Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Můj muž si zrovna tady na emimi přečetl pár mých příspěvků o tom, jakej je hroznej. Nicméně nic to neměnilo na tom, že ho nehodlám opustit - jen jsem se prostě potřebovala vykecat ve chvíli, kdy my bylo ouvej
. Jenže - já jsem ženská, psala jsem ženským a cílem bylo si jen ulevit - slovně.
Otázka je, co se děje mužovi, když si stejným způsobem ulevuje ženám. Podle mně si nějak zvyšuje sebevědomí v tom smyslu, že ještě „na to má“ sbalit jinou. Současně ale nemusí mít úplně zaječí úmysly. Buď jak buď, je to prostě ponižující na obě strany.
Bud ráda že nejste manželé, nebyla bych s nim. sama píšeš že to neni poprvé tak at si jde za lepší ale blbce bych ze sebe nedělala, ještě aby byl naštvanej to by něco zažil
![]()
@Emilie píše:
Můj muž si zrovna tady na emimi přečetl pár mých příspěvků o tom, jakej je hroznej. Nicméně nic to neměnilo na tom, že ho nehodlám opustit - jen jsem se prostě potřebovala vykecat ve chvíli, kdy my bylo ouvej![]()
![]()
. Jenže - já jsem ženská, psala jsem ženským a cílem bylo si jen ulevit - slovně.Otázka je, co se děje mužovi, když si stejným způsobem ulevuje ženám. Podle mně si nějak zvyšuje sebevědomí v tom smyslu, že ještě „na to má“ sbalit jinou. Současně ale nemusí mít úplně zaječí úmysly. Buď jak buď, je to prostě ponižující na obě strany.
A tys tu o něm psala, že jsi s ním jen kvůli dětem???
Ono je rozdíl napsat, že mě ten můj něčím naštval, a psát ženskejm v rámco balení na FB, že je partnerka hrozná a nebýt dítěte, tak s ní nejsem. Mě by tohle neskutečně urazilo a nebyla bych s ním. Proč taky, však on se mnou být taky nechce. ![]()
@Anonymní píše:
Dobré ráno holky, potřebuji slyšet i názor nezaujatých…i když asi vím, co mi odpovíte.
K věci: můj chlap neustále navazuje nové vztahy na FB, či v práci. Což by nebylo hrozné, kdyby to nebylo z 80% s ženskýma a těm rád tvrdí, že je se mnou nešťastný, je se mnou jenom kvůli malému atd.Už je to poněkolikáté, co jsem to zjistila. Bůhví, co nevím.
Když mu řeknu ať si teda jde hledat štěstí, že ho tu nikdo nedrží, tak se mám jít léčit a když opadne vztek, tak mě hrozně miluje, jsme jeho všechno, dokonce se tu nějakou dobu bavíme o svatbě. Vždycky se snažím zapomenout, odpustit, pochopit, ale pak mě to opět srazí na kolena.
Je mi z toho mizerně.
Prosím ponechat anonym. Všichni nepotřebují vědět všechno. Potřebovala jsem dostat ze sebe žal.
Ahoj, naprosto tě chápu, mám doma něco podobného, jen s rozdílem, že nemáme děti a vídáme se o víkendech co 14 dní kvůli práci. Přítele jsem si našla přes internet po hodně dlouhé době, kdy jsem byla sama. Za pár měsíců po našem seznámení, jsem zjistila, že dál chodí na seznamky a chaty, udělala jsem scénu, slíbil, že toho nechá, zároveň si ale zahesloval počítač. Pak dlouho nic, až po roce a půl chození sem se mu podívala do telefonu, s nějakou ženou si psal, tak jako normální konverzace, to by mi snad ani nevadilo, ale s jinou, jsem pochopila, se sešel. Uhodila sem na něj, řekl, že je z práce a že byli jen jednou na bazénu. Slíbil, že to skončí a zároveň si zahesloval mobil. Ted přes prázdniny jsme spolu denně, minulý týden byl poprvé večer na netu, a pak tři dny po sobě, pak si přes den pořád kontroloval mobil, takže sem mu tam vlezla (heslo jsem odpozorovala) a zjistila, že si s někým mejluje a taky tvrdil, že je zadaný, ale nespokojený. Další den přibyly sms s někým z rande.cz. A taky sem zjistila, že kromě fb profilu, o kterém vím, má další… Toto všechno sem si už ale nechala pro sebe, abych mohla sledovat, jak se to bude vyvíjet. No, teď to řeším v hlavě a nevím co budu dělat, a to nemáme děti. Pro spoustu žen tady v diskuzi je jednoduché říct ‚tak s tím bych nebyla, od toho bych odešla‘… někomu jinému bych to tak možná řekla taky, ale sama vím, že máme jinak fajn vztah, rozumíme si, mluvíme o svatbě a plánujeme miminko. Spravujeme domek a těšíme se na společnou budoucnost. Proč to dělá na tom netu nechápu. Přijde mi, že ho baví ty ženy oblbovat, někdy si i vymýšlí, co dělá za práci a tak… ted, kdyz jsme spolu pořád vim jiste, že se s nikým neschází, spíš mi vrtá hlavou ta, co se s ní sešel a podezřívám ho z nevěry…
@chrysantemis člověk dvou tváří, máš pocit, že vám to klape, ale za tvýma zádama leze do bazénu s jinou? asi bych to těžko překousávala, je to pro tebe ponižující, pokud je to pro tebe těžký to ukončit, tak přeju hodně síly, protože ho budeš muset pořád hlídat, už mu nebudeš věřit
@chrysantemis píše:
Ahoj, naprosto tě chápu, mám doma něco podobného, jen s rozdílem, že nemáme děti a vídáme se o víkendech co 14 dní kvůli práci. Přítele jsem si našla přes internet po hodně dlouhé době, kdy jsem byla sama. Za pár měsíců po našem seznámení, jsem zjistě čtila, že dál chodí na seznamky a chaty, udělala jsem scénu, slíbil, že toho nechá, zároveň si ale zahesloval počítač. Pak dlouho nic, až po roce a půl chození sem se mu podívala do telefonu, s nějakou ženou si psal, tak jako normální konverzace, to by mi snad ani nevadilo, ale s jinou, jsem pochopila, se sešel. Uhodila sem na něj, řekl, že je z práce a že byli jen jednou na bazénu. Slíbil, že to skončí a zároveň si zahesloval mobil. Ted přes prázdniny jsme spolu denně, minulý týden byl poprvé večer na netu, a pak tři dny po sobě, pak si přes den pořád kontroloval mobil, takže sem mu tam vlezla (heslo jsem odpozorovala) a zjistila, že si s někým mejluje a taky tvrdil, že je zadaný, ale nespokojený. Další den přibyly sms s někým z rande.cz. A taky sem zjistila, že kromě fb profilu, o kterém vím, má další… Toto všechno sem si už ale nechala pro sebe, abych mohla sledovat, jak se to bude vyvíjet. No, teď to řeším v hlavě a nevím co budu dělat, a to nemáme děti. Pro spoustu žen tady v diskuzi je jednoduché říct ‚tak s tím bych nebyla, od toho bych odešla‘… někomu jinému bych to tak možná řekla taky, ale sama vím, že máme jinak fajn vztah, rozumíme si, mluvíme o svatbě a plánujeme miminko. Spravujeme domek a těšíme se na společnou budoucnost. Proč to dělá na tom netu nechápu. Přijde mi, že ho baví ty ženy oblbovat, někdy si i vymýšlí, co dělá za práci a tak… ted, kdyz jsme spolu pořád vim jiste, že se s nikým neschází, spíš mi vrtá hlavou ta, co se s ní sešel a podezřívám ho z nevěry…
Jenže, chápeš, že takový chlap s tím nepřestane? Bude v tom pokračovat dál a dál, jen si dá větší pozor, abys na to nepřišla. Buď se s tím smiř, a pak nepátrej, nebo si setsakra rozmysli s někým takovým zakládat rodinu. Stojí ti to za to? Pokud ano, tak směle do toho, ale uvaž, že tě čeká pár desítek let nervování, co, kde a s kým ten tvůj provádí. Já bych to nezvládla.
@chrysantemis píše:
Ahoj, naprosto tě chápu, mám doma něco podobného, jen s rozdílem, že nemáme děti a vídáme se o víkendech co 14 dní kvůli práci. Přítele jsem si našla přes internet po hodně dlouhé době, kdy jsem byla sama. Za pár měsíců po našem seznámení, jsem zjistila, že dál chodí na seznamky a chaty, udělala jsem scénu, slíbil, že toho nechá, zároveň si ale zahesloval počítač. Pak dlouho nic, až po roce a půl chození sem se mu podívala do telefonu, s nějakou ženou si psal, tak jako normální konverzace, to by mi snad ani nevadilo, ale s jinou, jsem pochopila, se sešel. Uhodila sem na něj, řekl, že je z práce a že byli jen jednou na bazénu. Slíbil, že to skončí a zároveň si zahesloval mobil. Ted přes prázdniny jsme spolu denně, minulý týden byl poprvé večer na netu, a pak tři dny po sobě, pak si přes den pořád kontroloval mobil, takže sem mu tam vlezla (heslo jsem odpozorovala) a zjistila, že si s někým mejluje a taky tvrdil, že je zadaný, ale nespokojený. Další den přibyly sms s někým z rande.cz. A taky sem zjistila, že kromě fb profilu, o kterém vím, má další… Toto všechno sem si už ale nechala pro sebe, abych mohla sledovat, jak se to bude vyvíjet. No, teď to řeším v hlavě a nevím co budu dělat, a to nemáme děti. Pro spoustu žen tady v diskuzi je jednoduché říct ‚tak s tím bych nebyla, od toho bych odešla‘… někomu jinému bych to tak možná řekla taky, ale sama vím, že máme jinak fajn vztah, rozumíme si, mluvíme o svatbě a plánujeme miminko. Spravujeme domek a těšíme se na společnou budoucnost. Proč to dělá na tom netu nechápu. Přijde mi, že ho baví ty ženy oblbovat, někdy si i vymýšlí, co dělá za práci a tak… ted, kdyz jsme spolu pořád vim jiste, že se s nikým neschází, spíš mi vrtá hlavou ta, co se s ní sešel a podezřívám ho z nevěry…
Já bych utekla dokud jsi svobodná, pak až jednoho dne procitneš a budete mít třeba už děti, se ti bude blbě odcházet a budeš nešťastná. Jako fajn vztah si představuju trochu jinak a ne že si můj milý bude vypisovat a scházet s X dalších žen, to podle mě neni normální a už vůbec ne fajn. A když se vidíte tak málo, jak můžeš vědět, že se sešel jen s jednou?
Však on ti to asi líčit nebude..
@střepina @ropucha 02 když jsme spolu, trávíme spolu veškerý čas a ani jeden z nás nejde jinam bez toho druhého, on dokonce chce, abych všude chodila s ním, takže do budoucna, až budem spolu bydlet, si myslím, že to nehrozí… ![]()
@chrysantemis To bych tedy nesnesla, hrozné chování. Pokud po tom všem s ním chceš být, tak mám pro Tebe jedinou radu - NEPÁTREJ ![]()
@chrysantemis píše:
@střepina @ropucha 02 když jsme spolu, trávíme spolu veškerý čas a ani jeden z nás nejde jinam bez toho druhého, on dokonce chce, abych všude chodila s ním, takže do budoucna, až budem spolu bydlet, si myslím, že to nehrozí…
Nemusí se třeba s nimi scházet, ale mně by tedy vadilo i to psaní a způsob jeho chování.
Myslím, že se ho snažíš omluvit, ale pro tohle chování omluva není. Samozřejmě si s ním můžeš zkusit promluvit, ale to asi nikam nepovede, stejně jako to nevedlo v minulosti. Jen si bude dávat větší pozor.
@Sonarka v tom máš pravdu, že to nemůžu vědět, proto mě to trápí.. mám na tu holku opsané číslo, ale ptát se jí na to nejspíš nebudu… na to nemám koule a bojím se i toho, co by mi řekla… přítel tvrdí, že to bylo jen jednou, a že tam byl ještě jeho kámoš a on chtěl dát dohromady je dva… ale tomu moc nevěřím, ta holka si myslela, že spolu budou chodit… na jednu stranu příteli věřím, na druhou stranu vím, že mi bez problému dokáže zalhat.. asi jako většina chlapů… když se ho ptám, jestli je ve vztahu spokojen, tvrdí, že ano a ze nic měnit nechce a nechtěl ani tehdy… dneska sem měla trochu depku, tak sem se ho zeptala, jestli mu náš vztah připadá normální a jestli se mnou plánuje budoucnost a koukal na mě jako na blázna, že jak mě to napadlo
@Meha asi ho omlouvám, to nepopírám.. asi i kvůli sobě, na jednu stranu vím, že bych to měla skoncovat, na druhou nechci přijít o to všechno krásný co máme jinak, jinak totiž opravdu všechno klape, tohle je jediná věc, která mi vadí, ale pokud s tím mobilem bude pokračovat, uhodím na něj
@Anonymní píše:
Dobré ráno holky, potřebuji slyšet i názor nezaujatých…i když asi vím, co mi odpovíte.
K věci: můj chlap neustále navazuje nové vztahy na FB, či v práci. Což by nebylo hrozné, kdyby to nebylo z 80% s ženskýma a těm rád tvrdí, že je se mnou nešťastný, je se mnou jenom kvůli malému atd.Už je to poněkolikáté, co jsem to zjistila. Bůhví, co nevím.
Když mu řeknu ať si teda jde hledat štěstí, že ho tu nikdo nedrží, tak se mám jít léčit a když opadne vztek, tak mě hrozně miluje, jsme jeho všechno, dokonce se tu nějakou dobu bavíme o svatbě. Vždycky se snažím zapomenout, odpustit, pochopit, ale pak mě to opět srazí na kolena.
Je mi z toho mizerně.
Prosím ponechat anonym. Všichni nepotřebují vědět všechno. Potřebovala jsem dostat ze sebe žal.
já mám jednu otázku - proč je pořád Tvůj přítel.. Bohužel se to u něj opakuje a jiný nebude, ani po svatbě - což by podle mě byla hodně velká chyba. Zkus si nějak vyřešit jak bys vyšla s penězma bez něj a odejdi, pokud najdeš sílu, pokud jí nenajdeš, budeš v tomhle celý život a máš přeci dítě, které by tohle za chvíli začalo vnimat
držím palce
Kdybych zjistila, že mě ještě k tomu všemu pomlouvá, tak bych mu kola do zadku už poprvé, ženská vzpamatuj se, to nemáš žádnou sebeúctu? ![]()