Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@JOFIM Děkuji jsi hodná ale rozjíždí se mi menstruace mám tmavou krev už po utreni…
takže nic přišla o 5 dnů ke všemu dříve… S tím sem nepočítala.
@Katulina77 to mě mrzí
. Na ket můžeš jít ihned v dalším cyklu.
@JOFIM @darana1983 a jakpak jste na tom vy?
Doufam, ze pozitivni zpravy. ![]()
@Kveetko a budu brát znovu nějaké hormony? Nebo už jen na to udržení?
@Katulina77 pokud ti dobre roste děložní sliznice tak není potřeba dávat žádné hormony. Po menstruaci se objednas asi 9.-10.den cyklu na kontrolu a dr mrkne jak je vysoká sliznice a jak je velký folikul. Až bude mít folikul cca 18-19 Mm. Tak pichnes ovitrelle a za dva dny přidáš utrogestan nebo ten gel co mas teď a po peti dnech pujdes zavádět.
Možná zkus proste utrogestan, pro změnu. Mě přijde dobrý.
@Kveetko no dám si ho.. Víš co by mě zajímalo co se v těle stane, že ti nevydrží.. Když to je oplodněne vajicko.
Tak to je mi líto 😔. Jj… s tím se počítat musí… a je lepší s tím tak počítat. Super, že máš ještě jedno. Nevím jak ti nastaví další pokus. Ale já bych možná měsíc počkala, vzhledem k tomu, že teď máš o 5 dní dřívější menzes a pak bych do toho hned šla 😁. A nebála bych se dávat dvě vajíčka současně 😎. Je to risk, ale mě vždy vyšel a zpětně bych klidně brala dvě děti ve stejném věku… začátek krušny, ale později na spoustu věcí dobrý… společný aktivity (kola, lyže, brusle) umí tak nějak stejně,… To jen tak mimo.
Tak hlavu vzhůru a jede se dál! 🍀 ![]()
@JOFIM no já měla jen dvě.. Na další umělé nejdu… Už máme jedno dítě tak kdyžtak zůstanem u jednoho
ještě si dám to jedno co mám zamrazene…
a asi teď po MS uvidím co mě řeknou jen by mě zajímalo co se v těle děje, že nevydrží…
@Katulina77 těch faktoru je mnoho, nejčastěji se uvádí genetická vada embrya, nebo imunologicky problém nebo mas posunuté implantacni okno.
@JOFIM mě teď dr navrhl zavést 3 embrya
!!! 1.embryo 3 den a další dve 5.den… asi do toho půjdu, no
, četla jsem prave, ze když se holkam nechytaly embrya tak to často pomohlo
. Každopádně je to podle nějaké nove studie. Asi to chce na mě vyzkoušet…
@Katulina77 děložní sliznice je schopna přijmou embryo jen v určitě době, pokud ti ho zavedli pozdě tak se nemohlo nechytnout.
Imunologie: buňky tveho těla chybně vyhodnotí embryo jako něco cizího a zabijí ho, samozřejmě laicky řečeno.
@Kveetko aha tak to se zeptám doktorky.. Je to zvláštní vůbec nevím, že něco takového existuje… První jsme měli hned a teď takovéhle věci.. Jsme silný ženský co vše musíme vydržet… Tak půjdu ještě na to ket.. Pak už nic..
@Katulina77 je to záhada s tím ženským tělem:-) Tolik věcí se tam odehrává, že asi přesně nejde říct, co to zapříčiní… sliznice, samotné vajíčko, načasování,… je to záhada. Každopádně ženský tělo…to je zázrak
![]()
Tak snad to poslední vyjde… Ale teda řeknu ti…dvě děti, jsou dvě děti. Není lepší sledovat, jak si spolu povídají, hrají, no srdce se rozplývá… Já bych to nezahazovala. Taky jsem chvíli třetí oddalovala a rozsekla jsem to s tím, že by mě to navždy mrzelo kdybych to nezkusila…tak uvidíme ve středu, jak to dopadne.
@Kveetko já myslela, že už jsou 3 zakázány
Ale jo, proč ne. 100% to zvyšuje šanci, ale teda tři, to už by byl masakr
Do toho bych možná šla pouze kdybych byla bezdětná
A tzn., že máš dvě 5denní zmražená a jedno další kultivuješ do 3.dne? a pak zavadíš vše naráz? ![]()
@JOFIM jo dvojčátka jsou pěkný ale bohužel máme jedno zamrazene
kdyby jsme měli dvě hned do toho jdu a dám si už dvě… Ale určitě je krásný to sledovat přeji ať ti to vyjde a dej vědět.
![]()
@JOFIM Jn, je to mazec. Dr chce cele nové ivf, samozřejmě minimalku… mívám hodně vajíček, cca 12 i po minimalce. Musím to promyslet…