Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, jdu si opět pro radu 😃beru injekce stimulují dnes jsem byla na ultrazvuku s vypadá to dobře ještě mě dali další dávky. V pátek znovu na kontrolu říkala doktorka, že pondělí nebo úterý odběr. Já ve středu mám mít ovulaci. A dali jsme si po odběru 3 az 5 dnů hlídání. Nevadi to když to vajíčko dají když už ovulace není. Nebo to asi špatně chápu ![]()
@Katulina77 dle meho, kdyz je cyklus stimulovany, tedy řízeny, tak je to jedno pokud se nejedna o prirozeny cyklus. ![]()
A vlastne to, ze ma clovek ovulaci znamena, ze se vajicko uvolnilo a putuje smer deloha. Tedy vlastne +- by melo byt pri ET vynikajici cas ![]()
@JOFIM úplně bez ničeho. Jen ráno hodinu před dva ibalginy a teď zase. Jsem z toho unavená, odpočívám.
@Mik.Martina děkuji za informaci. Já tomu dotiz vůbec nerozumím
@darana1983
Tak to jsi šikula 👍. Prvně jsi měla strach i z odběru s Eutonoxem a nakonec jsi to dala jen s Ibalginem 😄 👏! Paráda! Tak ať je to naposledy
A na kolik dní máš domluvenou kultivaci?
@Katulina77 s tou ovulaci je to dobře naplánováno
Jen možná to hlídání. Myslím, že po odběru není třeba extra klid (možná ten den a možná když to máš jak @darana1983 😄.) Spíše bych si domluvila hlídání po transferu. Říká se, že cca dva dny trvá, než se embryo zavrta do děložní sliznice a někdo v tu dobu raději polehava. Já jsem tohle dodržela možná jednou před 8 lety, jinak už nikdy. Bylo to náročný ty dva dny… tolik oplodňovacích diskuzí jsem za celý život neprecetla 😄. Ale každý samozřejmě jak se cítí
Tak ať máš v pátek úspěšné množství folikulu a samozřejmě spíš… ať příští týden přežije hodně oplodnenych vajíček, ať je co trensferovat
🍀
@JOFIM na pět dní kultivace. Zítra mi budou volat jestli se povedlo je oplodnit. Jsem napnutá. A jak se vůbec cítíš? Je vše v pořádku?
@JOFIM jo a dostala jsem domů injekce progesteronu. Dnes mi to píchla sousedka, zítra zase ona, ale pozítří můj manžel a to jsem na to zvědavá. Dnes na to jenom koukal a celej z toho zbledl😂 🙈. Ty bereš také progesteron? V jaké formě?
@darana1983
Tak dej vědět jak se zadařilo
A v jakém počtu máš v plánu transferovat? 😄
Ty injekce 😲Koukám, že ty to máš celý takový drasticky - samá bolest 😁. Tak to manžela obdivuju 👏 U nás bych si to raději pichala sama, jestli to je do břicha jako u stimulace.
Já mám na zavádění Utrogestan 2-0-2. A jinak se cítím poslední dva dny jak kdybych ani těhotná nebyla… až jsem měla blbý pocity, ale dnešní čárka už byla čára a rychle vyběhla, tak snad vše ok.
@JOFIM Dobře se vyvíjí jen jedno, ale za to tak jak má. V pondělí v 8:30 transfer. Dali mi na výběr a injekce jsem si vybrala sama, že s nimi mají nej zkušenost. Hold to vydržím.
Jsem se dnes po tom telefonátu úplně dojala a můj muž chvilku po mě. Já jsem hlavně ráda, že nemám vajicka fuč po chemoterapii a že tam nějaký k oplození jsou. ❤️️❤️️❤️️. Já si myslím, že se ti chytly obě. To bude rodeo.
@darana1983 jee to je skvela zprava
Tak budu drzet pesti, aby to dobre dopadlo
Ja jsem zvedava, co me ceka pristi tyden na kontrole a budeme zkouset nas prvni nativ. ![]()
@Mik.Martina super, to také budu držet palce. Jsem ráda, že si tady o tom můžeme tak hezky psát a podporovat se v úspěších a i nezdarech. Už bereš nějaké stimulacní léky? Js jsem začala třetí den cyklu. Nebo to teprve domluvíte?
@darana1983
Tak super! Snad to je to vyvolené vajíčko! Moc vám to přeju, ať to vyjde!
A dvě mám tušení, že ne…ale rodeo by to teda bylo. Říkám si, že ty čárky na testech by sílely asi rychleji, kdyby tam byly dvě
A jak dlouho si ten progesteron máš píchat?
@Mik.Martina třeba nakonec po všech těch snahách bude právě ten nativ úspěšný. ![]()
@darana1983 @JOFIM ja v to verim, ze treba moje telo potrebuje mirnou a setrnejsi formu lecby
Pri clostiku se nam to podarilo, ale spatne dopadlo. Tak ted po trech IVF a nejvyssich moznych davkach, verim ze to bude to prave orechove
![]()
Jinak zatim se jdeme domluvit a cekat na ms, ta by mela prijit zacatkem brezna. ![]()
@JOFIM ještě jsem se chtěla zeptat jak snášíte ten progesteron?
@darana1983
Ty globule si zavádím a žádné nežádoucí účinky nepozoruji. Někdo polyká a tam prý často bývá nevolnost.
Jediný možná co… tak musím mít silné slim vložky, protože i v noci ze mě furt něco teče 🥴 😁
A citlivý bradavky, ale to může být i k tomu"snad" těhotenství ![]()