IVF Gennet Liberec 2016

Napsat příspěvek
Velikost písma:
471
3.11.16 15:44

první IVF

Ahoj holky, :hug:
dovolte mi se k Vám přidat..

Chci se zeptat mám amh 10,5 a k tomu zvýšenou buněčnou imunitu.
Měla jste to některá taky tak a měla přitom úspěšné IVF?

Díky :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
23.11.16 09:54

:mavam: Přidám se tu k Vám holky :kytka:
Taky mě čeká 2 IVF, ted čekám na MS a mám volat do gennetu(Liberec) kvůli stimulačním lékům, aby jsme to stihli přez vánoce a hned na nový rok na odběr vajíček.1 IVF bylo neůspěšné, KET taky první ůspěšný 2 5denní blast.,chytla se jedna, bohužel v 7+2tt mimo. těhotenství.
Tak už vím co mě všchno čeká. injekce mi nevadili píchala sem si je sama. Mám stoho trošku obavy aby vše bylo ok ale říkám si to musím zvládnout.

Vyšlo některé z vás 2IVF?

Mějte krásný den :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
4.9.24 06:08

Ahoj holky,
Oživují diskusi, je mi 35 let a moc bych si přála druhé miminko dva roky snažení a jen starosti kolem toho jsme z Liberce a máme se rozhodnout jestli chceme vyzkoušet IVF. Proto se ptám jak se to náročné a pohodlí se to někomu? Někde jsem slyšela že na gennetu v Liberci se moc otěhotnět nedá.
Děkuji za odpovědi zkušených

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5630
4.9.24 09:47

@Luna13 Ahoj, upřímně si nemyslím že by liberecký Gennet byl nějak špatný a otehotnět se tam nedalo. Nám se tam tedy nezadařilo, ale to je na delší povídání a neřekla bych že je to vina Gennetu.
Mě tam hlavně nesedla doktorka, měla jsem doktorku Holcovou a ač je to odbornice, tak jsem nebyla úplně spokojená s přístupem. Na druhou stranu OPU mi dělala doktorka Macenauerová a ta byla naprosto suprová a kdybychom zůstávali v Gennetu, nechala bych se přeřadit k ní. Super mi přišel i doktor Leahomschi, u kterého jsem měla jednu kontrolu.
Co se týče péče, tak mi vše přišlo v pořádku, sestřičky josu milé a ochotné, tam jsem neměla problém. CO mi ale vadilo bylo čekání na všechno. Snad nikdy jsem na kontrolu nešla v čase na který jsem byla objednaná, minimální doba čekání byla 45 minut, ale většinou to bylo kolem hodiny a to i když jsem byla objednaná třeba na 8 ráno. Fakt nechápu kde ten skluz nabrali. rekordem bylo čekání 3 hodina na první konzultaci. Tohle byl hlavní důvod pro změnu kliniky. Další důvod byl logistický, manžel je často pracovně v Praze, tak jsme na další pokus chtěli do Prahy.
Teď jsme v Praze v Podolí a i když je tam oproti Genentu trochu „horší“ prostředí (starší budova, trochu omšelé sociálky, horší dopsávací pokoj po zákroku), tak s péší tam jsem neskutečně spokojená. v Podolí jsme absolvovali 2. IVF a také bez úspěchu. Ono IVF bohužel není zárukou že fakt otěhotníš. Hrozně záleží na tom co je problém a i na štěstí.

Jinak mě teď akorát bude 36, takže jsme zhruba stejně staré. Co se týče náročnosti, tak mě IVF až tak fyzicky náročné nepřišlo, spíš psychicky potom když se nezadařilo. Ve zkratce, 2,–4, DC si začneš píchat stimulační injekce a chodíš na kontroly jak ti rostou vajíčka. Já na kontrolách byla v Gennetu 4×, v podolí 3×. Když vajíčka dorostou do požadované velikosti, tak se naplánuje OPU. Zákrok trvá max 15 minut a je v narkóze, nic nebolí a je to věc na půl dne. Dorazíš ráno, napíchnou ti kanylu, pak jdeš na zákrok, poté si 2 hodiny poležíš a kolem poledne jdeš domů. Hned po zákroku dostaneš informaci kolik odebrali vajíček, druhý den pak telefonát kolik se oplodnilo a jak se to vyvíjí. Pak 3, nebo 5. den vklad embrya. To je takový sranda zákrok, ač se to dělá na sále, tak je to prakticky jako běžné gynekologické vyšetření. No a pak 14 dní čekáš jestli se to chytlo nebo ne a zavádíš progesteron. Po 14 dnech jdeš na krev.
Kdyby tě cokoliv zajímalo, t ak se ptej :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
4.9.24 10:04

@Gracetheworld
Ahoj moc děkuji za všechny informace popravdě jsem nevěděla že je to až takhle náročné.
Může se zeptat kolik jste za IVF platili?
A absolvoval i muž nějaké vyšetření??
Moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5630
4.9.24 10:41

@Luna13 Tím náročné myslímš jako časově?
Ono rozhodně to je běh na delší trať, fakt to není tak že byste tam přišli a další měsíc jsi stimulovalal na IVF. Navíc IVF není jediná metoda a pokud jste jinak v pořádku, tak by vám mohlo pomoct třeba jen IUI a na IVF by nemuselo vůbec dojít.
Hele, na první návštěvu dorazíte oba, důkladně vás tam oba vyzpovídají co se týče rodinné anamnézy, zdravotní historie a tak. Tobě udělají gynekologickou prohlídku a partner dostane žádanku na spermiogram. Ten den nám oběma brali i krev na gentiku.
Já pak šla na další odběry na hormonální profil, to se dělá 1.-4 DC a u toho mi rzovna brali i krev na imunologii a dávala jsem do laborky moč od obou.
Vše vyšetří a další konzultace byla až s veškerými výsledky. Našli nám v močí ureaplasmu, tak jsme to museli přeléčit a až pak když vše bylo v pořádku jsme šli na IVF. U nás je hlavní problém mizerný spermiogram, tak IUI, nebo jiná „přirozenější“ metoda u nás nepřipadala v úvahu. Ale zase v tomhle doktorka Holcová byla fajn, že fakt nechala udělat všechna ta vyšetření a pořád opakovala že to třeba spravíme a budme moct otěhotnět „přirozeněji“ než s IVF, za tu snahu má ode mě :palec: I když já od začátku tušila že se IVF nevyhneme, jiným ženám tenhle přístup může hodně psychicky pomoct.
Pak když máte už všechna ta vyšetření, tak partner už na konzultacích není vyloženě potřeba, já vždy chodila sama. Jediné co je pak potřeba je jeho přítomnost v den IUI, nebo v den OPU při IVF, kdy jde chvíli před tebou a dá sperma které oni pak použijí při té procedůře. Jo a před zahájením IVF cyklu je povinná krev na pohlavní chodoby u obou.
Celkově nám to od první návštěvy k zahájení cyklu IVF trvalo skoro 6 měsíců. Dlouho se vždy na vše čeká, třeba genetika trvá nějakých 7 týdnů, pak jak jsme přeléčovai tu ureaplasmu, tak to bylo dalších +6 týdnů a tak a ono to naskáče. Pak v průběhu samotného IVF je to celkem fofr. UTZ těsně před tím než očekáváš MS, nebo 1 DC, nafasuješ injekce a stimulační protokol a dle toho pícháš, pak první kontrola cca za týden a pak jsem chodila skoro obden. 15 DC byl pak odběr vajíček.

Výsledná cena se hodně odvíjí od toho, jaké doplňkové metody potřebujete. My platili nějak 25 tisíc, ale bylo v tom jen ICSI, prodloužená kultivace a zona free. Neměli jsme nic na zamražení. Plus necelé 4 000 za léky. Mají na stránkách ceník, tak se můžeš mrknout jak se to cenově pohybuje. Gennet nepatří mezi ultra drahé kliniky, ale nejlevnější taky není, je to takový střed.
Teď jak jsme v tom Podolí, tak to je státní zařízení a je o dost levnější. Za stejných necelých 25k jsme měli ICSI, MFSS, prodlouženou kultivaci, asistovaný hatching a embryoglue.
Kdybys potřebovala vysvětlit nějaké pojmy, klidně napiš sz, občas je to jako další jazyk :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
4.9.24 10:54
@Gracetheworld píše: Více

Moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.