Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@sonipa ne.2.ivf,1*ket. Teď mám ještě 2 embrya v mrazáčku, tak asi v lednu zkusíme štěstí znovu. A co ty?
@lizzi.12 Do ledna to rychle uteče, buďme rády, že je s čím zkoušet, znám případy kdy není…to už je pak větší problém…
Já mám teď 2.IVF, 1. jsem absolvovala v srpnu…tenkrát jsme nemrazili…teď už ano, přece jen je to šance navíc a tentokrát se nám stejně krásně vyvíjely 4 embryjka, takže je jedno v bříšku a 3 mražáčci… ![]()
@sonipa tak držím pěstičky. My měli4 16ti buněčná embrya(z 36 odebraných vajíček 25 zralých,7se podařilo oplodnit,2 nám dali,2 zmrazili, zbytek se přestal vyvíjet)Už jsem z toho nesvá, mám poslední šanci na ivf, asi to odložím, protože se bojím aby vůbec byla nějaká vajíčka vhodná a k něčemu, když to z takovýho množství nevychází.
A kdy tobě transferovali embryo, kdy bude testík? Doufám, že ti to vyjde.. ![]()
@lizzi.12 Ahojky…
No tak to je teda úctyhodný počet vajíček..
Čím jsi stimulovala? Ale nechápu pak ty ztráty…vysvětlili ti to nějak? Poslední pokus máš asi proto že jste si nechali dát 2, že? To já jsem chtěla dvě hned na první pokus, ale Dr. mě přesvědčil, že je lepší dát jedno a mít ten jeden pokus navíc…
To my měli pokaždé vajíček málo…poprvé 5 a teď 6, ale zase se nám krásně vyvíjely 4…tak nevím čím to…tentokrát se vyvíjely lépe, minule tak pěkné nebyly, přičítám to tomu že jsem užívala od září na doporučení Dr. jiné vitamínky a to přímo určené na tenhle účel - Nosifol..
Jinak transfer proběhl v pátek 13., testík už jsem si dělala v pondělí a dnes, ale proto abych viděla že už se neukazuje Pregnyl a dnes už byl sněhově bílý, takže Pregnyl už je pryč…
Jen mám teď strach dělat ten další testík…nejdřív bych si ho měla dělat až v pondělí, nejlépe příští pátek, ale tak dlouho to nevydržím a navíc jsem minule už 10.den po ET dostala ms…tak nevím…
Ale když tak uvažuju, tak ten KET co plánuješ snad na leden, není poslední pokus když máš 2.IVF… ![]()
.den po transf. mě přestaly bolet prsa @sonipa ahoj,stimulace pregnyl 7dní, dr mi nic neřekl, ale myslím, že to asi byl hyperstimulační sy.Byla jsem strašně nafouklá a těch 36 vajíček… ![]()
odběr byl plánován na středu, nakonec proběhl o 2 dny dřív. Transfer za 4 dny.9.den po transf. mě přestaly bolet prsa, tak už jsem cítila, že je to v háji…no a 11.den špinění,12.den menses.
Embryoložka mi řekla, že jsem reagovala hodně na stimulaci, vajíček bylo moc a tudíž tam byla špatná výživa, jak se tam tak tlačily..navíc jsem drobné postavy, což je při takovém množství vždycky problém. Prý.
Ivf máme v plánu ještě jedno, když nevyjdou mrazáčci. U nás v centru mě naopak přesvědčují, abychom dávali pořád dvě. Ach jo. Všude je to jinak, co?
Každopádně ti budu držet pěsti, určitě napiš jak se to vyvíjí. Je bezvadný, když si o tom člověk může takhle s někým popovídat.. ![]()
@sonipa promiň,první řádek se mi tam nějak vcucnul a nejde mi to už smazat ![]()
Ahoj holky, přeji hodně a hodně štěstíčka
a pevné nervy. Já byla 29.11. na OPU falíci a dvě vajíčka - 2.12. jedno embryjko zaváděno. 11po ET tedy pátek 13 test pozitivní, potvrzeno z krve. Zázraky se dějí
věřte
Snad vše půjde dobře bolí mě hooooodně břicho, ale všichni mě uklidňují že je to normál tak počkám do 3.1 to jdu na první UT. Přeji hodně štěstíčka
@lizzi.12 Ty jsi stimulovala Pregnylem? To slyším poprvé…já si píchala Pregnyl akorát poslední injekci…
Vůbec se nedivím tomu hyperstimulačnímu syndromu s tolika vajíčky…to je fakt extrémní úroda…
Mně nikdy nic není, žádné příznaky, těhu poznám jedině podle vynechání ms, nebo testu…
Akorát vím, že minule mně tak 6.den po et začalo hodně bolet břicho jako na ms…tentokrát mě pobolívá tak nějak po troškách už od 2. nebo 3. dne…tak snad je to tentokrát dobře…
A pročpak tě přesvědčovali aby sis vždy nechala zavést dvě?
@pabe14 Ahojky, díky moc za pozitivní příspěvek, je fajn si přečíst že to někomu vyšlo…
Taky si říkám že zázraky se dějí a tím tuplem na Vánoce, že jo…
Doufám, že ten pátek 13. byl šťastným dnem pro více lidí…pro tebe s testem a pro mě snad s ET, to jsem já měla právě v pátek…uvidíme, chtěla jsem zítra zkusit test, ale mám strach, tak asi vydržím snad do pondělka, pokud dřív nedorazí ms…
Bylo to tvé 1.IVF?
@pabe14 Ještě k těm bolestem…ty jsi začala mít kdy? Nejhorší na tom je že to bolí pořád stejně, ať jsi těhu nebo se hlásí ms…si to pamatuju když jsem čekala syna…to jsem i volala sestřičce k Dr. jestli je to normální, že mě to tak bolí jako na ms… ![]()
Ty bolesti začaly tak cca 8-9 den po ET..nejdřív bolesti jak na ms silné… pak cca 11-12 den fakt nepříjemné píchání v podbřišku spíš na levé straně… cca 14-16 den křeče takové při námaze… teď mám zase bolesti jak na ms + jako nevím jak to popsat jak kdybych měla ve vnitř modřinu…bubu věřit že pátek 13 byl prostě šťastný den a ty to jen potvrdíš ![]()
@sonipa píše:
@pabe14 Ještě k těm bolestem…ty jsi začala mít kdy? Nejhorší na tom je že to bolí pořád stejně, ať jsi těhu nebo se hlásí ms…si to pamatuju když jsem čekala syna…to jsem i volala sestřičce k Dr. jestli je to normální, že mě to tak bolí jako na ms…
Někde jsem slyšela že hyperstymulák spouští právě až pregnyl… ¨
@sonipa píše:
@lizzi.12 Ty jsi stimulovala Pregnylem? To slyším poprvé…já si píchala Pregnyl akorát poslední injekci…Vůbec se nedivím tomu hyperstimulačnímu syndromu s tolika vajíčky…to je fakt extrémní úroda…
Mně nikdy nic není, žádné příznaky, těhu poznám jedině podle vynechání ms, nebo testu…
Akorát vím, že minule mně tak 6.den po et začalo hodně bolet břicho jako na ms…tentokrát mě pobolívá tak nějak po troškách už od 2. nebo 3. dne…tak snad je to tentokrát dobře…
![]()
A pročpak tě přesvědčovali aby sis vždy nechala zavést dvě?
@pabe14 Ahojky, díky moc za pozitivní příspěvek, je fajn si přečíst že to někomu vyšlo…Taky si říkám že zázraky se dějí a tím tuplem na Vánoce, že jo…
![]()
Doufám, že ten pátek 13. byl šťastným dnem pro více lidí…pro tebe s testem a pro mě snad s ET, to jsem já měla právě v pátek…uvidíme, chtěla jsem zítra zkusit test, ale mám strach, tak asi vydržím snad do pondělka, pokud dřív nedorazí ms…
![]()
Bylo to tvé 1.IVF?
@sonipa Pardon,já jsem tele. Puregonem! Když ono to zní všechno nějak stejně ![]()
Držím pěstičky, pro mne to zrovna v pátek 13.skončilo ukončením neschopnosti…ale tobě to vyjde!!!
Dej vědět.. ![]()
@pabe14 gratuluji a přeji ať je vše v pořádku. To budou u vás krááásné Vánoce…
Ahoj, můžu se přidat? Byla jsem 10.12 na KET.
V září jsem podstoupila IVF, podařilo se, jen v 10 týdnu zamlklé těhotenství, revize a beznaděj…Ale vše bylo jinak. Po kyretáži přišla MS úplně normálně a při kontrole sliznice na klinice se zjistilo, že jsem perfektně připravená, bez stimulačních hormonů..Úplně náhodou jsem tam byla v den, kdy bylo vhodné se začít připravovat. Absolutně jsem to nechápala, strašná náhoda..
Takže teď jsem 12 den a zatím jsem se netestovala. Mám vydržet do 1.1, kdyby byl negativní výsledek, tak abych mohla druhý den na krev. Nevadí mi to, alespoň nebudu mít zkažené vánoce…I když nějaké příznaky tady jsou, ale nechci to zakřiknout…