Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
To chapu.. ja musela na revizi a byla sem take skoro rok na dne.. ale i kdyz jsem se z toho oklepala, tak se nam stale nedari:( a ted sem si byla az bych rekla jista..
@Sissinka27 Aha, to mě mrzí. Taky jsem to zažila v 7. týdnu. Čas léčí.
@Jihanka píše:
@Danča18 Ježiš chudinko, to je mi opravdu líto. Stojí on vůbec za to? Chápu, že touží po dítěti, ale touží po něm hodně sobecky. No můj muž touží též a drží se se svými sny při zemi a říká, když se nám nedaří, že to se nedá nic dělat.Teď mi odepsal na mou otázku, kde máme červené víno, za chvíli zahájím pěstování děložní sliznice vínem, i když žádný alkohol nepiju, protože mi je vliv alk. nepříjemný.
Která z Vás jste vypěstovala sliznici dělohy vínem červeným?
Jee ty si hodna. A tvuj je hodne dobrej… Ja piju dost pivo a i pred transferem a furt. Dnes se opiju, protoze bilo… v pondeli jdu na krev, ale nic z toho nevude. Dekuju a preju hodne stesti ![]()
@Jihanka já se taky modlila aby MS dosla mela jsem zpoždění víc jak týden…hlavní je že se to stihne ![]()
Experimentuji teď s potravinovými nesnášenlivostmi. Už mám téměř jistotu, že mi vadí lepek. Dále podezřívám laktózu, řepný cukr, černý čaj, cibuli a buráky. Učím se stravovat bez toho. Teď se v pondělí vrátím do práce a musím vymyslet, jak tam budu jíst. Myslím, že je pro mé tělo velká úleva, když nemusí bojovat s potravinami, které nesnáší. Kéž to prospěje při početí!
@Sissinka27 Perfektní!
Já možná ne. Naposledy jsem měla zpoždění cca 14 dní a dvě vyvolávací injekce. Dnes ale nasadím to víno. ![]()
@Jihanka to ano za ten rok jsem se dostala celkem do pohody i když ted mám samozřejmě taky obavy…a taky mezitím na genetice zjistili že mám chybku i já v těch chromozomech že ve dvou bunkach mám jedno X navíc a to prý mohla být taky příčina nezdaru a tím pádem nám paní primářka doporučila už je IVF
@Jihanka ..já chci to víno zkusit na sliznici
vlastně ET jsem neměla protože embryjka sl hned na genetiku…ale při OPU jsem měla sliznici 9 mm
@Sissinka27 píše:
@Jihanka ..já chci to víno zkusit na sliznicivlastně ET jsem neměla protože embryjka sl hned na genetiku…ale při OPU jsem měla sliznici 9 mm
Ja mam vzdy 6. Dooost malo. Ted si davam vino
ale na zal, ze mi to nevyslo…
@Jihanka třeba příjde MS dřív než minule vsak uvidiš hlavně dávej vědět ![]()
@Danča18 neboj ono se to podaří uvidíš..jednou se to musí prolomit ![]()
@Sissinka27 píše:
@Danča18 neboj ono se to podaří uvidíš..jednou se to musí prolomit
Ja vim. Jen je mi 41 a mam vzdy jen 1 vajicko a neuprosneho pritele
ale dekuju.
@Danča18 hlavu vzhůru
Chlapi to většinou nesou hodně špatně, pak otázka jak se s tím každý popere.
Držím pěsti
![]()
Ten muj je tedy chlap jak hora a bere to hodně špatně. Tak nějak diky IVF a tomu všemu se snažíme naučit vše ventilovat. Jak to dobré i to zlé. To on neumí a drží to vzdy v sobě. A pri těhu které nevyšlo a skončilo v 7tt, tak hodně brečel, ale az treba o tyden, dva déle. Jak kdyby čekal az se s tim vyrovnam ja.
![]()
Musime drzet a společně verit a bojovat. ![]()
Ahoj holky, s dovolením bych se k vám přidala. Dnes 3.den stimulace s pergoveris. Je to moje první IVF, ale snažíme se už od 07/2015. Mám za sebou neúspěšné iui v jiném CARu.
V pondělí jdu na první utz kontrolu při stimulaci, tak jsem zvědavá, jak to bude vypadat. Měli bychom to stihnout jeste před Vánoci. Nevím, jaký mám protokol, asi to mám úplně jinak. Museli mě převést hormonálne do přechodu, takže na žádnou MS jsem ani nemohla čekat.
@Sissinka27 jestli jsem správně četla, tak na tom budeme podobně…
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.