Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ja si dala pilulku ale jak jsem zvracela furt tak jsem vyzvracela i ji a nepomohlo to tak jsem sla na zakrok byla jsem 6tt
Nepředstavuj si, že to jako vzít si aspirin. Ty pilulky jsou dvě, pro každou musíš k lékaři, provází to silné krvácení a občas to taky skončí revizí.
Jestli chceš potrat pilulkou, spočítej si jaký jsi cca týden. Na zhruba 5 týden se můžeš objednat na gyndu (řekni že chceš potrat) objednají tě dřív než bývá zvykem, kouknou kde je embryo uložené a případně ti vysvětli potrat pilulkou. Pilulkou je totiž možný do nějakého 7tt.
Jak budeš na ni reagovat ti nikdo předem.
Jak píše výše, jsou 2 a vyvolá to potrat - takže krvácení, nevolnosti, křeče,…
Sama zkušenost nemám, jen na tohle téma už tu bylo více diskuzi, zkus najít a pročíst ![]()
Případně bych se do budoucna zaměřila, jak tomu předejít.
@Anonymní píše: Více
Ježíš ženská ty sama nejlíp musíš vědět jestli jsi a nebo nejsi tehotna… my doma věštící kouli nemáme.
Psala jsi o pilulce, dostala si odpověď na pilulku, co víc chceš?
Bohužel ano.
Co se stalo? Praskl kondom nebo jste to riskli bez a on ho včas nevytáhnul?
Držím palce ať to proběhne podle tvých představ a ať jsi co nejdříve v pohodě ![]()
@zuzanka320 píše: Více
Ne, hned první otázka je co znamená duch
A třetí otázka na konci že mám pět dní zpoždění a jestli můžu být těhotná nebo duch znamená že přijde opožděná menstruace
Pokud dítě nechceš, zajdi si do laboratoře, nech si odebrat krev na hcg a budeš mít jasno.
Pokud máš 5 dní zpoždění a na testu ducha, tak těhotná jsi. Duch neznamená opožděnou menstruaci. Ale pouze, že v moči máš hormon hcg, který je známkou těhotenství.
@Adelka951 Tak proč tam nemám plné dvě čárky? Mám tedy už jít na krev nebo je zatím brzy když je to jen duch
Tak pokud nechceš dítě, je nejlepší to řešit hned. Zajdi na krev a pak můžeš řešit následky…. Zapoj trochu rozumu
Síla čárky je dána množstvím barviva v testu a nesouvisí s prosperitou těhotenství. Čárky nemusí být stejně silné.
Hhjjj
Příspěvek upraven 03.05.26 v 00:33