Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Jana Vajnerová tak dekuji za vysvetleni, kdyby se to opakovalo tak navrhnu tu punkci, ale snad to budeme mit obe ok ![]()
To je snad porve co se tesim na menstruaci abych se zas mohla objednat
a urcite jak napotvoru bude spozdena, to mam jinak kratsi cykly
@Vasule86 můžu se jen zeptat, jak tě napadlo, že bys tu cystu mohla mít z inositolu? Já ho totiž beru taky, proto se ptám…
@zrzečka1 no uz me napadaj asi i blbosti, mozna proto ze jsem ho zacala brat tenhle cyklus co se mi to stalo, tak jsem si rekla jestli tu ovulaci nepodporil az moc
asi spis blba nahoda ale ted uz radsi nic brat nebudu.
@Vasule86 to se mi nezdá…
ale absolutně tě chápu. Mě tenkrát přišli na zamotaný vejcovod, ten cyklus jsem zrovna brala drmek tinkturu a tak sem se bála, jestli jsem si to nezpůsobila sama
blbost uplná, ale chápu tě.
Jaký bereš inositol? jenom čistý nebo v nějakém přípravku? Já jsem koukala, jak je třeba inofolic nebo nosifol drahý…
já beru samotný inositol a fakt se mi po něm zlepšily výrazně vlasy ( hlavně teda vypadávání ), pleť ( akné ) i zácpa
a prý je fakt dobrý na kvalitu vajíček
tak to by bylo, aby nebylo ![]()
Jojo taky si kupuju cisty inositol, je daleko levnejsi.ja vim ze je dobry na kvalitu vajicek a je mi lito ho zase nebrat, tak jeste uvidim, nebo ho zas nasadim az budu stimulovat.
Ahojky holky, nevadí, když se připojím k vaší diskuzi? Jsem v této oblasti úplným nováčkem. Přes rok jsme se s manželem snažili o miminko a nedařilo se, tak nás v březnu poslali na spermiogram a zjistili u manžela teratozoospmii. Ve výsledcích na morfologii jsme měli pouze 1% zdravých. Gynekolog nás poslal rovnou do CARu. Vybrali jsme Apolináře, když už jsme tam byli na spermiogramu, ale objednali nás až na konec května. Gynekolog i sestřička v telefonu nám narovinu řekli, že na přirozené početí můžeme zapomenout. Je to strašné, nevím na čem jsme a do května je tak strašně daleko
nejhorší je, že za poslední měsíc nám tolik kamarádů oznámilo, že čekají mimčo, hrozně mě to ubíjí. Omlouvám se, že jsem asi mimo vaši debatu, ale hrozně jsem chtěla najít někoho, kdo je v podobné situaci a dokáže mi aspon trochu rozumět. Lenča
@enne.h ahoj ja ti rozumim moc dobre, u nas to bylo to same, spatny spermiogram, okolo vsichni tehotni, a kveten je za chvilku, my cekali prez pul roku, manzel sel kvuli tomu spermiogramu na operaci. Jinak doporucuji navstivit urologa, aby vyloucil ruzna onemocneni varlat, muze pomoct i operace.
@Vasule86 hele ještě si dovolím doplnit drobnost - někde na netu jsem vyčetla, že inositol má jakoby pomalejší nástup účinku, že chvíli trvá, než v těle začne působit. zkus se podívat na netu
a kdyžtak začni rovnou teď, uvidíš, co vyčteš ![]()
@enne.h ahojky, vítáme tě do party
my teda problém se spermiogramem nemáme, ale zas já mám jen jeden vejcovod, tudíž o půlku menší šanci normálně počít
každopádně v tom, jak ti teď každý oznamuje těhotenství, to ti teda rozumím… nejhorší je, jak to ty lidi kolikrát řeknou vítězoslavně
jako asi to zní hnusně, ale fakt mě to štve
každýmu to přeju, ale přece jen - sobě to přeju nejvíc.. drž se, květen je za chvíli, už ani ne měsíc! máte krátký protokol?
@enne.h ahojky, vítáme tě do party
my teda problém se spermiogramem nemáme, ale zas já mám jen jeden vejcovod, tudíž o půlku menší šanci normálně počít
každopádně v tom, jak ti teď každý oznamuje těhotenství, to ti teda rozumím… nejhorší je, jak to ty lidi kolikrát řeknou vítězoslavně
jako asi to zní hnusně, ale fakt mě to štve
každýmu to přeju, ale přece jen - sobě to přeju nejvíc.. drž se, květen je za chvíli, už ani ne měsíc! máte krátký protokol?
@enne.h Vítej do partičky ![]()
Je to hrozné to čekání to ano. Ale určitě se to vyplatí
@zrzečka1
Krátký protokol? to nevím, co je?
Tím, že s námi zatím vůbec nikdo nemluvil, vůbec nic nevím
Mohla bych se zeptat, co je to krátký a dlouhý protokol? několikrát jsem to tu od vás slyšela v diskuzi, ale nějak netuším, co to je? Ještě bych se chtěla zeptat. Slyšela jsem v různých diskuzích o různých doktorech, někteří lepší nektěří méně. Prý se to u Apolináře děje tak, že jste pokaždé u někoho jiného, je to tak? je třeba možné se objednávat pouze ke konkrétnímu pokaždé? Lenča ![]()
Ahoj, zdravím vás všechny a dovoluji se připojit. Také navštěvuji Apolináře a chystám se na 2.IVF. Z prvního IVF v soukromém CARu (5 embryí) se nic neuchytilo, tak pevně doufám, že v tomhle CARu to vyjde. Čekáme na výsledky z genetiky, snad se nedozvíme nic fatálního, a doufám, že do léta se dočkám IVF a na jaře vysněného miminka. Držím vám všem moc palce a čekám jen dobré povzbuzující zprávy. Protože díky zakladatelce této diskuze věřím, že se to povede! ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.