Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím Vás.
Musím se tady rozepsat,protože ja už nevím jak dál.A chci také vědet co si o tom všem vůbec myslíte.
Začínam už litovat toho,že jsem se seznámila s mím přítelem a jaksi ho už ani nemusím.
Mímu příteli je 37,ale vůbec se na svůj věk nechová.Má dlůhy kde se jenom podíva a vůbec to neřeši.
Dlůhy nespláci protože nemá z čeho i přes to,že pracuje,ale vše celou výplatu skoro dáva prič.Zbýva mu možná cca asi tak 3000Kč.Stoho co mu zbyde kupuje jídlo což je ok,ale i tak.O výkendu mi tady klopal pán a řekl,že můj přítel dlůži bance 84 000Kč.Tak jsem zůstala zaražená vůbec jsem nevědela o co jde.Ptala jsem se ho kdy si to pri půjčil,tak řekl březnu 2011.Já v tu dobu jsem byla těhu.Je jistý,že měl jinou půjčku,kterou musel asi vše hned zaplatit,tak si zažádal o novou půjčku.Vím také,že má dlůch u Vodafonu,pak nezaplatil starej net co měl a vím také,že ještě asi něco providentu dlůží.Ještě má dlůch v KB a tam to platí,protože má tam učet.A myslim,že ještě jeden dlůch Cetelem.Pořád mu chodí asi upominka nevím co je tam přesně napsany,protože on ani tu obálku neotvíra.Neni to tak dávno co si vzal auto na lizing.A jak to dopadlo?Auta jsme si užili jenom 6 měsiců a pak mu to vzali,protože opět nezaplatil to co měl.Teď si zružil důchodový špořeni,protože jsme na tom s penězma zle.Ja mám MD dvě malé děti a nevyžijí s penězma na celej měsíc.Ještě,že u nás bydlí brácha,kterej mi s penězma pomáha.Jinak jsem asi v pr…
V ponděli dostal na učet peníze a víte co si za to jde koupit?pri si zítra jede do Prahy pro auto z bazaru.A vůbec ho to nezajíma,že ja už nemám skoro co dětem dát jíst..Řikala jsem přítelovi,že byl tady pán z banky,že dlůži penize ať mu zavolá a domlůvi se s ním na splátky.Myslite ,že tam zavolal?vůbec a několik krát jsem mu to řikala.Když jsem mu řekla,že auto teď nepotřebujeme,že potřebji nakoupit,tak řekl,No tak budeme bez auta a hned se urazil a vůbec se mnou už pak nemlůvil.Když jsem to sním začala nějak pěkně řešit,i ty jeho dlůhy,tak nic mi na to neříkal,jenom se rozbrečel a byl ticho.Tak,jsem mu řekla,víš Ty co?běž si koupit to auto ať máš radost já děti už nějak uživím a tímhle jsme my dva spolů skončili..
Tak,že spolů nemlůvíme a přemyšlim jestli to má zmysl být sním nadále.Ja už ho ani nemiluji,ale nedivte se mi holky.Ach jo ..Proč ja mám takovou smůlu na chlapi.:-(((Nemam ani kam jít s dětma abych se odstěhovala a žila sama.
Tak co si o tom myslíte?
Nezůstávala bych. Dluhy má, neřeší, takže budou dál růst, očividně jeho finanční gramotnost je naprosto nulová. Navíc píšeš, že ho nemiluješ.
Kolik je dětem?
Ach jo, tady je každá rada drahá. Takovej chlap je k ničemu, co se nepostará o tebe ani o děti a má jen dluhy.
![]()
Odešla bych..
Je nebezpečí, že jeho dluhy můžou stáhnout i tebe..
Pokud odejdeš, (doporučuji) nech si soudně určit alimenty.
Hodně štěstí.. ![]()
Ahoj, taky bych nezůstavala. Mohlo by se stát, že bude už jen hůř.....Jinak mimochodem, máš tam opravdu hodně kroužků na Ů, to mě mile pobavilo
![]()
uteč, dokud je čas! pokud je u vas v bytě hlášený, tak ho donuť se odhlásit a vykopej ho včas, dokud k vám nepřijde exekuce! protože pak budeš muset dokazovat, že věci jsou tvoje a ne jeho, to se totiž pokud nemáš účty dokazuje blbě! a přijdeš i o nabytek a osobní věci, šperky, všechno!
zcela rozdělila finance na tvoje-moje.Dál bych mu dala jasné ultimátum do kdy zahájí jednání o splátkových kalendářích popř. žádost na soud na bankrot.
Pak bych chtěla aby přispíval pravidelně na děti,pokud jsou jeho. Nebo odchod z bytu do doby než si situaci nevyřeší. To předpokládám nejsou tvoje dluhy,ale jeho
ahoj,
odesla bych, tohle nema cenu, nechala bych si sverit deti do pece, pozadat o stanoveni vyzivneho..
je to hrozna situace, drzim palce, aby se brzy zlepsila ![]()
Je to hlupák! Ty jsi postavená do situace, kdy čekat, co se stane a trpět a doufat, že vám nevezmou bydlení, exekuci na plat apod. Nebo můžeš odejít s tím, že od něj asi nic moc neuvidíš a budeš odkázána na všemožné podpory apod. Máš někoho, kdo by ti v začátku pomohl? Rodiče, kamarády?
Takže jsi s ním už nejméně rok.
Děti jsou jeho?
Podle všeho bydlíš u něj?
Nebo jste v pronájmu?
A byt, ve kterém žijete, je jeho nebo tvůj? No a když s vámi bydlí brácha, tak se divím, že mu už dávno nedal jednu přes hubu, aby se vzpamatoval… pokud je byt tvůj, tak ať mu tvůj brácha pěkně pomůže se sbalit a vypakuje ho, než přijdou exekutoři a seberou ti první poslední… a jestli je byt jeho, tak rychle uteč a běž třeba na čas do azylového domu… zkus se obrátit na nějakou poradnu pro ženy v nouzi nebo nějakou občanskou poradnu, určitě nějakou máš blízko svého bydliště… nebo napiš, odkud jsi, zkusíme ti najít nějakou nejbližší, kde ti poradí a pomůžou… takhle se přece žít nedá a až dluhy ještě víc narostou, tak už se z nich nevyhrabete vůbec… a doufám, že ty dluhy jsou jen na tvého přítele, že jsi mu třeba nějaký dluh nebo půjčku nevzala na sebe ty… to by pak bylo mnohem horší…
No, taky bych nezůstávala,tohle je opravdu o ničem. Nakonec přijde exekutor,zabaví i tvoje věci (když od nich nemáš lístky -třeba záručáky se jménem-kdo je v dnešní době vůbec dává). Prostě zakladatelko zdrhej.
odejdi,ale tezko se nekde chytnes s dvema detma,pokud mysli jen na sebe coz bohuzel znam,jiny nebude pokud by resil dluhy jeste bych tak nak pockala ale tohle stejne dojde do situace,kdy budete hledat jidlo,a nikde nic…bud rada ze nejste svoji to by ty dluhy za manzelstvi byly vas obou
Odešla bych od něj pryč…jestly mužeš zatím jít kam třeba s tím bráchou co u vás bydlí to nějak vymyslet.ale k čemu ti je dobrej,ppeníze nedává,nemiluješ ho??a co děti?jaký mají k němu vztah a on k nim..??je to velmi smutné,ale bude líp bez něj.
Jo holky píšu jak prase,ale to neřeším teď..Přemýšlim jak vše mám zvládnout a co dělat.Jo jsme spolů už rok a lituji toho.Dcéře je 3 let,ale tá není jeho jsem rozveděná a synovi je 6 měsicu.Ten už jeho je.Bydlíme v podnájmu.Tak,že nic nemáme jen nabýtek a osobné věci.A většinou nábytek je jeho.Ach jo..
ch