Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojte všechny kdo s tím to máte zkušenosti a rady ![]()
14.ledna jdu na vyndání žlučníku, a poté nebudu moci 14 dní zvedat těžké předměty - hlavně tedy 10-ti měsíčního syna…Je možné aby si přítel vzal ošetřovačku na první týden, když mu nedají dovolenou? Doktorka říkala něco o tom, že když nejsme manželé že to prý nepůjde…:-( Děkuji za rady ![]()
@cecil7 máte společné bydliště? pak to jde. On si vezme ošetřovačku, protože nejsi schopná pečovat o dítě. Max 9 dní placených, doma může být samože i dýl. Ale musíte sdílet společnou domácnost, to je podmínka.
Já si myslím, že to půjde. Manžel na tebe může dostat paragraf, který by měl vyřídit u tvého obvodního lékaře. Ale ještě jsem se s tímto případem nesetkala (jsem účetní), takže přesné podmínky ti z hlavy neřeknu.
http://www.cssz.cz/…setrovne.htm
@martina.se a jak se dokazuje společná domácnost, když bydlíme třeba my v podnájmu a máme trvalé bydliště každý jinde? Toto mě nikdy nenapadlo, že by byl problém…
Uff, ještě že se budeme brát. ![]()
@Loocie píše:
Já si myslím, že to půjde. Manžel na tebe může dostat paragraf, který by měl vyřídit u tvého obvodního lékaře.
ošetřovačku (paragraf) vystavuje ten doktor, který potřebu ošetřování zjistil. tedy zakladatelce by ji měli vystavit při příjmu v nemocnici - to oni budou mít podklady pro to, že je nemocná a nemůže pečovat o dítě.
@kve-tinka píše:
@martina.se a jak se dokazuje společná domácnost, když bydlíme třeba my v podnájmu a máme trvalé bydliště každý jinde? Toto mě nikdy nenapadlo, že by byl problém…Uff, ještě že se budeme brát.
nezáleží na tom, jestli jste nebo nejste manželé, i u nich je podmínka stejná - společná DOMÁCNOST, nikoli trvalé bydliště. prokazuje se to čestným prohlášením na ošetřovačce.
@kve-tinka píše:
@martina.se a jak se dokazuje společná domácnost, když bydlíme třeba my v podnájmu a máme trvalé bydliště každý jinde? Toto mě nikdy nenapadlo, že by byl problém…Uff, ještě že se budeme brát.
tak toto jsem taky nikdy neřešila - my máme s chlapem TP oba na stejném místě.
jak se to prokazuje netuším, a le je to podmínka ![]()
@Loocie píše:
Já si myslím, že to půjde. Manžel na tebe může dostat paragraf, který by měl vyřídit u tvého obvodního lékaře. Ale ještě jsem se s tímto případem nesetkala (jsem účetní), takže přesné podmínky ti z hlavy neřeknu.
http://www.cssz.cz/…setrovne.htm
mi to vystavovali v nemocnici při hospitalizaci. Takže pokud jde o operaci, tak tam.
Tak společnou domácnost sdílíme, můžou se klidně přijít podívat na „špinavé“ trenky a fusekle v koši…
aj trvalé bydliště máme stejné (koupili jsme byt)…
@cecil7 píše:
Tak společnou domácnost sdílíme, můžou se klidně přijít podívat na „špinavé“ trenky a fusekle v koši…![]()
![]()
aj trvalé bydliště máme stejné (koupili jsme byt)…
v tom případě není co řešit - napíšou Ti to v nemocnici. ![]()
Tak jsem nakonec skončila v nemocnici dřív se zánětem žlučníku…nicméně ještě bych se chtěla zeptat, stále mě v lednu čeká ta operace, a přítel si vzal už dva dny ošetřovačku, znamená to že potom už nedostane placených 9 ale jen 7 dní? jako že je to 9 dní placených na měsíc? víte někdo prosím? ![]()
Ahoj holky, potřebuju poradit… čeká mě porod a po dobu mého pobytu v nemocnici bude s dětmi doma manžel, který si vezme ošetřovačku na mě z důvodu mé neschopnosti starat se o děti (3 a 6 let), jestli to chápu dobře. Nevíte někdo, jestli není problém, když to bude na začátku září, že děti začnou chodit do školky? Mladší syn půjde poprvé do školky a starší do předškoláků, ten už chodí, jen měl teď prázdniny. Jde o to, že manžel nemůže být po dobu pobytu dětí ve školce v práci, protože má směny od 6 do 18 a to by nestihl ani odvést ani vyzvednout děti. Ráda bych taky ten první týden, aby mladší syn chodil po obědě, ať tam není v rámci adaptace hned tak dlouho. Napadá mě ale, jestli vlastně není problém tu ošetřovačku mít, když děti budou v kolektivním zařízení? Šlo by samozřejmě, že by do školky zatím nechodili, ale ráda bych, aby tam mladší byl od začátku budování kolektivu… díky předem za reakce.