Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@tinanina AMH - antimulleriánský hormon, ukazuje počet vajíček schopných stimulace.
Holky, já pořád přemýšlím, jestli to nemám nechat opravdu na ten leden… jenže si zase říkám, aby od prvního nebyly nějaký další překvapení v podobě cen
My totiž o Vánocích hodně chodíme po návštěvách a první tři dny po ET, což by u mě pravděpodobně vycházelo na 24.12., 25.12., a 26.12. bych měla polehávat a my chodíme 24.12. k našim a 26.12. taky na kačenu se zelím
a taky na Silvestra se mi nechce být doma, jenže juchat někde např. 10 hodin to by taky nebylo dobrý, ale trápit se doma, jestli to vyšlo nebo ne na Silvestra…
Těším se na pondělí, až tam zavolám a pak na schůzku jak se domluvime, ale spíš to nechám, že zastavovačku v prosinci a stimulaci v lednu a začít novým rokem, protože 2013 pro mě byl nejhorší rok života. Nebo co myslíte? Zrovna mi to vychází tak blbě, kdyby to bylo o týden dřív, tak to neřeším a jdu do toho. Mám taky strach, že kdyby ta stimulace nešla a folíky nerostly jak mají, tak jet tam třeba na ET o svátcích, to by se mi nechtělo a myslím, že i ti doktoři by byli podráždění.
@Macina13 Neztrácej čas, nikdy nevíš, kdy se to povede
Návštěvy tak letos omezíte - nebo ostatní přijdou k vám. Pochopí to a ty dostaneš ten nejkrásnější dárek ![]()
@Kyslíková píše:
@Macina13 Neztrácej čas, nikdy nevíš, kdy se to povedeNávštěvy tak letos omezíte - nebo ostatní přijdou k vám. Pochopí to a ty dostaneš ten nejkrásnější dárek
Já to vidím stejně, o miminko se snažíme tak dlouho, že jsou mi nějaký svátky nebo párty letos úplně volný.
Stejnf uz mě ty silvestrovský večírky nebaví, asi jsem z nich vyrostla.. ![]()
@Macina13 Ja bych toho asi taky sla. Ja jsem na tom časově podobně, a pokud to vyjde tak budu mit ET taky kolem 16.12. Koukám na to opačně než ty, kdyby to bylo až v lednu, tak by mě to hodně mrzelo. Souhlasím s @baluuu8 taky už mám silvestru dost. Ale rozhodni si to, podle toho jak to citis ty. Abys se ti nestalo, že do toho půjdeš a pak budeš doma přes vánoce naštvaná a budeš toho litovat.
@tinanina píše:
@Macina13 Ja bych toho asi taky sla. Ja jsem na tom časově podobně, a pokud to vyjde tak budu mit ET taky kolem 16.12. Koukám na to opačně než ty, kdyby to bylo až v lednu, tak by mě to hodně mrzelo. Souhlasím s @baluuu8 taky už mám silvestru dost. Ale rozhodni si to, podle toho jak to citis ty. Abys se ti nestalo, že do toho půjdeš a pak budeš doma přes vánoce naštvaná a budeš toho litovat.
Přesně tak, pokud cítíš, že bys do toho měla jít od ledna, tak to tak určitě udělej. Mě taky mrzí, že asi nebudu moct jet o svátcích za taťkou, protože je to 300 km daleko.. A to bych asi neměla, se tak dlouho hrkat autem..
![]()
@Macina13 jen upozorňuji že v lednu by se měli zdražovat další léky, prý by u mně se jednalo o zdražení téměř 10.000kč za stimulaci, tuším že právě ten puregon co beru, že teď v tom seznamu zdražených léků ještě není ale bude
také mě to mělo v prosinci tak blbě vycházet, ale řekli jsme si že do toho i tak půjdeme a hold budeme více doma, naštěstí se to vyřešilo jinak
jinak mám za sebou dvě dávky v bříšku
a zapomněla jsem dopsat že ještě beru kyselinu listovou, na předpis tu největší dávku
@Kačudis tak to je super, právě takhle bych to chtěla.
@tinanina Toho 5.12.(+18.12.) je mezní datum pro krátký protokol, to je fakt. Výsledky z HP by ale měly být relativně brzo, tak by se to tak i tak mohlo stihnout (mrkni třeba sem - http://www.gest.cz/…_ivf_ivf.php?pg=4 - je tam, jak jednotlivé protokoly mohou probíhat). Turkovou jsem měla na první konzultaci, dala mi takovou čočku, že jsem byla ráda, že jsem na ní už pak nenarazila.
@stiskoch kolik mg je největší dávka kys. listové?
Já si zatím popíjim akorát nosifol.
@baluuu8 @Macina13 já na Silvestra už prdim, loni jsme z chaty odjeli dřív a doma jsem měla depky, že jsme zase sami dva, bez miminka.. To už nechci zažít, chci vědět, že se aspoň něco děje a ne, že jen čekám..to bych mohla čekat věčně. A @baluuu8 a nemůžou rodiče přijet za vámi? ![]()
Jediný čeho se obávám, kdyby to vyšlo nějak přes svátky je jak bych to řešila s neschopenkou - jak se jezdí po těch návštěvávch, tak to bych si musela psát pořád jinou adresu ![]()
@Kyslíková pokud jsem to dobře pochopila, doma mám 800 mikro gramů (klasicky z lékárny) brala jsem hned po vysazení antikoncepce do konce měsíce, teď jsem si koupila vitamíny chytré miminko, kde je také 800 mikrogramů a od doktora mám předepsané 10.000 mikrogramů, 1*denně, s tím že se nedá předávkovat tak beru i to chytré miminko ![]()
@stiskoch jo, toho se právě bojím, že od nového roku bude další zdražování…, kdyby to tak bylo, určitě do toho jdu teď a na Vánoce se vyprdnu. Vše je o domluvě.
@Macina13 Přesně tak, radši za ty ušetřený penízky pak kup něco pro prďolku
Já chci jít co nejdřív to půjde, ale bojim se, že to nestihnu, když jdu na 1. konzultaci až 21.11.
Ale všechny testy už mám hotový, budem čekat na pojišťovnu a na menzes..
A jestli má Gest o svátcích taky omezený provoz, tak se můžu jít klouzat..
@Kyslíková já jsem z toho nervozni, že nevím, co bude, ale zase si říkám, že když se začne koncem prosince s ivf, tak ty léky budou ještě za ceny letošního roku. No, každopádně děkuju @stiskoch za informaci a určitě se na tohle poptám. Na vyhazování opravdu nemáme.
@Kyslíková Asi to tak daleko taky nedaj, kvůli zdraví…
Nevím no, kdyžtak tam zajedem v lednu nebo únoru, když budu já v pohodě. Pro mě je to moje mateřství teď na prvním místě.
![]()