IVF ve 41. Zkoušet s vlastními, nebo jít do darovaného vajíčka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
10.11.22 19:28

@Lukaro Pro DV jsme byli v CUBE.

• Citovat
  • Upravit
5
24.11.22 08:33

IVF

Náhodou jsem objevila tuhle diskuzi…Já měla IVF ve 43 letech…nechci se tady rozepisovat, kdyby někdo chtěl mé zkušenosti, tak muže napsat pinterova. j@seznam.cz mám 11 letého zdravého syna a jsem šťastná.
Jenom…když do vás pumpují hormony a já brala antikoncepci dlouhodobě(taky hormony),tak jsem měla po 4 letech hormonální karcinom prsu),jako mnoho dalších…proto, prosím po IVF chodtena preventivní prohlídky nejméně 1× za rok (1 rok na mamograf a druhý rok sonograf…Mě jednou doktoři řekli, přijdete za 2 roky a já sama od sebe přišla za rok a tak jsem si zachránila život…tak jsem to zjistila v ranné fázi, takže když jsem pak podepisovala papír úplné vyléčení, byla jsem šťastná…Jana :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9757
6.12.22 20:37

Kamarádka 42 let, partner 50 let a podařilo se jim z IVF vlastní dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9757
6.12.22 20:40
@terien píše:
Vždyť to dítě potom nebude tvoje, to ti nevadí? Proč si tedy ničit zdraví ivf, to už je rozumnější adopce, když tak jako tak budeš mít dítě, jehož nejsi biologická matka.

Adopce po 40 těžko. Úřady dávají přednost mladším párům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9757
6.12.22 20:45
@Nowuka2 píše:
Tak ten věk já osobně beru už jako babičkovskej… První dítě jsem měla ve dvaceti, moje mamka mě taky. Ve 41 byla babička, zcela plánovaně. Představa, že by si upíchla další děcko, ve mně moc pozitivních emocí nevyvolává. Ale tak proč si nezahrát na Bohy, že. 8)

Mám okolo sebe pár kamarádek, co rodily ve 20 let, ve 35 se rozváděly a 38 až 42 rodily děti novým chlapům :nevim: nevíš, co tě potká :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
535
6.12.22 21:44
@Maria37 píše:

Jak ve kterém kraji, třeba v Praze to není problém. Jinak ony adoptují větsinou právě páry po 40, logicky se mladší často snaží nějakou dobu o vlastní a k adopci přistupují až na prahu 40, nebo později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9757
7.12.22 02:10
@akleticu píše:
Jak ve kterém kraji, třeba v Praze to není problém. Jinak ony adoptují větsinou právě páry po 40, logicky se mladší často snaží nějakou dobu o vlastní a k adopci přistupují až na prahu 40, nebo později.

V Moravskoslezském říkají už párům 37+, že žádost si můžou podat,, ale že oni vždy radši vyberou mladší rodiče. Takže 37+ už tam musí žádat o pěstounskou péči, pokud chtějí miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
7.12.22 10:20
@Maria37 píše:

To není pravda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5980
7.12.22 10:29
@Annabela11 píše:
@Lukaro Tady se neptej normálně ti odpoví malé která. Ja bych to řešila jen s lékaři. Moje známá se marně pokoušela o dítě IX let podstoupila také umělé oplodnění. Jednoho dne už to prostě vzdala. Podle lékařů byla bez šance. Nakonec otěhotněla ve 43letech přirozeně. Tehotenstvi v pořádku a dvojčata také. Zazraky se dějí. Preji hodně štěstí..

Znám podobný příběh. Bývalá kolegyně se snažila s prvním manželem tak dlouho, až se manželství rozpadlo. Pak se snažila spoustu let s druhým manželem a zase nic. Ve čtyřiceti to vzdali a odstěhovali se na druhý konec zeměkoule. Ve 46 letech přišla zpráva, že přirozeně otěhotněla. Před lety jsem jejich dcerku viděla, když přiletěli do ČR na návštěvu, teď už jí bude tak 14 nebo 15.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9757
7.12.22 10:33
@terien píše:
To není pravda

Asi je to různé, v našem kraji 40 let už adopce ne. To máš 41 let než to vyřídíš a 42 let máš nejdříve šanci dostat miminko. V metodice je, že věkový rozdíl mezi dítětem a matkou má být maximálně 40 let, přednost dávají mladším matkám. U otce na věku nezáleží, ten může mít přes 50 let klidně. Opravdu to mám z první ruky - řešilo se to v rodině. Cestou je přímá adopce a to přišla sestřenice o 150 000 Kč a matka si nakonec dítě nechala, protože si našla během těhotenství přítele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
535
7.12.22 14:23
@Maria37 píše:
V Moravskoslezském říkají už párům 37+, že žádost si můžou podat,, ale že oni vždy radši vyberou mladší rodiče. Takže 37+ už tam musí žádat o pěstounskou péči, pokud chtějí miminko.

Teď jsem o tomto problému ve vašem kraji zrovna četla v jedné adopční skupině. Prý jen straší a nakonec to čekání ani u rodičů nad 40 tak dlouhé není…zvlášť když jsou tolerantní k etniku, ale i jinak ne. Je to sice trochu mimo téma zakladatelky, ale zas si říkám, že si to tady třeba přečte někdo, koho se to týká, a mohla by mu ta informace pomoct k rozhodování;)
Jinak @Lukaro jak jste se rozhodli? Já bych doporucila neztrácet čas a jít do darovaných vajíček. Že nebude dítě geneticky tvoje, ti bude ve chvíli, až budeš držet v náručí miminko, fuk!:) S vlastními vajíčky vám to třeba může vyjít, ale ta šance je celkem malá a za mě to je zbytecné trápení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9757
7.12.22 15:21

@akleticu ano, pokud má někdo 40 let a nevadí etnikum, nevadí zdravotní problémy, nevadí starší dítě atd., tak asi ano. Ale v kontextu této diskuse se o adopci romského dítěte nebavíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
535
7.12.22 15:39
@Maria37 píše:
@akleticu ano, pokud má někdo 40 let a nevadí etnikum, nevadí zdravotní problémy, nevadí starší dítě atd., tak asi ano. Ale v kontextu této diskuse se o adopci romského dítěte nebavíme.
  1. Napsala jsem, ze obzvlast dite jineho etnika, ale ani bile zdrave miminko neni problem.

b) Ano, v kontextu teto diskuze neni vubec tema adopce;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
14.12.22 15:48
@Janli píše: Že je optimální věk na téhotenství, to nikdo nerozporuje. On se málokdo rozhodne mít dítě po čtyřicítce, oni se většinou rozhodnou o dost dřív, jen se léta perou z neplodností. A není tu jen zdravotní hledisko, ale i sociální. Do pětadvaceti let spousta lidí studuje, pak si koukají našetřit, pořídit bydlení a zajistit se, aby nemuseli chodit pro sociální dávky. Všechno má svoje pro a proti. Dvacetiletý matky jsou většinou záležitostí sociálně nižších vrstev. Navíc, jen málo lidí je ve dvaceti vyzrálých, vztahy nejsou prověřený, je tam mnohem větší míra rozchodů a rozvodů.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
14.12.22 15:54

Rodila jsem ve 20 letech normálně a ve 43letech po IVF už je to 11 let…všechno má svoje…tedˇjsem si vše užila i ted'když mám vše…
A rodila jsem ještě rok po svojí dceři…hlavně zdraví…
Po IVF chodte na pravidelné kontroly…po těch hormonech každá desátá má rakovinu prsu nebo vaječníků…každý rok musíte chodit na prevenci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí