Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky,
mám příšernou chuť na jahody a v lednici plnou misku. Kojím! Myslíte, že si mám nechat zajít chuť? Nebo pár jahůdek ochutnat? Dík.
Věra
HOJ AHOJ VEERO,
nevím jestli kojici maminy můžou jahůdky, ale já jse tehulka a včera jsem snedla celou misku jahudek
Nevím aby se po tom mimi neosypalo ![]()
Ahoj Veera!
Já jsem si trochu jahod dala i při kojení a malinká se neosypala,ale každé dítko je jiné asi to budeš muset prubnout
nebo si nechat zajít chuť ![]()
Dobrou chuť
Já jsem zkusila včera a dobrý. Záleží na mimi, Dalis je zjevně všežravý ![]()
Ahojk Věrko,
jahody jsou známé „spouštěče“ alergií. Dětičky do 3 let by je neměly vůbec jíst. Ale nevím až jak moc se dostávají do MM.
Z „jednorázovýho“ osypání bych strach neměla, spíš z alergie.
To jsem ti tedy poradila, viď. ![]()
Já sežeru na co přijdu - včetně ovoce jako jahody, pomeranče … jediný po čem se Jája osypal bylo koření které jsem dala do mas. směsi (jako čína) … ale bylo to asi tím, že jsem tam dala dost. Podruhé jsem dala míň a byl v pořádku.
Protože Jája už skoro leze a mrská se jak čertík, tak jsem probla i čočku na kyselo, a hrachovou kaši - a dobrý. Jéé to jsem si pochutnala ![]()
Dle mě je třeba zkusit, a pak se uvidí. Je to stejný jako s příkrmama - to taky zkusíš, a pak uvidíš ![]()
Mas misku jahod? A mimi ma pet mesicu?
No, za me ti preji dobrou chut
Byt tebou tak to prubnu ![]()
L.
Ahoj já jsem jich snědla celou vaničku, když bylo Tobíkovi pár týdnů a vše bylo v pohodě. Jen si je dopřej, neříkám, že celou misku naráz, ale pár jahůdek neuškodí a zítra můžeš pokračovat, když nějaký zbydou.
Ivule
Holky dík. Neodolala jsem a se…a je všechny se šlehačkou a cukrem. Já se fakt za půl roku neunesu. Doufám, že se malej neosype a já se nebudu zítra proklínat.
Věra
Ahoj,
já jsem snědla během posledního měsíce už několik vaniček jahod a Nikolka je v pohodě
Plně kojím.
Cpala jsem se s nim i v těhu
, tak si myslím, že na ně bude zvyklá, hi hi ![]()
![]()
Jarka a Nikolka
Ahojky.Tiše závidím.Já jsem si dala loni v létě jednu jahůdku a malý se mi na tvářích osypal.Takže dobrou chuť.
Ahojky! Protoze jsme v rodine vsichni alergici, tak jsem o tohle dost zajimala a patala jsem se na alergologii. Primarka z alergologie mi rekla, ze jedine, co bych pri kojeni kvuli alergii u maleho nemela jist, jsou arasidy, ze pry veskere i jinak alergenni ovoce (citrusy, tropicke plody, jahody…) a zelenina se pri vyzkumech neprokazalo, ze pri kojeni vadi a zvysuji riziko alergie, pouze ty arasidy!
To je dobra cast zpravy a ta spatna je, ze arasidy se bezne pridavaji temer do vseho sladkeho kupovaneho (cokoladky, susenky, bonbonky…:(( Takze jahody jsem dlabala o stosest a arasidy v susenkach , cokoladkach atd..........nakonec taky, protoze jsem mela STRASNOU chut
Syn je nastesti v pohode
Jana
Já mám moc ráda jahůdky s mlíkem nebo smetanou, dokonce mně někdo říkal, že to mlíko ty jahody „neutralizuje“
, tak jsem se toho chytla a jako kojící jsem si je v omezeném množství jako koktejl dopřávala. Malá byla bez problémů. Teď v druhém těhu je mám snad každý den, jaksi mně nenapadlo, že by to mohlo na mimčo mít vliv i v těhu … nebo jo?
A opravdu vaši prcci neochutanali jahody až do tří let? Myslela jsem, že Ádě letos už čerstvé, z domácí zahrádky dám.
To ja zas slysela, ze jahody neutralizuje cukr. To, ze se nemaji davat detem do 3 let je pro mne novinka. Dcera je ji od roku a zadnou reakci na ne nemela, mozna to bude tim, ze jednou z tehotenskych chuti byly jahody (v zime dost draha zalezitost) a cerstve mackana pomerancova stava ![]()
já bych je sežrala hned
![]()
mimochodem musí se nějak poznat jestli je mimi alergický, ne? Lepší teď když toho tolik nejí a dá se to vyzkoumat, než když bude jíst všechno a budeš ho muset omezovat…
pošli mi, prosím pár jahůdek domů k nám… a šlehajdu jestli máš tak taky
![]()