Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Janli píše: Že je optimální věk na téhotenství, to nikdo nerozporuje. On se málokdo rozhodne mít dítě po čtyřicítce, oni se většinou rozhodnou o dost dřív, jen se léta perou z neplodností. A není tu jen zdravotní hledisko, ale i sociální. Do pětadvaceti let spousta lidí studuje, pak si koukají našetřit, pořídit bydlení a zajistit se, aby nemuseli chodit pro sociální dávky. Všechno má svoje pro a proti. Dvacetiletý matky jsou většinou záležitostí sociálně nižších vrstev. Navíc, jen málo lidí je ve dvaceti vyzrálých, vztahy nejsou prověřený, je tam mnohem větší míra rozchodů a rozvodů.
Tak u nizsiho vzdelani, pokud budu brat, ze dcera i matka max maturitu. To mas stredni skonci v 19, tak 2-3 roky pracovat, pak dite. 22+22. 44 babicka.
U VS vzdelanych, studium do 24, opet tak 2-3 roky pracovat. Babicka v 54.
@Annabela11 píše:
@Nowuka2 Takže tys byla skoro ještě dítě které mělo dítě…ale dříve to tak bylo…
No nebudu se s tebou přít… Ne každá mladá matka je nerozumná kráva na dávkách HN. ![]()
@Tarena píše:
Tak u nizsiho vzdelani, pokud budu brat, ze dcera i matka max maturitu. To mas stredni skonci v 19, tak 2-3 roky pracovat, pak dite. 22+22. 44 babicka.
Tak já tu vysokou třeba udělala při dítěti. Že někdo (já) s mateřstvím nechce čekat hned neznamená, že musí zůstat „bIbej“ s usmolenou maturitou a následná sociální vyžírka. ![]()
@Tarena píše:
To ale neznamená, že od čtyřiceti ztratím nárok na vlastní potomky. Apriory, když žádný nemám. To bych taky mohla říct, že babičkou můžeš být zcela legálně už v 32letech a kdo si tedy pořizuje potomky v tomto věku, ten není normální.
@Nowuka2 To jsem ani nenapsala…jen jsem psala že to vidím tak že dítě mělo dítě ![]()
@ludmilaadamkova píše:
@Janli když budeš rodit v 15 stihneš to ještě ve 30.
Pravda, když budou holčiny šikovný….
@Janli píše:
To ale neznamená, že od čtyřiceti ztratím nárok na vlastní potomky. Apriory, když žádný nemám. To bych taky mohla říct, že babičkou můžeš být zcela legálně už v 32letech a kdo si tedy pořizuje potomky v tomto věku, ten není normální.
To samozrejme ne. Jen jsem rozvinula tvou myslenku o socialnich skupinach. Ze ty babicky ve 40 proste fakt nejsou standard.
@Nowuka2 píše:
Tak já tu vysokou třeba udělala při dítěti. Že někdo (já) s mateřstvím nechce čekat hned neznamená, že musí zůstat „bIbej“ s usmolenou maturitou a následná sociální vyžírka.
A to bylo planovane? Ze jsi chtela delat VS az na materske?
@Tarena píše:
To samozrejme ne. Jen jsem rozvinula tvou myslenku o socialnich skupinach. Ze ty babicky ve 40 proste fakt nejsou standard.
Aha, promiň, poobědová demence…. ![]()
@Janli píše:
Aha, promiň, poobědová demence….
To chce kafe, taky si musim dat ![]()
@Annabela11 píše:
@Tarena Jasné že bylo
Mne je ve finale jedno, kdy ma kdo dite. Pokud je schopen se o dite postarat a nesosa davky krome materske a rodicaku, tak at ma deti treba 8 a kdy chce.
@Annabela11 píše:
@Tarena Jasné že bylo
A tatínek byl už v tomhle věku miliónovej a vyzrálej
.
Zakladatelko, vajíčka máš, já bych zkusila své. Amh taková tragedie není, já mám s podobným 2 děti přirozeně, druhé se narodilo ještě později než je tvůj věk. Ale dobře bych volila lékaře.
@terien to opravdu nesouhlasím. Takto bude dítě geneticky alespoň partnera a já budu mít vazbu i tím, že ve mne vyrůstalo a porodila jsem ho. Samozřejmě bych raději vlastní, ale pokud to bude jediná šance, je to lepší než nemít žádné. ![]()