, že ať dělám co dělám, tak stále narážím jen na překážky. Co vy? Jak jste dopadli? Už se připravujete na KET? Moc Vám přeji, aby to tentokrát vyšlo. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
7.1.16 19:54

Ahoj už od úterý vyhlížím jak dopadnete a fakt jsem přála aby byla pryč :( No ale snad se chytne s Maruš za ruku a ta jí odtáhne do pryč. Zatím tomu věř i doktorka si to myslí tak nevěš hlavu. Já
ted taky čekám Mařku a hned jak dorazí tak budu dlabat 3×deně Estrofem a po UZ naplánují KET a nasadí utroš na ten se teda fakt klepu :dance: ale hlavně když pomuže. Tak držím zítra palce :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
15.1.16 22:02

Ahoj sice nechodím do Gennetu, ale myslím že momentálně prožíváme to samé :-)
Je mi 23 let a mám za sebou už třetí laparoskopii. Posledni operace mě stála oba dva vejcovody, ale beru z té lepší stránky. nehrozí mimoděložní těhotenství a díky tomu jsme ryhle přišli na to proč naše dvouleté snažení stále nedopadalo dle našich představ.
Začli jsme na konci listopadu stimulovat Gonal, ať jsem pila jak jsem pila hrozil mi OHSS a tak můj odběr vajíček znamenal i zastavení léčby. :,( ( 33 vajiček, po očištění 27 dobrých, druhý den po ICSI 23 embryek zamražených) Břicho jsem měla jak v 5. měsíci a bolest byla na denním pořádku až do další menstruace. od té doby byl klid a nedočkavě jsem čekala na další MS, která díky rozhozenému cyklu kvůli hormonům přišla skoro o dva týdny později. 12DC tedy 14.1. jsem byla na ultrazvuku(od 2.dne beru Estrofem) a sliznici ještě kousek chyběl, zvýšili mi Estrofem ze tří na 4 denně a v pondělí znova na ultrazvuk, snad už bude taková jak má být a podle sestřičky už příští sobotu 23.1. mě čeká KET. :-) no nemůžu říct že se netěším :-) už aby to bylo :-) :potlesk: Jak jste na tom vy dámy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
16.1.16 18:33

Ahoj @TerezkaDol tak to už máš za pár :palec: já jdu teprv 21 na UZkontrolu. A už ted se mi zdá, že po tom estrofenu začínám být opupínkovaná jak pubertačka. Jak ho snášíš ty :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
16.1.16 22:48

Fakt? No tak to máme dost podobné. Akné by mi ani moc nevadilo, ale ty nálady co mám a zhoršuje se to. Chvíli jsem hrozně happy pak najednou vstanu ráno špatnou nohou z postele a každý slovo mi vadí. Včera mě dost bolela hlava. Občas mám náké návaly horka… A mám chuť na sladký, pak zas naopak nemám chuť na nic a je mi divně od žaludku… No nevím jestli je to z toho hormonu nebo někde v sobě se stresuju tím jestli se miminko chytne nebo ne. No jinak je mi fajn :-) už se těším až si na dva tři dny hodím nožky nahoru a budu tajně doufat a vyčkávat na krevní testy :-)
To na tebe budu myslet toho 21. přeju to každé z vás. Ale pokud máte dobrý CAR a dobrou péči, tak si myslím že šance jsou tam veliké. V mém stavu a věku mi pan doktor řekl že mám zhruba 70% šanci na úspěch, což je dost povzbuzující :-) nemyslíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.