Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
Chystáme se s manželem taky na první nativ.
Zkoušeli sme rok přirozeně, a v průběhu roku už docházeli do CAR( bylo mi divné, že v mých 29.letech to tak dlouho trvá, tak sem chtěla mít jistotu ) a překvapivě, když nám udělali veškerá vyšetření a řekli, že sme zdravý mě to na chvíli uklidnilo 😀
Vyzkoušeli sme dvakrát IUI a jednou IVF v září a nebylo z toho nic. Při odběru mi pod čípkem nad našli malou endometriozu, což je možná vysvětlení proč to nešlo přirozeně, i když vím, že se podařilo ženám otěhotnět i s daleko horším stupněm endometriózy. Je to zkrátka individuální ![]()
Co mě šokovalo nejvíc bylo, že IVF se nerovná dítě, i když vlastně nemáte žádný problém.
Věřím, že při první stimulaci mi zkrátka nesedla to množství hormonů a pokud se nám nepodaří několik nativu nebo IUI, dlouhý protokol bude pro dozrávání vajíček lepší, ale ta doba, kdy musí žena stimulovat je dlouhá ![]()
Proto jsem si řekla, že to musím pojmout celistvě a hlavně holisticky a ne jenom přes západní medicínu, i když sem opravdu vděčná, že máme možnost se léčit a zkoušet i IVF ![]()
Začala jsem docházet na gynekologicko fyzioterapii, akupunkturu, a terapii kde se chci naučit pracovat s dlouhodobým stresem, který je za mě velký problém a celkově s hlavou
![]()
Tak snad to k něčemu bude.
A jak ste na tom vy?
![]()