Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@sissi79 píše:
@misacek00 ja bych rekla ze se ti na zdravi zacal podepisovat stres, ustavicnej stres a to neni dobre, z toho i blokla pater, taky to tak mam.. Doma se uz vyresilo?Příspěvek upraven 01.01.15 v 20:31
já byla na rtg krční páteře někdy na jaře a nic mi tam nenašli, až ted v listopadu na orl ambulanci. Takže příští rok to začnu řešit. No stres docela mám, ale už né tolik jako dřív. Přítel už se hodně polepšil.
@misacek00 Nechat se celkově vyšetřit, ládovat se česnekem, cibulí, kys. zelí, zázvor, rakytník jak už tu bylo psáno. Nepřetápět v bytě. Vykašlat se na antibiotika. Dělat si na noc zábaly, hodně a hodně pít. A hlavně jíst všechno (tím myslím od všeho něco). Cvičit a venčit se ![]()
@majki.r píše:
@misacek00 Ještě mě napadá, po těch atb můžeš mít vytřískanou mikroflóru ve střevech a ta je pro imunitu taky důležitá, brala jsi pak něco s lactobacily nebo tak?
beru lactobacily vždycky souběžně s atb.
@natyber píše:
@misacek00 Nechat se celkově vyšetřit, ládovat se česnekem, cibulí, kys. zelí, zázvor, rakytník jak už tu bylo psáno. Nepřetápět v bytě. Vykašlat se na antibiotika. Dělat si na noc zábaly, hodně a hodně pít. A hlavně jíst všechno (tím myslím od všeho něco). Cvičit a venčit se
jo tak snažím se jíst všechno, doktorka mi ale řekla že to nemůže stačit a mám brát ještě doplnky stravy, ale jak už mám rozjetou nemoc nepomůže zhola nic, leda tak další atb.
@misacek00 píše:
Ahoj, prosím o radu, už to psychicky nedávám, celý rok jsem v jednom kuse nemocná, kašel, rýma, bolest uší, dutin, z toho motání hlavy, závratě, to se stále opakuje, atb. nepomáhají, vždy se to vrátí hodně rychle.Už nevím co dělat, aby se to nevracelo
@misacek00 A jak často bereš ATB? Proč to jednou nezkusíš bez nich? Když máš rýmu a kašel, tak pij čaj s medem a citronem, nebo zázvorový, mátový, mateřídouškový, tymiánový, majoránkový. Ne sáčkový, ale sypaný. Nasekej cibuli a udělej si sirup. Naordinuj si pár dní syrový česnek. Večer horkou koupel a pak šup do peřin.
Každé ráno piju jeden vymačkaný citron do vlažné vody s medem a skořicí a sem tam dám česnek do jídla, když to na mě leze. Přestala jsem teď celkem dobře období, kdy se nám doma honily virozy. Jinak bych taky zvažovala imunologii a psychosomatiku.
@misacek00 píše:
beru lactobacily vždycky souběžně s atb.
Nejsem expert, ale brát je souběžně s atb je zbytečné, ne? Si dodáš lactobacily a s další dávkou atb si je vytřískáš. Já bych je brala až po dobrání atb…ale nevím, nesmím je, takže zkušenost nemám.
@misacek00 píše:
jo tak snažím se jíst všechno, doktorka mi ale řekla že to nemůže stačit a mám brát ještě doplnky stravy, ale jak už mám rozjetou nemoc nepomůže zhola nic, leda tak další atb.
@majki.r píše:
Nejsem expert, ale brát je souběžně s atb je zbytečné, ne? Si dodáš lactobacily a s další dávkou atb si je vytřískáš. Já bych je brala až po dobrání atb…ale nevím, nesmím je, takže zkušenost nemám.
Taky si myslím, že se berou až po ATB, ale jistá si nejsem ![]()
@martina.se píše:
@jenny.fields můžu se zeptat, co to je? Tedy k čemu je to dobré?
Psychosomatik dokáže postavením tzv. časové osy přijít na to, proč se to děje, podle jakých vzorců, co to způsobuje.
A pak se to může psychosomaticky řešit, nebo taky ne, protože jak říkají psychosomatici, každá nemoc má psychosomatický základ, ale ne každá se musí psychosomaticky řešit (třeba chřipka, rýma, pokud jsou ojedinělé výskytem a ne každý měsíc).
@Nika079 píše:
Každé ráno piju jeden vymačkaný citron do vlažné vody s medem a skořicí a sem tam dám česnek do jídla, když to na mě leze. Přestala jsem teď celkem dobře období, kdy se nám doma honily virozy. Jinak bych taky zvažovala imunologii a psychosomatiku.
Nedávno jsem slyšela, že prý citron neobsahuje tolik céčka jak si myslíme
No nevadí, já si ho dávám taky už jen pro ten pocit
Prý je to dobré po ránu. Vymačkat půlku citronu a šup s ním do pusy. A česnek (i cibuli) ten já dávám všude kam se dá, neustále celý rok i dětem od mimina.
Zrejme mas tak zniceny organismus a jatra, ze tve telo hlasi velky POZOR!!! Doporucuji absolutni detoxikaci tela, ocistu, zdrave stravovani, pitnyy rezim.(caje, voda) a velice posilit imunitu. Jedine zdravy zivotni styl a byt v klidu bez depresi a stresu dozenou telo do trochy klidu.
Psychosomatik pomaha řešit zdravotní problémy z hlediska psychiky. Doktor krizeny s koučem. Lidi, ale dost neradi odpovídají na otázky typu v čem se vám vaše nemoc hodí? Nedávno jsem četla článek nějaké mudr, kde si stěžovala, že za nimi chodí až onkologicti pacienti. Ze dokud není opravdu průšvih, tak každej radši spolkne prášek.