Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Didli děkuju moc za informace… zítra ráno jdu na OPU, tak jsi mě celkem uklidnila.. snad to všechno proběhne v pohodě..
Holky, asi blbá otázka, ale možností jsou asi jen injekce co? Na některé léky už existují injekční aplikační pera (hodně to používají cukrovkáři, nebo RSkáři apod) ale tady asi ještě nejsou tak daleko co?
asi dost lidiček by to uvítalo… NO jsem na ty injekce zvědavá
@JarčaZ Ahoj já dnes doberu poslední injekce a musím říct, že jak jsem se bála, tak to bylo v pohodě. Píchal mi je přítel. Já dezinfikovala a držela břicho a on to ďobl. A když se to píchne dobře tak je to fakt malinké štípnutí pak trochu cítíš ten lék co aplikuješ ale to taky záleží kam se to píchne. Injekce se kterýma si aplikuješ lék jsou malinké. Obecně to břicho to bolí nejméně, myslím že do ramene nebo do stehna a mě i do zadku bolí o hodně více. Hlavně to dělat přesně jak ti řeknou sestřičky v Gennetu a v návodu je to stejné. Já už mám dnes poslední dvě jedna z toho už je Pregnyl 1500 a ve čtvrtek jdu na punkci (to se zas bojím já)
.
@JarčaZ jj, pera můžeš mít, ale je to strašně drahý, třeba u dlouhého protokolu, kdy je potřeba si ty injekce píchat i 13dní a déle, tak to vyjde fakt na ranec peněz, protože pojišťovna ti uhradí jen něco.
Píchání injekce nic není, ani o tom nevíš, protože si to píchneš do kožního záhybu, takže fakt necítíš nic. Občas se mi podařilo si tu jehlu zabodnout dost hluboko, jak tam stříkáš ten obsah a fakt jsem o tom vůbec nevěděla. Nejhorší je se odhodlat k té první, pak už to jde samo.
No to bude něco se odhodlat, doufám že ukecám manžela
Injekce jsem už píchala zvířatům pod kůži, ale do lidí, potažmo do sebe to je něco jiného. Katka 35 držím palečky ať je punkce vpoho
Ahoj holky je mi 30 a skoro 8 let jsme se snažily o mimíska s exmanželem a ted s přítelem se snažíme 2 roky
takže dohromady to je 10 let co to nejde. a jelikož já i přítel na to máme věk a toužíme po miminku tak jsme se taky odhodlali na bud IUI nebo IVF, záleží co nám po vyšetřeních doporučí doktorka
.Mi jdeme k mudr Mokré, tak jsem zvědavá. Těším se tam ale zároveň bojím ale ta nejistota je asi nejhorší
.Kamarádka byla s manželem v gennetu v Liberci na IVF měli dva pokusy a bohužel jim nevyšlo ani jeden pokus, ale už z předchozího vztahu má kamarádka 2 děti
tak aspoň to ale koupila bylinky jeřáb ptačí a pro manžela kotvičník braly to jen měsíc oba dva a čekají mimčo
tak jsem ten kotvičník a jeřáb nám koupila taky, bereme to již 2 měsíce a stále nic do toho jsem brala i inofolic a také nic tak nevím. Ale už dříve před asi cca 3 roky jsme s manželem chtěli také prcka tak jsme byly v Teplicích na klinice a po vyšetření u mě zjistily, že mám spousty vajíček, že jsem jak kvočna, která si na vejcích sedí
ale že mám OVU tak 2-5 max do roka proto jsem brala ten inofolic asi půl roku a ted práve ty bylinky s přítelem tak uvidíme jestli se ve mě něco trochu zlepší. Jinak mi jedeme do Liberce 26.5 tak jsem zvědavá. Jinak hokly i vám přeji aby jste po té snaze po miminku měli brzy // čárky ![]()
Zdravím holky. Tak jsem 6 den po opu. Noc před opu jsem měla strašné bolesti vaječníků. Už sem se fakt těšila tu noc na odběr a taky sem měla velkej strachch, že jsem tu noc ovulovala. No kdo ví co to bylo. Každopádně, odběr proběhl 17 folikulů z toho 10 vajec. Oplodnění PICSI 8. Večera mi volali, že jich je pořád 8, ale dvě jsou malinko opožděné. Dnes volali, že jich jde 6 na PGD. Tak sem zvědavá kolik mi jich zůstane po PGD. Za tři týdny se uvidí. Po opu je mi docela dobře, čekala sem to horší. Akorát trpím zácpou a sem pořad nafouklá, ale nijak velké bolesti nemám naštěstí. Přemýšlela jsem, že zítra už to bude 7 den a od polehávání sem celá unavená, tak že bych zkusila pás chodící, ale nevím jestli není ještě brzo. Od prosince sem se snažila zhubnout a po těch lécích je to zas vše zpátky.
@Katka 35 můžu se zeptat kolik kg máte po hormonech na hoře? Děkuji
kamarádka byla na dvou pokusech ivf a nic a po hormonech přibrala 12kg také si myslela, že to schodí ale nenene
protože se jim to nakonec povedlo i po ivf nevydařeném - přirozeně
takže spíše naopak jde s váhou nahoru což neni nějak nadšená ale co důležité je že čeká další miminko, které si přály
@Katka 35 Po první anestezii jsem měla též problém se zácpou, ale to bylo tak jediný. jinak vše vpoho. Teď v pátek jsem byla u MUDr. Holcové a začíná se to též rozjíždět. Rovnou jsem teda dostala GONAL v peru, ani mi nebyla nabídnuta možnost injekce. Podrobnou instruktáž jsem dostala od sestřičky, domů dostala hned 2 pera na 6 dní a zacálovala 1,5tis. Takže tento týden co bude začínám s aplikacema a do 14dnů OPU. PGD nám asi dělat nebudou, přemýšlíme nad PICSI. Dávali jste si asistovaný hatching?
@moncicanda30 Ahoj, nevím okolik mám navíc. Zjistím až dorazím zas do fitka. Cítím to ale na oblečení a břichu a vidím i na obličeji tváře a dvě brady. Vzhledem k tomu, že měřím 153 a poslední vážení sem měla 75,4…,tak je na mě znát kde jaké kilo navíc. Ale čekala jsem to, kortikoidy a stimulační injekce a teď zas léky před menzes. Pak má člověk zhubnout. Teď mám do KETu čas tak to zkusím dát dolů aspoň trochu.
@JarčaZ Ahoj. Myslím, že tím že máme PGD vzhledem k věku placený pojišťovnou máme v té ceně i asistovaný hatching. Je to aspoň tak napsaný v ceníku. Tak uvidíme:). PICSI sme si taky dali. I když sem hodně váhala. Chtěla sem aspoň to oplodnění přirozené, ale bylo mi řečeno že by byla škoda kdyby se neoplodnili všechny. Nakonec z 10 se oplodnilo 8 PICSI jedno vejce špatné a druhé se neoplodnilo ani po PICSI. No a jen 6 dorostlo do 5-6 dne a vsechny šli na PGD. Sem zvědavá kolik jich zbyde po PGD. Snad všechny.
Ahoj holky. Jsem tu nová a taky máme rozjeté první IVF v Gennetu v LBC. Je mi 34, děti žádné a po 3 letech snažení jsem řekla dost a chtěla to řešit radikálneji. Při hydrolapar. zjištěný průchodný jen jeden vejcovod a na obou vaječnících endometrioza, takže zobu Medrol 4mg (nyní 8mg po stimulaci). Navrženo hned IVF. U píchání stimulace (pero Medrol) bylo nejhorší jen to první píchnutí. Musela jsem vše zvládnout sama, protože přítel je doma cca 8 dní v měsíci. Ale jakmile jsem to tam zabořila, byla jsem v úžasu, že jsrm to opravdu vůůbec necítila. Tím chci dodat odvahu budoucím pichatelkám. Nejhorší je pohled na tu jehličku, ale já se potom vyloženě chechtala, jak to šlo skvěle a opravdu bezbolestně. A to jehly nemusím a při odběrech mám hlavu vyvrácenou na druhou stranu
Co mě ale dost překvapilo byla jen jedna kontrola UTZ v 7dni MC při té stimulaci. A pak ahoj na sále a to 12den. Nejsem sice zběhlá, ale přišlo mi to dost málo kontrolované.. Včera vyndáno 8vajíček a do druhého dne zbyly jen 4 i přes PICSI. Tak mám velký obavy, aby do 4 dne vůbec nejaké zbylo k transferu
Jsou to boje a tak přeji všem hodně sil a pozitivní energie. Sama zatím nevim, kde ji pořádně brát, ale doufat nepřestanu..
@Gabriolka34
tak ono, co si tam nevydupeš a neprosadíš, to nemáš. Ta kontrola mi v tvém případě přijde taky málo. Já měla před OPU 2 kontroly. Teď mě snad příští týden čeká KET, tento týden 2× UTZ, jestli opravdu proběhne ovu, protože chci KET v nativu bez žádných hormonů, navíc jsem si znovu vydupala nové odběry, zda je vše o. k. Kdybych byla ticho a dala jen na dr., nic z toho nemám a proběhl by max. 1 UTZ ![]()
Jinak jsem to tu psala už několikrát, ale proč všichni dáte na to, že Medrol, Prednison při endometrioze pomůže-nepomůže. A navíc pokud ji máš na repro orgánech, tak to je docela problém, protože endometrioza ovlivňuje i kvalitu vajíček, takže se může stát, že vůbec nebudou kvalitní
Je to zbytečné vyhazování peněz za IVF
Medrolem nebo Prednisonem se může tak max. podpořit zahnízdění při endometrioze, ale na nic jiného tyto kortikoidy nemají vliv-oni ti oslabí tvoji imunitu, aby se tělo nebránilo zahnízdění. A taky začínají fungovat až po čtyřech týdnech minimálně. Kortikoidy jsou svinstvo a v Gennetu je nasazují při endo bez toho, aby člověk prošel imunologickým vyšetřením, zda jsou opravdu potřeba. Chápu, že je to vše na dlouho, ale raději mít úplně všechny vyšetření, co jdou a pak jít na IVF.
Prostě na endometriozu platí ji odstranit kor na repro orgánech, hormonálně zaléčit a pak se teprve snažit ať už přirozeně nebo IVF. To vám řekne každý pořádný gynekolog i na jiných IVF klinikách.
Ten Medrol mi dali právě kvůli tomu zahnízdění, aby prý oblbli případně zblblou imunitu důsledkem tý endometriozy. A tělo aby nevyhostilo plod jako nepřítele. Prý se to nikdy neodstraní úplně a nemá cenu se do toho pouštět, když je to za pár cyklů zpět. Nejlépe by tu endometr. mělo usměrnit prý těhotenství. Navíc na levé str. ji mám jen lehce. Ale co je asi nejpodstatnější, že mi za pár týdnů bude 35 a není na co čekat. Doktorka řekla, že imunem mě taky nebude zdržovat a jediné a nejrychlejší východisko je nyní IVF. Tak jí prostě důvěřuju. Ono asi nic moc jiného nezbývá
Medrol už zobu cca 6 týdnů a ze začátku jsem s tím měla taky problém. Vím dobře, že kortikoidy nejsou zrovna med pro tělo celkově a já šílenec do pohybu a zdravější stravy jsem se s tím taky chvilku popasovávala a můj první dojem byl, že to do huby prostě nedám. Ted už to beru jak to je a prostě jsem tu důvěru do paní doktorky Holcové dala a prcka chci za každou cenu.. S tou kvalitou vajíček uvidíme. Zatím máme druhý den po OPU stále 4 bojovníky v normálu, tak snad to do té soboty zvládne alespon jeden pořádnej. Ale u té stimulky jsem spíš čekala nějaké odběry krve, kontrola LH (kvůli kvalitě) a podobně
Na tom UTZ bylo vidět už pár folikulů kolem 16mm (7den) tak proto asi nebyl další UTZ. No držím ti Didli všecky palce a pěsti a beru si z toho to, že příště budu „dotěrnější“ a trvat na důkladnějším sledování.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.