Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Deninina já si myslím, že ji nepomlouvá… že si to ve skutečnosti nemyslí, ale hraje to jen na ty baby
@chrysantemis Chápu, že je to těžké, lehce se jen radí.
Být Tebou, pokud ho miluješ a chceš s ním být, tak na něj „neuhazuj“, ale v klidu si s ním promluv, co Tě trápí, možná zjistit důvody, proč to dělá, nenechat se odbýt.
Snad by se mohl změnit, kdybys mu dala najevo, že pokud v tom hodlá pokračovat, že by o Tebe mohl přijít. Ale nevím…
Já ty chlapy někdy nechápu ![]()
@chrysantemis píše:
Ahoj, naprosto tě chápu, mám doma něco podobného, jen s rozdílem, že nemáme děti a vídáme se o víkendech co 14 dní kvůli práci. Přítele jsem si našla přes internet po hodně dlouhé době, kdy jsem byla sama. Za pár měsíců po našem seznámení, jsem zjistila, že dál chodí na seznamky a chaty, udělala jsem scénu, slíbil, že toho nechá, zároveň si ale zahesloval počítač. Pak dlouho nic, až po roce a půl chození sem se mu podívala do telefonu, s nějakou ženou si psal, tak jako normální konverzace, to by mi snad ani nevadilo, ale s jinou, jsem pochopila, se sešel. Uhodila sem na něj, řekl, že je z práce a že byli jen jednou na bazénu. Slíbil, že to skončí a zároveň si zahesloval mobil. Ted přes prázdniny jsme spolu denně, minulý týden byl poprvé večer na netu, a pak tři dny po sobě, pak si přes den pořád kontroloval mobil, takže sem mu tam vlezla (heslo jsem odpozorovala) a zjistila, že si s někým mejluje a taky tvrdil, že je zadaný, ale nespokojený. Další den přibyly sms s někým z rande.cz. A taky sem zjistila, že kromě fb profilu, o kterém vím, má další… Toto všechno sem si už ale nechala pro sebe, abych mohla sledovat, jak se to bude vyvíjet. No, teď to řeším v hlavě a nevím co budu dělat, a to nemáme děti. Pro spoustu žen tady v diskuzi je jednoduché říct ‚tak s tím bych nebyla, od toho bych odešla‘… někomu jinému bych to tak možná řekla taky, ale sama vím, že máme jinak fajn vztah, rozumíme si, mluvíme o svatbě a plánujeme miminko. Spravujeme domek a těšíme se na společnou budoucnost. Proč to dělá na tom netu nechápu. Přijde mi, že ho baví ty ženy oblbovat, někdy si i vymýšlí, co dělá za práci a tak… ted, kdyz jsme spolu pořád vim jiste, že se s nikým neschází, spíš mi vrtá hlavou ta, co se s ní sešel a podezřívám ho z nevěry…
No jako promiň, tohle jsem ještě nikdy nikomu nenapsala, ale ty musíš mít taky v hlavě asi nakakáno ne? Chceš si vzít chlapa, který neví kam patří? Budeš se divit, ale hodně ženských tu sebeúctu má a pošle takového blba do háje. Za rok budeme číst diskuzi, jak čekáš dítě s chlapem, který na tebe kašle. Jsi sobec, že chceš dítě s někým takovým, ale každý svého štěstí strůjcem ![]()
@chrysantemis já bych s ním být nemohla, šíleně by mě to užíralo, že nevím co kde a s kým dělá, když není se mnou, to bych nedala. Připadá mi, že tě má dost pod palcem a proto si z toho nedělá těžkou hlavu. Mě by zajímalo jak by něco takového zkousl on, kdyby sis psala a scházela s jinýma, to by nerozdejchal. Já bych mu schválně řekla - můžeš ty, můžu i já tečka. ![]()
@chrysantemis píše:
@Deninina já si myslím, že ji nepomlouvá… že si to ve skutečnosti nemyslí, ale hraje to jen na ty baby
Můžeš mi prosím tě vysvětlit pojem pomluva? Já mám za to, že to je šíření lživé informace o někom druhém, za účelem poškodit jeho pověst ![]()
Zakladatelko, já sem k tomuhle chování dost skeptická od tý doby co znám jednoho takového pána…Asi je normální, že má chlap nějaký ženský známý, ale ti co navazujou furt další a další jsou prostě kategorie „lapači“. Jak říká ten můj známej, balit ženský se musí všude, třeba i když čekáš na semaforu, 95% tě pošle do háje a u 5% zaboduje a s těma 5% podvádí svou ženu. Odejde až ho žena kopne do zádele. Samozřejmě je možný, že ten tvůj si honí ego pouze psaním, ale jak říkám, zkušenost mi velí, že psaní je jen cesta k cíli.
@Meha Když mě to fat dokáže vytočit, když už, tak to teda napíšu. Zažila jsem něco podobného, odpustila jsem, ale jen na chvíli, nedalo mi to a teď vím, jak dobře jsem udělala. Ten dotyčný jede ve stejném stylu stále a já mám chlapa, který ví co a jak se patří. Vím, co to je za stres, zjišťovat kde všude a co mluví, píše a schází se. A ona do toho chce přivést dítě? Když se podívám na svého syna a představím si, že bych byla stále s tím vo*em, tak se mi chce brečet, protože to dítě si zaslouží normální rodinu a spokojenou mámu a přes to vlak nejede. Jo jsem hnusná, ale třeba se tady někomu rozsvítí a neudělá životní chybu.
@Deninina Pokud jsi zažila něco podobného tak chápu, že Tě to nadzvedlo ze židle.
Přesto si myslím, že se to dá napsat i slušně. I když na druhou stranu to možná pak nemá ten potřebný efekt
.
Jinak s Tebou souhlasím, soužití s někým takovým musí být peklo.
@Meha děkuju za radu, něco na tom bude a zkusím to
@Deninina
asi jsem sobec a taky si říkám, že je to možná moje poslední šance to dítě mít, protože je mi 35… navíc nemůžu mít děti jen tak, jen IVF, on to se mnou celé podstupuje… a možná jsem naivní, ale pořád věřím tomu, že nehledá nikoho vážně, že to je pro něj jen zábava ![]()
@chrysantemis i kdyby to byla zábava, tak je to hodně drsný, podle mě je to falešný člověk, umí se dobře přetvařovat, já bych to nedala a do dítěte bych s ním nešla ![]()
@chrysantemis píše"navíc nemůžu mít děti jen tak, jen IVF, on to se mnou celé podstupuje…
Teď nechci být necitlivá, ale není tohle právě ten důvod? Že se bojí, že s Tebou ty děti mít nebude, tak hledá jinde?