Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Didli
doufám že se na mě nebudeš zlobit, ale já to raději vydržím až do pátku z krve. Až budu mít výsledky, tak Ti hned napíšu. Začínám už mít strach. Myslím na tebe a také Ti moc držím pěsti. Nedej na příznaky, často se tu o tom píše, ale naprosto tě chápu. Přeji hezký zbytek večera a v pátek ahoj. ![]()
@VeronikaP84
jasně, že ne. Ale máš teda nervy z ocele, to já asi až na krev nevydržím. A dají ti v ten pátek ještě vědět? Nebudeš snad muset čekat do pondělí, že ne?
Dneska jsem 7 dní od ET a prostě nic…znám své tělo, sebemenší změna se na mě hned projeví, včera jsem to už lehce obolela, že nic nebude
Tak třeba vyjde KET - musí!!!
@Didli
Tak dnes uz ti mohu konečně vše napsat, do ted jsem se bála, ze kdyz to vyslovim nahlas, tak zítra uz bude zase vše jinak. Test je pozitivní a hodnota HCG je 181,6. Volala jsem do Gennetu a ve středu jdu na kontrolní odběr krve. Mluvila jsem i s MUDr. Mokrou. Byla hodna a vše mi vysvětlila. Byla by prý lepší vyšší hodnota, ale viděla i nižší a vše bylo v poradku. Záleží prý na datu uhnizdeni a to bohužel nevím. Přeci jen byla to morulka se 4 buňkami. Řekla bych úterý nebo středa po ET to mi nebylo moc dobre.
Musela jsem to bohužel říct i v práci. Od pondělí jsem v neschopnosti. Máme ted hodne nemocných deti a ja se také necítím ve své kůži. Dcera ma střevní potíže a bolí ji bříško.
Chtela bych mit upřímnou radost, ale stale je přítomny i strach a obavy. Uvědomuji si, ze mam velké štěstí, jen se ted ze srdce modlím za šťastný konec.
Az na citlivá prsa a pobolivani podbrisku jsem bez příznaků. Omlouvám se za natahování, ale nechtěla jsem to zakriknout, protože jsem si uz zažila své. Duch byl uz v pondělí, ale byl velmi slabý. Každy den však sílil a dnes byl proužek růžový. Neni nějak výrazný a stejný jako kontrolní, ale jde vidět pouhým pohledem.
Myslím i na tebe, tak moc bych Ti prala stejný výsledek!!! Každá z nas, ktera každy měsíc bojuje za // si ho zaslouží.
Sice zatím nevím, zda můj příběh bude mit šťastný konec, ale doufám a prosím miminko, aby se mnou zůstalo.
Je něco nového u tebe? Jak jsi zvládla pracovní týden?
ty jo, tak to je velká paráda, moc gratuluji!!! Celý den jsem v práci nakukovala, jestli už…:-) Fakt mám radost a plně chápu tvé obavy, dvě // jsou teprve začátek. Ty jo, fakt super zpráva!!!
No já: ve st odpo na mě padla mega únava, úplně brutál, že jsem nebyla schopná vstát ze židle několik hodin, do toho mě začali bolet záda. Navíc teď už tři dny za sebou přesně, jak jsem psala-odbije určitá hodina, vzbudím se a už nespím
No, takže mi to nedalo, šla jsem si koupit balíček testíku, včera jsem byla týden po ET, dnes jsem tedy 8 den po ET. Což je ještě dost brzo. Testla jsem včera, to jsem zahlédla pidi midi stínek, spíš jsem jen zahlédla, kde se asi rýsuje ta druhá čárka a to jen pod dobrým světlem a s troškou představivosti
Testla jsem i dnes, jestli jsem včera třeba blbě neviděla a i když je to pidi midi stínek, tak já ho tam zahlédnu. Ale ukázat to manželovi, tak řekne že tam nic není ![]()
Ještě jsem si říkala, jestli to nemůže být ten Ovitrelle, ale jsem už 14 dní od píchnutí injekce a ten stínek by asi nebyl o chlup víc vidět než včera, ne?
Ještě nejásám, nemusí to vůbec nic znamenat, protože nemám žádné příznaky (kromě mega prsou a píchání v nich, bolest),ale nikdy dřív jsem na testu neměla i byť jen takový pidi stínek jako teď, vždy jen bílo. I když jsem dřív měla injekce Pregnylu a i s tím jsem měla po 10 dnech od píchnutí sněhobílo.
Víc testíků už nemám, jen ten jeden z Gennetu, ten si nechám asi na pondělí ![]()
Doufám, že jsem tu druhou čárku nezakřikla a bude tam i v to pondělí a větší ![]()
@Didli
Tak to by bylo dokonale. Takhle jsem to měla ja - 8. den nic ( ja měla 2 denní, takze pokud ty 8. den 3 denní, tak to odpovídá)a 9. viditelný dusík. Manžel si uz všiml a odpoledne po zaschnutí jsem ho tam stale viděla ( na světle, nakloněny test do všech světových stran, atd.) a dalsi dny uz jen sílil. Pokud ho vidíš, tak uz bude jen a jen sílit. Ja mam takovou radost. Tiše se budu těšit na pondělí. Pak ze nemáš příznaky!!
Me ted poboliva i podbrisek sem tam, dnes trosku víc. To spaní me také trápí, ale jednou je to v 23:00, pak zas 2:00 a hodinu nebo dvě nemůžu usnout.
Ovitrelle to určitě neni, to 100%. Ja uz ho tam neměla.
Ja se ted jen strachuji o hcg. Šla jsem na krev 13 den po Et, ale to uz asi nerozhoduje. Tabulkově by to mělo byt kolem 5- 400, takze bych asi neměla stresovat, ale ja mam vždy něco extra. Zase si říkám, kdyz test sílí, tak snad je vše OK. Přemýšlím jestli v pondělí nezajdu ke svému lékaři na krev. Co myslíš ty? Ani nevíš, jakou jsi mi udělala radost. Hned bude večer veselejší. ![]()
@VeronikaP84
ahoj, tak já těhu bohužel nebudu, njn, co se dá dělat, tak snad to vyjde příště…:-(
Manžel mi řekl, že zkusíme ještě jeden pokus, když nevyjde KET, tak ještě nějaká šance je…prostě tento rok tomu dáme poslední šanci, pak už konec-ten věk je pro mě strašák, je mi 36 a to už je dost ![]()
V so jsem šla náhodně do města, tak jsem si koupila ještě testíky, dělala jsem v so odpo, druhý duch byl nepatrně silnější než z pátku, v ne ráno byl duch ještě hezčí, pěkně viditelný a dnes 11den po et nic, vůbec nic, navíc mě bolí břicho jako na MS, takže je to jasný ![]()
Zítra jdu na preventivní prohlídku na gyndu, tak ta mi to už rovnou potvrdí na 100% a krev ve čt bude už jen, aby si v Gennetu udělali čárku, že nic ![]()
Co ty, byla jsi dnes na krvi? Já myslím, že by bohatě stačila až ta středa, HCG není nijak malé, to bude o. k. Držím palce.
Co ty
@Didli
Tak to me moc mrzí. Moc sem Vam to prala. Chtěla bych Ti napsat, ze se to jeste muže změnit a ať počkas na krev, ale vím, ze by to pro tebe byla jen malá útěcha. Dobre je, ze mas jeste mrazacka a manžel souhlasí s dalším pokusem. My jsme se také dohodli na 2 IVF a dost. Deti mame…sice jsem chtěla velkou rodinu (4 deti), ale člověk míňí a život mění. Ja jsem o víkendu ležela a odpocivala. Na krev jsem nakonec nesla a vydrzim to do středy. Určitě ti napíšu, jak jsem dopadla. Dnes jsem nastoupila na neschopenku, protože v MŠ mame Spalovou Anginu, ale to uz jsem psala. Ja tomu stale nemůžu uvěřit, ale každy večer se modlím, aby s námi mimisek zůstal. Myslela jsem na tebe cely vikend.
Jeste se zeptám. Dnes sis dělala test z Gennetu? Nevím, jestli to něco znamená, ale ma nízkou citlivost 20 ne 10 jako ostatní testy.
@VeronikaP84
jj, dělala jsem jen 10 testy od Dr. Maxe, právě ten z Gennetu je 20-to by mi neukázalo vůbec nic. No, rozjíždí se mi MS i přez ty brutál dávky Ultrogestanu, tak asi nezvládnu ani tu gyndařku zítra. Ach jo, fakt jsem si ještě včera myslela, že to vyjde
Docela mě to rozhodilo, ani manžela nemám doma, že by mě někdo utěšil ![]()
Budu doufat, že s tím 5denním embyjkem to vyjde.
@Didli
Je mi to líto, taky jsem to už zažila a obrečela jsem to, protože jsem si koupila test v Německu, který ukazuje // 4 dny před MS. Měla jsem velkou radost, ale druhý den mi Dr. Max už nic neukázal. To bylo ještě před odstraněním posledního vejcovodu. Vím, že tě teď čeká zase další měsíc čekání, ale po MS a po OVU už bys mohla jít na KET. Je to tak nebo se pletu?
Sliznice by mohla být po biochemickém těhu nabuzená a třeba Vás čeká vánoční miminko.
Pokud to půjde, tak si zajdi udělat radost nějakým dárečkem, který jsi už dlouho chtěla, ale pořád nekoupila. Sice je to malá útěcha, ale na mě to opravdu vždy zabere.
Tak moc mě to mrzí. ![]()
Ahoj holky, dnes jsme byli na konzultaci u MUDr. Holcové, paní doktorka vpoho, ale informací na nás vychrlila tolik, že až teď to začínám vstřebávat a hledat diskuze, co člověka čeká. Od zítra začínám brát MEDROL, za 2 týdny kontrola a pak se nasadí léky před IVF. Imuno jsme zatím nepodstupovali, při hydrolaparoskopii mi objevili endometriozu, která by mohla být důvodem proč to nejde přirozeně
NO jsem zvědavá jak pak zvládnu ty injekce. Že to něco bude stát jsme počítali, ale když nám to vykalkulovala kolik to vyjde na 1 pokus, který nemusí napoprvé vyjít, je to palba x 4… ale musíme doufat, že to vyjde napoprvé ![]()
Ahoj holky. Máte některá zkušenosti s Medrolem? Mám z toho obavy. Jak dlouho ho berete, braly? Děkuju.
@Katka 35 a proč z něj máš obavy?
Medrol, Prednison - bere se delší dobu, minimálně 5-6 týdnů před plánovaným otěhotněním a je jedno jestli to je IVF nebo přirozené.
Mě je po něm špatně, to je fakt, ale už jsem si celkem zvykla, ono 5mg (které se běžně berou) není žádná extra dávka, takže toho bych se vůbec nebála.
Já ho beru od ledna, teď beru jen 1/2 a s dalším snažením nasadím zase 5mg, i když mám mírně pozitivní BI, tak mám ve zprávě napsáno, že ho mám brát klidně 5-6měsíců.
@JarčaZ
a můžu se zeptat, proč jdeš rovnou do IVF? Nebylo by jednodušší podstoupit laparoskopii, odstranění endometriozy, následný přeléčení na 1/2 roku a pak se snažit přirozeně? Přijde mi to lepší, než jít teď do velmi nejistého výsledku s IVF, dávat do toho tolik peněz, když se dá něco s ednometriozou dělat.
Medrol - i když ti ho nasadili preventivně a nemáš výsledky imuna, tak zabírá až za několik týdnů. Otázka je, zda ti vůbec zabere, když ti ho dají teď před IVF.
Tohle je typický přístup Gennetu
Neřešíme problémy, rovnou tlačíme do IVF ![]()
Být tebou, tak to tam stopnu, nejdřív si nechám udělat všechny vyšetření, přeléčím endometriozu a pak jdu do IVF. Ale samozřejmě, je to na každém, jak se rozhodne…Ještě je dobrý při endometrioze brát něco na imunitu-doporučuje se hlívá, pak určitě ber vitamín E-co nejvyšší dávky, lněný olej a něco na játra.
mě teď v Gennetu zase naštvali, když mi odmítli udělat KET v nativu, už jsem neměla sílu se s dr. dohadovat, jedou si tam prostě podle svého, cokoliv navíc je problém, vše řešit jen s hormony. Jasně, KET v nativu obnáší více hlídání, více kontrol UTZ a proč by si přidělávali práci, když stačí nasadit hormony a pak si jen počkat na ten správný den. A když se ptám, proč do mě chtějí rvát hormony, které zhoršují endometriozu, když to jde udělat i bez nich, tak odpověď je, že je to ale s hormony přesnější. Hm ![]()
Po IVF mám totálně rozházený hormony, problémy s cyklem, v Gennetu odpověď-to se srovná časem…hm…příští týden jdu ke své gynekoložce, protože té věřím více, než v gennetu a uvidím, co mi na to vše řekne.
To samé ten můj protokol, vůbec nebyl důvod mi dávat dlouhý jen kvůli možné endometrioze, spíš měli zohlednit jiné věci. A teď najednou to jde-jj, příští IVF vám uděláme určitě v krátkém protokolu. Člověk jim věří, má minimum informací, ale stačí si pár toho pozjišťovat a pak se už jen nestačím divit
Já do dalšího IVF půjdu jen za předpokladu, že mi tam udělají všechny vyšetření, aby byli aktuální (a ne, že jim stačí rok staré údaje), budu si trvat na svém a budu chtít vysvětlení všeho, proč nechtějí udělat to či ono.
@Didli Ahoj, mám obavy. Kortikoidy jako takové nejsou nic dobrého, mají neskutečné množství vedlejších účinků, snažím se už pár měsíců shodit kila a po kortikoidech se přibírá, a i když pomůže tuhle tak tamhle to zas naopak odděla. Na druhou stranu chápu, že s tím asi jsou nějaké výsledky a proto je předepisují. Mám zvýšenou imunitu tak mi předepsali 4mg Medrolu a týden před Ket 8 mg a pak zas 4mg a pak 2 mg do 12tt, když se podaří. No pro mimi udělám vše, ale obavy mám a až k tomu začnu stimulovat budu mít ještě větší.
@JarčaZ Ahojky, mám to stejné. Začnu brát Medrol pak za 14 dnů kontrola a pak stimulace. Můžu se zeptat kolik Vám řekla cenu?. Mě teda před tím poslala na Imunologii, hematologii kvůli tomu, že mi na genetice našli poruch srážlivosti, hormonální profil a až pak teprv (teď) IVF. Jinak na hydrolaparoskopii mi našli počínající endometriózu nic moc průchodný vaječník. Druhý průchodny lépe a ukecali mě na driling vaječníku. Dlouho sme čekali na Imunologii tak sem otrávená, že pořád jen čekám. Teď zas 14 dnů nic. Pak teda stimulace, ale pudeme do PGD takže pak ještě další měsíc přečkat zmrazení a pak čekat na vhodnou dobu KETu.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.