Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím holky,
@Mik.Martina tak to je tedy pěkný úspěch!!! Super. Furt si říkám jestli by se přeci jen tou minimální stimulací nemělo začínat nejdříve. Většinou se hned jedou na pojišťovnu dlouhé protokoly apod…a přitom by kolikrát bylo více užitku a úspěšnosti s méně hormony ![]()
@Kveetko jsem moc zvědavá až vyzkoušíš ty vitamíny…Děkuji za zaslání. Já teď frčím zatím jen na Femibionu
A ty @darana1983 taky vyzkoušíš?
@JOFIM Ahoj, ještě mas pauzu? Vitaminkuj, u nás došlo k takovému zlepšení u muže, ze kdybych měla jen poloviční zlepšení co on tak by to byl mega úspěch
, bohužel u nás to dříve než po punkci vlastně ani nezjistíme.
Taky nechápu, proč do nás rvou tolik hormonu, když někdy fakt stačí jen par tabletek a holky mají 3 vajíčka!!! Stejně ve finále 70% vajíček po klasickém velkém ivf odpadne.
Holky. Mate někdo zkušenosti s klasickým oplodnenim vajíček? Ze se daji proste ke spermiim a dej se vule bozi? Měly jste to tak některé?
@JOFIM taky jsem si to hned rikala, kdyby ti doktori udelali radeji vsechna vysetreni a zacali od toho co nejmensiho zasahu do tela a penez
jsem zvedava uz ted jak dopadne zitrejsi kontrola
![]()
Tak holky, nakonec mě čeká dlouhý protokol. Takže úplně klasické ivf. Pocity mám velmi rozporuplne. Pry se začíná 21.den cyklu. A to mám zítra. Tak asi do toho hned půjdeme. Raději… protože čím víc času mám na přemýšlení tím hůř ![]()
@Mik.Martina už mas po kontrole?
@Kveetko teda tak to jsem zvedava na vysledek, me dneska pridali menopur a cetrotide, pro jistotu uz i fraxiparine. Takze ted jedu trojboj kazdy den.
A v patek zase kontrola. Jinak 4 folikuly hezke a vetsi, dva zaostavaji ve velikosti. ![]()
@Mik.Martina ty jo, to je fakt super!!! Cumim jaky mas zatim krasny vysledek
!!! Fakt parada
. Ja se do zitra musim rozmyslet co udelat…
@Kveetko ja jsem taky prekvapena, mile
Jen dal verit, ze tam bude jedno kvalitni vajicko, ktere se uz nepusti
![]()
@Mik.Martina tak z těch čtyřech by tak 2-3 mohly vydržet oplodnění a to jedno vyvolené tam mezi nima určitě bude
A dej si dvě
![]()
@Kveetko už jsi se rozhodla jestli teda zítra rozjedeš dlouhý protokol? Jaká by byla další varianta? Čekat zase měsíc pro minimální?
@JOFIM no leda změna kliniky. Tento dr nediskutuje… no asi do toho půjdu. Teď jsem si něco o tom četla. Neví zda to to je mozne. Ale prý jsou snad po ni kvalitnější vajca. A zase někomu to sednout muže a někomu ne, u ivf nejsou žasne záruky ![]()
Takže to muže byt ohromný success a nebo to muže byt pěkný pruser.
Z minimalky mám zase krásné embrya, ale stejně se ty potvory nechytnou
. Ale to chce prave obejít tím, ze se dá více těch embryi. Ale kolik a kdy se rozhodne až podle aktuální situace ![]()
@Kveetko a kolikaty je to tvuj pokus?
Jinak ja asi bych nechala zavest jedno, ale kdyby neslo nejake mrazit a bylo horsi kvality tak dve
![]()
@darana1983 Elegantním, ale nevím, jak drahým, je řešení každý měsíc odsát to jedno vajíčko, které se tvoří bez přidané hormonální stimulace. Vajíčka sbírat třeba rok, vitrifikovat, nechat oplodnit najednou a pak všechny blastocysty najednou nechat geneticky vyšetřit a vložit jen to zdravé
Člověk si i v takto rozloženém čase nakupí víc peněz na celou proceduru. Ve 37 letech máš nárok na genetické vyšetření na pojišťovnu - v centru, kde to mají s pojišťovnami smluvně ujednáno (kdyžtak poradím).
@Kveetko a vzdy jsi mela kratke protokoly a nebo minimalky?
Dlouhe jsou vetsinou pro kvalitnejsi vajicka, me ho treba nedoporucili skrz nizke AMH a endometriozu.
Ale pokud ti takhle doktor radi, zkusila bych to. Pokud mu veris ![]()
Zmenit centrum muzes vzdy. ![]()