Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Krásný dobrý den holky,
Poradíte mi prosím? S manželem nás čeká druhý Ket a přemýšlíme že bychom si nechali tentokrát vložit 2 embryjka. Co mě ale zajímá je : pojišťovna proplácí 4 pokusy, nám první pokus nevyšel, čeká nás ted druhý, takže případně 2 pokusy ještě před sebou. Jak je to ale když si chceme nechat vložit 2 embryjka? Bere se to jako že proběhl 2 i 3 pokus a když se neujmou tak máme už pouze jednu sanci na pojišťovnu? Nebo je jedno že jsme si vložili 1 nebo 2, ale stále je to náš druhý transfer? Snad jsem dobře popsala svou otázku.
Já mám za to, že čtyři pokusy se proplácí jen při vložení čtyřikrát jednoho embrya. Pokud si necháte dát dvě, proplatí jen tři pokusy. Ale úplně jistá si nejsem.
@Čičorečka já si to myslím také, zeptám se na to ještě přesně v Caru, jen jsem chtěla zkusit zda nekdo neporadí ![]()
Platí se vždy ET v rámci jednoho pokusu IVF jako celek. pokud nevyjde první pokus ET a mate zmrezna embrya z tohoto cyklu IVF, tak každý další KET je započítány do tohoto cyklu IVF a neubyvaji vám tedy pokusy, dokud čerpáte z mrazáku. Pokud nevyjde ani KET a v mrazáku už z tohoto cyklu nic není, pak jdete teprve na další pokus na pojišťovnu. Za KET alespoň v naši klinice jsme platili nějakou částku, ale jen za ten přenos. Myslím si, ze u KET je jedno, kolik vám po domluvě vloží vajíček, pořad je to v rámci toho jednoho IVF.
Pokud by se vkládala dvě ČERSTVÁ embrya z druhého pokusu IVF, už se to bere opravdu jako dva pokusy naráz. A teď posledně mi doktor říkal, ze snad od třetího pokusu za předpokladu, ze první dva nevyšly (vc. KETů) se můžou u třetího pokusu vložit rovnou dvě čerstvá a je to v rámci stále toho třetího pokusu. U nás nebylo už potřeba, vyšel třetí pokus při ET ![]()
@Veerr já se sem s dovolením také připojuju, protože tohle je pro mě aktualni tema, jen se v tom moc nevýznám. Pochopila jsem to dobře že když z 1.IVF vznikne plácnu třeba 4 embrya, tak si je 4 krát můžeme vložit, tedy 1 čerstvé a zbylé po Ket(porad v ramci 1IVF, čerpání z mrazaku) když to nevyjde začne to tedy znovu stimulace, odbery, oplodnění,.. a to je teprve 2 pokus na pojistovnu?
@Anonymní píše:
@Veerr já se sem s dovolením také připojuju, protože tohle je pro mě aktualni tema, jen se v tom moc nevýznám. Pochopila jsem to dobře že když z 1.IVF vznikne plácnu třeba 4 embrya, tak si je 4 krát můžeme vložit, tedy 1 čerstvé a zbylé po Ket(porad v ramci 1IVF, čerpání z mrazaku) když to nevyjde začne to tedy znovu stimulace, odbery, oplodnění,.. a to je teprve 2 pokus na pojistovnu?
Ano, přesně tak to je
ale nevím jak to mají jednotlivé kliniky, my u nás platili nějaký poplatek za ten transfer při KETu, ale už nevím, kolik to bylo.
@Veerr Presne tak, je to jedno, kolik embryi se od druhého KETu dal zavádí. V rámci toho, počtu „pro pojistovnu“, je důležitý jen ten první transfer (čerstvý ET nebo první KET, pokud nebyl ET)
Cena KET se liší podle centra cca 5-15000