Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj všem, přidávám se. Chodím do Heliosu a je to naše první IVF. Mám dlouhý protokol, dneska dobiram duphaston a picham třetí den diphereline. Příští týden čekám na MS, jak přijde, tak na UZ a krev a pro instrukce a pergoveris a začnu stimulovat. Je tu nekdo, kdo to má podobne? 😊 Jinak mi přijde, že primář vpodstatě vyloučil ET nebo prostě o něm nic neříkal. Mluvil o punkci a pak že budeme mrazit, tak nevím 🤷🏼♀️
@Jihanka Já to mám v práci podobné… Moji uzci spolupracovníce to vědí a jsou připravené na vše i moje Mistrova ví že když půjdu na KET tak že zůstanu doma… Vzdycky se ptá když si jdu pro propustku co a jak
@malagas Možná Ti to též vychází do doby, kdy mají o Vánocích zavřeno. No nevím.
Ahoj holky. Ja sem zakladala IVF KET listopad a jdu nahlizet i k vam, protoze u me KET nevysel.
Momentalne jsem 14 den po prvnim KET a zaroven 39DC. Trochu se bojim co tohle posunuti ms udela s celym cyklem. Mela jsem kvuli stimulaci ovulaci az 20 DC. Bezne byva cca 14 DC. Jelikoz mam dnes denni smenu kde vstavam ve 4:30 h a jsme v kancelari ve dvou, test jsem dnes neopakovala a zatim leky uzivam, ale uz vim ze to nedopadlo. Zitra udelam kontrolni test a zavolam do car. Nechci to resit dnes pred kolegou. Nevim kdy dostanu ms a jak bude probihat cyklus takze si spis myslim, ze dalsi ket bude az v lednu. Jinak s praci to mam tez naprd, protoze delam smeny. A kdyz clovek nikdy nevi dopredu jak to bude vychazet je to dost komplikovane:( musim s tim budto zkouset ruzne prehazovat nebo si brat propustky a kolegum uz je to podezrele.. na PN sem nesla jen jsem si zaridila dva dny po KET volno. Doktor mi rekl, ze do dvou dnu je rozhodnuto. Akorat ja se to dozvim az za 14.
@Ifunka99 Ahoj, vítej. To je zajímavé, co píšeš. A inspirovala jsi mě k vytvoření této skupinky. Po prvním OPU jsem měla zpoždění MS asi 14 dní. V tomto obd. jsem dostala 2 inj. na vyvolání MS. Pokud by teď v prosinci zpoždění nebylo, stihnu asi KET v prosinci.
Ahoj dámy, též se k vám přidávám. Příští týden začínám stimulovat k mému prvnímu IVF.. Dnes jsem si vyzvedla léky a mám z toho všeho hlavu kolem.. Jinak se snažíme tři roky, máme za sebou jeden potrat ve 23 tt a čtyři neúspěšná IUI. Vkládám teď veškeré naděje do IVF ![]()
Doufám, že poslední měsíc v roce bude pro nás všechny ten správný ![]()
Pěkný den
Ja jsem z toho strasne zklamana:( my se snazime dva roky. Poprve to slo hned po 2 mesicich a bylo z toho ZT v 7tt s revizi. A od te doby nic!! 3× IUI a nic. Zadny problem nezjisten. Akorat lehce stitna zlaza, ale to je pry problem po otehotneni ne pri a uz beru leky. Me je 29 partnerovi 32. Zadne dite jeste nemame. Akrat vsichni kolem nas a uz je to temer neunosne:( ted sem tomu fakt verila.. pri IUI sem byla celkem skepticka, ale ted sem se oprela do sily pozitivniho mysleni a nic:(
@Ifunka99 Je to hrozně těžké mít vyrovnaný přistup, taky ho nemám, pokouším se o něj a někdy ale ztrácím naději. To nám nepomáhá, že? Myslím, že Vy byste se měli pustit do IVF, že IUI jste podstoupili už dostkrát.
@Jihanka dyt si cetla predchozi prispevek. Ted sem mela prvni KET po IVF, ktery nevysel. Proto sem tak zklamana. Verila sem tomu..
@Ifunka99 Aha, promiň. Nepochopila jsem to dobře. Je to hodně těžké. Zkus to znovu, vzdát se můzeme až za čas. Držme se!
@Ifunka99 Věř mi, že úplně vím, o čem mluvíš.. u nás také žádný problém nenašli, jen manžel má pomalejší spermie, ale jen lehce. Věřila jsem, že vyjde IUI a pokaždé jsem pak byla zklamaná. Je těžké se pak znovu sebrat a zkoušet znovu a znovu věřit.. Takže chápu, že když vám teď KET nevyšel, tak je těžké znovu najít víru v další pokus..
Ale je to teprve pár dní, za týden už to třeba budeš vidět lépe..
Ja sem se ted hlavne hrozne srovnala psychicky.. tak o to vic sem tomu verila.. ted ani tak nevyvadim. Zatim zadny hysterak nebyl.. mozna to prinese pak MS.. ale uz dva mesice sem v klidu a clovek veril, ze jestli tohle mohl byt problem tak u me to nepomohlo:( tak uz zacinam celkove obcas ztracet nadeje.. jestli se nekdy dockam..
je to strasne narocny proces a strasne me stve, kolik z nas se s tim musi potykat.. lidi kolem me tehotni jak o zivot jen se otrou o trenky.. nejdyl to jednem trvalo rok a vypravi ti to jak to bylo strasny a ty mas chut je prastit.. ted prave pomaha i ta zima i ta corona, ze se nikam nechodi. V unoru ma rodit moje nejlepsi kamaradka od skolky co stavi dum vedle nas.. nevim jak to dam.. moc ji to preju nechapejte me spatne! Ale je to strasne tezke.. kor kdyz ona me vlastne celou dobu utesovala, ze to bude dobre a ujistovala, ze ona nechce jeste vubec! A pak mi to vpalila ze uz je ve 4 mesici.. jednou to zkusili a ona se mi to bala rict.. pardon za zpoved..
@Ifunka99 Nemusíš se omlouvat za zpoved a věř že ti rozumím protože mi muluvíš z duše i já to tak cítím jako ty pokaždé když vidím kočárek tiše závidím…ale věř že i my se dočkáme toho malého uzlíčku ![]()
@Ifunka99 taky mi je 29 manželovi 35. Všichni okolo mají děti nebo jsou těhotný a nebo maji otázky typu kdy zaděláme my. My jsme to řekli jen rodičům, že se nám nedaří a řešíme to IVF a už to mi stačí. Snažíme se neco málo přes 2 roky a vysvětlovat třeba ještě kamarádkám a známým co a jak, tak to by mě šiblo.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.