Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, chtěla bych otevřít téma nativ cyklus a minimálka. Zajímalo by mě zda se to někomu povedlo a vůbec co to obnášelo. Jaký byl důvod k tomuto způsobu IVF. Děkuji za jakékoliv odpovědi.
Zkoušeli jsme nativ kvůli ceně, míň hormonů, možnost více ET v krátké době. Úspěch žádný, šli jsme do ivf. Ale už jsem byla starší. Pokud jsi mladá, nativ bych zkusila.
@Anonymní píše:
Zkoušeli jsme nativ kvůli ceně, míň hormonů, možnost více ET v krátké době. Úspěch žádný, šli jsme do ivf. Ale už jsem byla starší. Pokud jsi mladá, nativ bych zkusila.
Děkuji za odpověď. Je mi 37 let a ze zdravotních důvodů mi není doporučena hormonální stimulace. Hledám jiná řešení a snažím se zjistit o tom co nejvíce. Zajímalo by mě i jak přesně to probíhá.
@darana1983 ahoj, už jsi zkusila ten nativ? Jsem stejný ročník jsko ty…a teď jsem se pro nativ rozhodla
Mám zkušenosti s ivf i minimální stimulaci. Mě se chytly 2 embrya po minimální stimulaci, byly lepší kvality než při ivf. Z ivf se mi nikdy embryo nechytlo (vždy byly všechny geneticky zdrave)
Teď si chci dat chvíli pauzu od hormonu tak proto volim nativ. 3.2. Jdu na první utz
@Kveetko krásné zprávy, to chci přesně slyšet 🤗.
Pokud mi nevyjde teď iui ( několikáté) tak jdu příští měsíc do nativu.
Popíšeš mi tu minimálku prosím?
@darana1983 jasne, minimalni stimulace je moc fajn, podle me v nasem veku uplne ideal, tedy mam za to, ze po ni muzeme mit kvalitnejsi vajicka, ma dr prave rikala, ze nejedeme na kvantitu, ale kvalitu.
Jsou tyto postupy:
1. od druheho dne cyklu beres femaru (oralne je to prasek), 6.-7.DC kontrola a zacne se pichat menopur - 2-3 injekce a planuje se odber - z tohoto postupu kolem me, mely holky max jedno vajicko - takze podle tento postup je pro me na prd
2. zase beres femaru (5 dni) a k tomu pichas ob den menopur (nebo jiny hormony, dle doporuceni lekare) a pak jdes na kontrolu a podle velikosti folikulu se naplanuje kdy pichnes ovitrelle a kdy pujdes na odsati - toto je pro me fakt minimalka - nejsi moc zatizena hormony, u me byla vyteznost 3 vajicka a kvalita byla opravdu super
3. zase beres femaru a k tomu denne pichas nejaky hormon - toto mi prijde jako klasicke ivf… tady uz bude vyteznost vajicek vetsi - protoze pridavas hormony casteji, u me to bylo 12 vajicek… coz jsem moc nechtela.
Ty jsi mela nekdy klasicke ivf nebo jsi jeste nic nepodstoupila?
@Kveetko ještě jsem nic neměla, žádný odběr vajíček. Děkuji ti za osvětlení, už si u doktora připadám jako hnidopich, když se na vše ptám.
Pokud to teď po iui dostanu, mám zavolat a sestra mi napíše nějaké léky které budu brát 5 dni od 3 dc. Dál dostanu Ovitrelle ( asi) a půjdu na odběr bez narkózy. Koukám, že ty už v tom nejsi žádný nováček. Přeji ti brzké hezké zprávy. Je to vyčerpávající, ach jo.
Kdyby neco jeste potrebovala vysvetlit nebo se poradit klidne napis do soukrome zpravy, ten nativ ted taky bude bez narkozy, tak se trochu bojim, dam ti pak vedet jak jsem to prezila…
@Kveetko to budu zvědavá, když napíšeš budu ráda. Za jak dlouho na to jdeš?
Pristi tyden
, odber bude bud v patek nebo sobotu. To se dozvim az po kontrole.
Ahoj. Ne, nebudu nic brát. Max pokud by se zavadelo tak utrogestan. A 36hod před odběrem se picha ovitrelle. Ale to budeš mít podobne i u toho iui.
Ahoj,
jsem od 30.1. po transferu dvou blastocyst po minimální stimulaci.
Je mi 39, takže samoplátce.
Z Ivf už mám dvě děti
2013 po Ketu pětidenní blastocyst
2016 po Ketu dvou petidennich blastocyst.
Nyní vzhledem k věku i ceně jsme volili minimální stimulaci. Odsaty 3 folikuly, z toho dvě vajíčka, která vydržela až do blastocyst.
Předchozí Ivf s dlouhými protokoly vyšly s cca 12 folikuly, ale nikdy nezbyly více než 3 embrya. Ani zavedení čerstvých embryí 3-5.den po OPU nebylo úspěšné. Potřebovala jsem mít „pročištěné tělo“ od hormonů a vždy jsem otěhotněla až v nativním cyklu s rozmrazenymi.
Takze u mě minimální stimulace proběhla úspěšně…myslim tím počtem získaných embryí.
Zda i úspěšné těhotenství se mám dozvědět z testu 14.2., ale samozřejmě
budu testovat dříve. U předchozích tehotenstvich jsem měla už 7. den po trensferu ducha:-)
@JOFIM Ahoj, můžu se prosím zeptat, jak probíhá OPU v nativním cyklu? Jestli je v narkóze nebo ne
Děkuji ![]()