Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Missaanek píše:
Ahoj holky, chtěla bych se přidat. Od zítra začínám stimulovat na první IVF. Začínám být z toho všeho nervózní. Je mi 32, o první dítě se snažíme už celé tři roky. Máme za sebou 4 neúspěšné IUI. Po zdravotní stránce jsme oba s manželem naprosto v pořádku. Vloni jsem byla na laparoskopii, našli mi endometriózu a srůsty po operaci slepého střeva z dětství, ale oba nálezy byly dle lékaře v běžné normě, nic závažného. Cyklus i ovulaci mám dle lékařů ukázkové, jen občas nějaká cysta se objeví. Hormonální profil též v pořádku, i když hormony se mnou teda dělají divy pořád. Manžel je v pořádku také. Takže ve výsledku vlastně nic, co by bránilo přirozenému otěhotnění, nicméně mi bylo poukázáno, že už nejsem nejmladší a tak už jsem to vzdala a rozhodli jsme se podstoupit IVF. Asi největším problémem bude u mě psychika…pracuju s malými dětmi, takže to mám na denním pořádku, stejně tak těhotné kolem sebe (neplánované i nechtěné děti slyším kolem sebe stále dokola)…a pak komentáře typu…neboj, ono se to jednou podaří též velmi často…
Ahojky, tak budu držet palce, aby to brzy vyšlo.
A nebuď nervózní. Mě je 34, o první dítě se snažíme už šestým rokem. Celých 5 let nám lékaři tvrdili, že jsme úplně v pořádku, tak jsme se snažili přirozeně, co to šlo. Vloni mi praskla cysta, letos v dubnu přišly bolesti, které jsem řešila a tvrdili mi, že je to cysta, že tomu mám dát pár měsíců, že to přejde. Nepřešlo a v srpnu mi zjistili endometriozu - hluboká infiltrující endometrioza, která zasáhla tlusté střevo, dělohu a pravděpodobně i močový měchýř. Všichni se na mě dívali jak na hysterku a teď se na mě dívají omluvně…cituji: „operace bude velmi nbáročná a bude pravděpodobně nevyhnutelná. Musíte otěhotnět, máte čas do ledna. Pak to budeme muset řešit jinak.“ Jejich „jste úplně zdraví“, mě bude stát víc, než by bylo nutné, kdyby se mi někdo věnoval už před 6 lety… Jděte do toho IVF, tím nic nezkazíte a třeba ti to pomůže i s tou endometriozou, pokud toho nezasáhla moc… Ale oni doktoři stejně vědí velký kulový, dokud to není průšvih… Držím palce! ![]()
@00Lussi00 píše:
@Kpodhradska @Danča18
Také mi je pár dní 27 a už rok se nám nedaří.. ani IUI nevyšlo..Ted mě čeká vyšetření průchodnosti pěnou, pak ještě jeden pokus IUI a v lednu asi IVF.. Takže holky.. věkem to opravdu není.. Podle mě je to všechno o štěstí a přesném načasování + psychika..
Kterou já bohužel moc zvládat neumim.. Dnes jsem 1DC a hodně to na mě všechno padlo
Holky mě je 27 měla jsem 3* iui jednou KET, které nevyšlo a byla jsem z toho vyrizena, věřila ksem tomu že to vyjde měla jsem i ducha na testu a krev HCG 10,1 a nebylo z toho nic teď stimulují na 2 KET neroste mi sliznice a mám PCO, když to klapne chtěla bych si dát e-glue a 2 embrya… Snad nám to vyjde co nejdříve ![]()
Ahoj. Tak jsem objednana na 9.12-12DC a uvidime co se dozvim.. jinak MS po ket byla hodne zvlastni. Krvacela jsem v sobotu asi dve hodiny a od te doby jen spinim.. toble sem jeste nezazila.. jestli ty leky i takto ovlivnuji MS?
Jinak vasimy pribehy me moc neuklidnujete:( nam tez tvrdi, ze jsme naprosto v poradku.. je mi 29 partnerovi 31. Snazime se 2 roky.. a naposledy mi delal dr. Prednasku o tom, jak nam zenam vajicka nemladnou a naznacoval, ze uz sem vlastne stara. Do te doby sem od kazdeho poslouchala jak sem mlada.. tak ja uz nevim:(
Ahoj holky, rada bych se k vam pridala. Dnes jsem byla ne transferu dvou embryi. Takze spadam spis sem, nez do listopadu
mam jednu dceru z 1.ivf -et(2017) Pak se nekolikrat zadarilo prirozene, dva kety a vzdy to skoncilo ZT, nebo biochemkem.Ted je to posledni pokus a pak kdyztak 2.ivf. Ale ja pevne doufam, ze se k nemu uz nedostaneme
Drzim moc palce vsem! ![]()
@Danča18 Aha, to mě mrzí.
Příspěvek upraven 30.11.20 v 18:26
@IvcaaC
To mě mrzí 😔 budeme si držet pěsti!
A prosím, jaká je přibližně cena toho e-glue a 2 embryí?
@bezinka.11 Ahoj
Jako bych četla o sobě.. Rok jsme se snažili přirozeně, nikdo se mnou nic nedělal, jste mladá a zdravá.. Až jsem při MS měla takový bolesti, že jsem za den snědla 8 nalgesinů, jinak jsem nevstala z postele, tak mi udělali hormonální profil… Vysoký marker CA125.. Laparoskopie a výsledek - endometrioza IV. stupně, zasažené rektovaginalni septum, močový měchýř, střevo a levý vejcovod endometriozou úplně zničen a odstraněn..
Kolikrát si tak říkám, že kdyby se to řešilo dřív, jestli by mi ten vejcovod zůstal.. No, každopádně se v tom nechci moc utápět a zbytečně přemýšlet co by kdyby.. Jdeme dal, jsme teď v procesu 1. IVF a doufáme, že bude úspěšný ![]()
Holky, nesmutnete
sem prece nebudou chodit holky, co jim to vyšlo na prvni dobrou nebo co to mely s lehkým průběhem. Ja mam kolem sebe hodně známých, co jim to vyšlo, některým hned, některým pozdeji, ale VYŠLO. Na to se zamerme ![]()
Holky myslite, ze muzu spineni prikladat k tomu, ze je to MS? Dnes jsem 14 den po ET a tehu nejsem. To vim z krve. Presne v tuto dobu mam dostat MS ale mam to vzdy desne malo a jen jeden den. Ted spinim a nevim, zda jit ihned do dalsiho cyklu nebo pockat mesic, neboli konec prosince. Co myslite? Dekuju…
@00Lussi00
Ono je to asi různé podle Caru… Dám ti vedet, jestli to klapne pisnu kolik to bylo:-)
@Ifunka99 nam treba doktor rekl, ze jsme o poznání mladsi, nez vice jak polovina paru, co dochazi na kliniky a ze u tak mladého paru neni problem, i kdyz se to nepovede na prvni pokus, tak se vychytaji nejake mouchy a podari se to driv nebo pozdeji bez problemu. Ja 28 a pritel 29 😊
Takze ve 29 jsi mlada kocka!🙂
@Jen.Jesterka
Dekuju
a kam chodis do car? Ja prave uvidim jak se k tomu u nas budou stavet.. znaji to tu asi vsichni.. ale je tezke byt porad optimista, kdyz se porad nedari:-/ a poslouchat, ze jednou to urcite vyjde.. protoze to nikdo nevi a nikdo to nemuze zarucit..
@Ifunka99 do Reprofitu, ale doktor to myslel globálně
jo, to je pravda. Popravde obdivuju vsechny, ktere si ti prochází opakovaně, nevim co bych delala na jejich miste, ani se nedokazu vcitit do techto lidi, jak to musi byt tezke, chce to si asi rikat, ze muze byt hur… ![]()
Dobré ránko, tak já dnes začala stimulovat k mému prvnímu IVF. V pátek první kontrola, tak uvidím, jak to půjde.
Hodně štěstí všem a pěkný den ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.