IVF - nativ cyklus

Napsat příspěvek
Velikost písma:
129
25.10.25 14:07

Ahoj,

Chystáme se s manželem taky na první nativ.
Zkoušeli sme rok přirozeně, a v průběhu roku už docházeli do CAR( bylo mi divné, že v mých 29.letech to tak dlouho trvá, tak sem chtěla mít jistotu ) a překvapivě, když nám udělali veškerá vyšetření a řekli, že sme zdravý mě to na chvíli uklidnilo 😀

Vyzkoušeli sme dvakrát IUI a jednou IVF v září a nebylo z toho nic. Při odběru mi pod čípkem nad našli malou endometriozu, což je možná vysvětlení proč to nešlo přirozeně, i když vím, že se podařilo ženám otěhotnět i s daleko horším stupněm endometriózy. Je to zkrátka individuální ;)

Co mě šokovalo nejvíc bylo, že IVF se nerovná dítě, i když vlastně nemáte žádný problém.
Věřím, že při první stimulaci mi zkrátka nesedla to množství hormonů a pokud se nám nepodaří několik nativu nebo IUI, dlouhý protokol bude pro dozrávání vajíček lepší, ale ta doba, kdy musí žena stimulovat je dlouhá 8o

Proto jsem si řekla, že to musím pojmout celistvě a hlavně holisticky a ne jenom přes západní medicínu, i když sem opravdu vděčná, že máme možnost se léčit a zkoušet i IVF :dance:

Začala jsem docházet na gynekologicko fyzioterapii, akupunkturu, a terapii kde se chci naučit pracovat s dlouhodobým stresem, který je za mě velký problém a celkově s hlavou :) :lol:

Tak snad to k něčemu bude.
A jak ste na tom vy? :) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí