Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Marcip aha mě řekly že ICSI se provádí automaticky tak asi jak kde
my chodíme do Jihlavy do sanusu máme to nejblíž.-)
Ahoj holky, nás čeká 2 IVF na přelomu listopadu a prosince, to čekání je nejhorší, jinak jsem byla cca před týdnem v CAR a prý se od 1.9.2013 doplácí za léky daleko víc, zatim prý nezdražil Puregon, ale je to jen otázka času, kdy ti to pojišťovna uvědomí a i ten zdraží ![]()
Počítám, že se to celkem vyšplhá kolem 20 tis.
hlavně, aby to vyšlo a Vánoce by byly letos opravdu veselé.
@Ameliie Tak to budem na tom stejně
já počkám teď na MS a taky tam zajdu se domluvit a snad s tou příští bych mohla začít. Já už si nepamatuji na kolik nás vyšlo první IVF, ale měli jsme 8.000 za ICSI a 5.000 za kryo. Měla jsem krátký protokol s Gonalem, cetrotide a ovitrelle
tuším… Počítám, že to teď vyjde jednou tolik
a navíc jsem začala přemýšlet o PICSI. Nemáme zrovna výstavní SPG ![]()
Takže Vánoce jsou naše ![]()
@Marcip My měli též ICSI + AH + PK (7000 + 2000 + 2000), dál už sme se nedostali
teď to bude dražší, my tedy máme léky už doma, doktor mi dal doporučení na pojisťovnu ať si to sama vyběhám, abych stihla léky ještě za „normální“ cenu, při prvním IVF jsem měla Gonal, teď budu mít Puregon. Doplácela sem teď na Puregon 2900. Začínat budem až při říjnové MS, tak transfer vychází na začátek prosince.
Nejspíš ještě navíc bude IMSI, hodlám do toho teď dát vše, a budu se modlit, že to vyjde, musí ![]()
@šárinka.H Ahojky, tak jak jste dopadli? Řekli vám přibližně cenu?
@Marcip ahoj právě že vůbec i ty injekce dostaneme až za 14 dní
zatím jsem dostala ďobanec do zadku a jšla jsem domu:-)..je diné co doktor říkal je že si máme pořádně promyslet jaké výkony necháme udělat a že icsi dělají automaticky jak při dobrým tak při špatným spermiogramem
bodeď by ne když to stojí 8000 ![]()
@šárinka.H No je to dost. U nás se dělá jen na vlastní žádost a většinou ti emryoložka řekne co by doporučila. Takže my ho měli také a také za 8.000… Teď si budu trvat i na PISCI, kvůli těm spermiím, ale i tak peněz ranec. Jdu druhého října na konzultaci, tak pak dám vědět jak jsem dopadla a ty se taky určitě ozvi. Přeji hodně štěstí ![]()
Taky se k Vám přidávám…my máme za sebou první konzultaci, ted čekám na MS (cca začátek října) a pak už se to konečně rozběhne. Jsem zvědavá, jak dlouho to zabere, protože doktor říkal, že kdyby šlo vše jak má, tak bychom to taky stihli ještě v listopadu/prosinci.
@TvořilkaP Vítej u nás
no my jsme taky více méně na začátku v pondělí si teprve jedeme pro léky jsem na to docela zvědavá a i se krapet těším že se konečně něco začne dít:-)a máš dlouhý nebo krátký protokol???
@TvořilkaP Ahoj taky tě vítám
Jak začne mrška, tak už to pak uteče. Taky se nemůžu dočkat
a to je tvoje první IVF?
Šárinka. H Vůbec netuším, jestli dlouhý nebo krátký protokol. Až dostanu MS, tak mám přijít na odběry a pak mi řeknou, jaké léky, injekce nebo co se bude dít…takže zatím nevím vůbec nic
Už se opravdu těším na to, až to všechno začne ![]()
Marcip Ano, bude to první IVF ![]()
@TvořilkaP a kam jezdíte do car?? My jezdíme do Sanusu v jihlavě
@TvořilkaP Jo jo chystáme se na druhé. Na imunologii zjistili špatné spermie a mírná alergie, ale dostali jsme léky, tak snad budou účinkovat a výsledek bude vidět. Nemůžu se už dočkat. Ještě k tomu to počasí na dobré náladě nepřidá ![]()