Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
ZDravím, má někdo zkušenost s poslkýma jahodama? napr daji se koupit ve velkem na trznicich v poslku? napriklad Tesin??…díky ![]()
No nevím jak to bude letos, hodně jich zaorali, nevyplácelo se to, takže cena už nebude tak luxusní. Jinak u velkého tržiště, tedy ne toho u řeky ale za kopcem, je zelný trh. Tam je najdeš, nebo v obchodě u centrálního hřbitova a benzínky Orlen. Jo a říkaj tomu truskawki.
My se vloni vyskytli v Polském Těšítě, a měli tam jahody, cena docela dobrá, ale kvalita nebyla teda nc moc.
Jo zapomněl jsem na embargo do Ruska, takže tento faktor hraje pro dobrou cenu pro spotřebitele. Jinak na trhu kdo dřív příjde ten má lepší zboží.
Minulý rok toho byly kvanta, ale kvalita nic moc. Lepší je samosběr, nebo si počkat na ty české. Ta cena se zase tak moc neliší..
No letos chcu udělat hromadu marmelád, asi se tam taky stavím. já teda jezdím kousek dál do Czestochowe a tam jsou každou středu velké trhy.
Myslela jsem spíše jak čestí trhovci vozí levné jahody z polska a pak je zde prodávají,…zda je nakupuji na trhu v polsku..nejblíž máme ten tešín
Každý rok si dělám cca 5-8kg jahodové dřeně, kterou následně používám k výrobě zmrzliny. Jahody z Polska jsou podtržené, aby vydržely převoz a následný prodej.Toto se však výrazně projevuje na chuti a sladkosti plodů. Počkám si proto až do půli června, kdy mi čeští prodejci nabídnou opravdovou sladkou lahůdku. A jahody které si pěstuji na zahrádce ozobávám průběžně, Je to totiž, oproti polským jahodám, nesmírná laskomina. Tímto názorem se nechci v žádném případě dotknout kvality polských jahod, pokažená je pouze nevhodná distribuce.