Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím holky,
Jdu si za vámi opět pro radu. Můj manžel má z předchozího vztahu 2 děti 7 a 4 roky,nyní máme spolu chlapečka 1 rok a v dubnu se nám má narodit miminko. Ale k věci jeho nejstarší je hodně hudebně nadaný a má rád jednu kapelu ze zahraničí co má v květnu hrát v Praze a manžel se mě včera ptal,zda ho tam má vzít,bavili jsme se o tom a já řekla,že ano,že by z toho měl určitě radost atd..
Pak jsme šli spát a náš malej vstával v noci a já pak nemohla spát a tak jsem koukala na manželovo mobilu na internet a jen tak jsem zabrousila do jeho sms zpráv,vím,že se to nedělá,ale bylo to jen z čisté zvědavosti. Ale byly tam sms od jeho bývalé, on jí psal,jestli by tam malého mohl vzít a ona mu odpoveděla:„Ano,a mě nevezmeš?“ a on jí napsal:„Jasně,tak pojedeme všichni.“ a mě jen řekl,že pojede s malým. Jak se teď mám chovat a jak to mám řešit? Co byste dělali vy na mé místě? Mě to třeba přijde divné,já budu doma z porodnice s miminko a on pojede na výlet a na koncert se svou ex,co si o to myslíte? Jsem neštastná,za 2 hodiny přijde domu z práce a já nevím co mám dělat?
Rekla bych mu, ze jsem si precetla jeho sms a nasla , co nasla a zeptala se ho, proc ma potrebu chodit s bejvalou na koncert, jestli by nestacilo jit jen se synem. ![]()
Já tam taky někdy zabrousim, do těch sms. Jednou mě tam něco hodně znepokojilo. Nevydržela jsem to a řekla jsem mu to. Ptal se, jaktože jsem mu lezla do telefonu…ale v tu chvíli jsem byla celkem rozrušená, takže jsme to pak dořešili a on to přešel.
Situace je nepříjemná, ale proč se trápit. Já bych se ho zeptala. V klidu.
zkus se manžela zeptat nějak obklikou, třeba jestli pojedou jen oni nebo ještě někdo z kamarádů…?? Koukat druhému do sms se fakt nedělá, je to cesta do pekel…já bych to nepřiznala, je to ponižující…
Příspěvek upraven 24.01.12 v 21:26
A jaké jsou jinak vztahy mezi nimi? Dokážu si představit, že může mít chlap s ex dobré vztahy, ona chce sdílet zážitek se svým synem… A nemusí za tím nic být. Ale teda měl by narovinu říct, že jede ex s nimi
Nechala bych to zatím být, do té doby času dost, ale nějakou dobu před akcí bych se zeptala, zda jede tedy jen on a syn a zda to ex není líto, že nejede s nimi. A buď to vyklopí nebo bude lhát. A když bude lhát, tak bych bystřila, co se děje…
Já právě nechci,aby mi nadával,že mu lezu do sms a pak jsem nakonec byla špatná já.
Já právě nechci,aby mi nadával,že mu lezu do sms a pak jsem nakonec byla špatná já.
Jooo holka, to máš těžký! Holt tvůj chlap bude mít vždycky ještě jednu ženu, i když ex. Nevím jak se chováš normálně, když se o ní zmíní nebo tak. Třeba tě nechtěl vytočit a tak to radši zatajil. Ale pokud se k ní nijak nestavíš a zatajil to z neznámých důvodů je to divné. Bohužel ti nezbyde nic než to nějak přejít. Zeptala bych se ho nenápadně jestli jde s klukem a jestli třeba nechtěla jít i ex. uvidíš co ti řekne. Ale nehrotila bych to stejně nic nezmůžeš, bohužel…
![]()
přesně tak, uvidíš nech to být… zeptej se ho těsně před kdo vše jede… možná ji přizná.. jaký máš vztah s jeho ex ?
Příspěvek upraven 24.01.12 v 21:31
No musíš Ty sama vědět, jakej postoj manžel zaujímá k tomu, že jsi mu projela smsky. Jsou dva typy, ti kteří to berou jako totální podraz a narušení svého soukromí a pak takoví ti schovívavější, kteří to víceméně přejdou bez velké scény.
Pokud manžel patří k druhému typu, mmáš to vcelku jednoduché asi bych mu na rovinu řekla, že vím, že se to nedělá, že tě to mrzí, ale že sis přečetla, cos našla a jestli by ti to mohl vysvětlit.
V prvním případě bych asi našlapovala po špičkách a zkusila oklikou nějak zjistit jakoby víc. S jeho ex se vídáš, třeba když si berete jeho děti? Možná bych se ho i se smíchem zeptala, jestli neplánují jet všichni spolu… Každopádně držím palce ![]()
no mě by spíš znepokojilo jakým stylem to ona napsala. přijde mi to takové dost koketní teda. Kdyby napsala něco jako: nechce se mi ho pouštět samotného jen s tebou, nevadilo by ti kdybych jela taky… Ale tohle ![]()
Jak dlouho jsou od sebe? A ona někoho má? Tohle mi teda moc normální nepřijde.
Můj má s bývalou taky hezký vztah, ale počítám, že tak nějak oba vědí, že courat spolu po koncertech není nejvhodnější, když mají oba partnery ![]()
Tak lézt do telefonu- to se nedělá, mně by to šíleně vadilo… Na druhou stranu, pokud má čisté svědomí, měl by to ustát.
Já bych to nevydržela a normálně se narovinu zeptala…
Taky by mi to vrtalo hlavou
Stavím se k ní normálně, snažím se jim pomáhat s dětma, pohlídám je když manžel nemůže a ona nemá hlídání, když chodí společně na školní besídky atd, nemám s tím problém, jsou to jejich děti a chápu,že tam chtějí jít oba. Ale tohle je trošku moc a kdyby mu napsala,že s klukem chce je taky jestli se nějak domluví,ale to ještě jak napsala, a mě s sebou nevezmeš? Mi přijde divné a nedokážu si to představit,že někam pojedou na celý den spolu. Alimenty platíme a o děti se vzorně staráme,na víkendy si je bereme,ale tolerovat,že s ní bude jezdit pryč snad nemusím,ne?
Nic ve zlém, ale udělala jsi horší věc než on, narušila jsi jeho soukromí. Na Tvém místě bych udělal tohle:
„Karle a neudělalo by tvýmu klukovi radost, kdyby s vámi šla i jeho máma? Zeptej se ho.“
Tvůj chlap se Tě bojí, pokud ti to neřekl. Nechce mít problémy a nemusí dělat nic špatného. Jestli si bude chtít něco začít s bývalou, tím, že ho teď budeš vyslýchat, lézt mu do mobilu, pronásledovat, tak toho dosáhneš…
Stavím se k ní normálně, snažím se jim pomáhat s dětma, pohlídám je když manžel nemůže a ona nemá hlídání, když chodí společně na školní besídky atd, nemám s tím problém, jsou to jejich děti a chápu,že tam chtějí jít oba. Ale tohle je trošku moc a kdyby mu napsala,že s klukem chce je taky jestli se nějak domluví,ale to ještě jak napsala, a mě s sebou nevezmeš? Mi přijde divné a nedokážu si to představit,že někam pojedou na celý den spolu. Alimenty platíme a o děti se vzorně staráme,na víkendy si je bereme,ale tolerovat,že s ní bude jezdit pryč snad nemusím,ne?