Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No tak ze strany pojišťovny se nic nemění, jde tedy o zdražení CARu - a lež
![]()
@Pady2 píše:
No tak ze strany pojišťovny se nic nemění, jde tedy o zdražení CARu - a lež![]()
![]()
![]()
@Pady2 Tak nejnovější info je že se to týká některých (bohužel těch modernějších) léků, přičemž důvodem je výrobce (to nedokážu ověřit, ale pokud je to pravda, bude se to týkat všech center - takže to se brzo pozná). Případným řešením pro ty, co chtějí podstupovat IVF v nejbližší době, je koupit léky dopředu.
@wobludka Hm, to je zajímavý nápad…ale když si nejsi jistá, že IVF bude, tak je ten nákup stejně risk…
no, tak to je také možnost…doktor mi říkal, že to lze i skoro zadarmo, ale že ty léky jsou strašný driáky, který nepoužívají nikde civilizovaným světě. A myslím, že to IVF už je dost šílený hormonální tornádo na to, baych si píchala nějaký - třebaže laciný - svinstvo.
Děkuji moc za informaci!!!
@maca36 A týká se to všech léků nebo jen nějakých konkrétních?
@ajleenka já mám info že jen konkrétních, nicméně těch nejvíce používaných léků - mělo by se to týkat pouze léků používaných ke stimulaci vaječníků. 100% to vím u gonalu, u dalších se to dá předpokládat - proto by bylo dobré poptat se přímo svého dr. v konkrétním CAR
A ty obyč injekce merional menopur to taky zdraží? Nechápu…člověk aby na děti šetřil xlet s tím jejich zdražováním!
@KamisB Tak puregonem jsem stimulovala já, tak to je super.
A ví se o kolik? Už takhle to byla strašná pálka. ![]()
@ajleenka - mě sestřička říkala, že krabičku teď mají za 1200,– a má to jít na 2tisíce snad +/-
@KamisB Tak to je fakt hezké.
Myslíš teď krabičku 300j? Já platila za 900j kolem 3tis. a za 600j kolem 2tis., tak to asi tak nějak odpovídá.
@ajleenka - jo to nevím kolik měla jednotek. Já měla při 1IVF gonal a za 900j jsem dala asi 1300,–..takže kolik myslela jednotek nevím…ale ten puregon je prý cenově podobný..ale podle toho co píšeš tak asi není ![]()
@KamisB Puregon je myslím dražší než gonal nebo alespoň co mi říkali v caru. Dala jsem za něj tak, jak jsem psala. Těch 1500j vyšlo na 5tis. Ale kdybych měla příště platit jednou tolik…
To už je docela mazec.
Já jsem měla ivf teď v červenci, to už asi druhé do září nestihnu. ![]()
Holky, nevíte, jestli dražuje i Menopur? Teď mám jít v září na 2. IVF. Už takhle budeme finančně víte kde
. Asi zítra zavolám do iscaru. Třeba budu moci vyzvednout léky dříve.