Jak často cibulovou šťávu při kašli

242
28.2.14 21:19

jak často cibulovou šťávu pri kašli

Prosím o radu, zítra doberu antibiotika na zánět průdušek, ale stále mě trápí kašel, hrozne záchvaty. Udělala jsemsi cibuli s cukrem a zdá se že pomáhá. Jak často můžu dávkovat? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3149
28.2.14 21:22

Jak se dělá ta cibulova šťáva?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
28.2.14 21:24

Tak já dávala malýmu střední lžíci i 6× denně. Taky mu to pomáhalo, ale moc nechutnalo. Byl to boj :mrgreen: Určitě se tím nemůžeš předávkovat, spíš jde o to, kolik toho sneseš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1272
28.2.14 21:29

Já (sobě) dávala, když to bylo akutní ze začátku, klidně 4×/5× denně, prostě co jsem šla kolem a něco tam bylo. Pak už jen na doléčení 3× denně, stejně tak i synovi. A na průdušky je super čaj z majoránky - 1-2 lžičky majoránky spařit (250ml), nechat vylouhovat (10-15min.), scedit a osladit medem. Pozor ovšem pokud jsi těhotná, to by se myslím ten čaj neměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1272
28.2.14 21:31

Zapomněla jsem napsat, že jsem dávala polévkovou lžíci té šťávy. A nám to teda doma moc chutná všem :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1272
28.2.14 21:47

@kolmenka

Nakrájíš několik cibulí (podle velikosti, lepší možná míň a častěji je měnit), zasypat cukrem (já třeba dávala na 4 střední cibule 2 PL, záleží taky na chuti, jestli víc nebo míň sladké) a počkat až pustí šťávu. Doporučuju to dát do uzavíratelné sklenice, dosti to smrdí, no cibule že :roll: A měním ji jak přestane pouštět šťávu, což při užívání třeba 4×/5× denně trvá asi tak jen ten jeden den, pak je potřeba dát čerstvou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3149
28.2.14 21:50

@LuciLu děkuji,syn začíná kašlat tak zítra udělám. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
28.2.14 21:59

Mňam, to je jedna z mála „meducín“, co mi chutná:-) Chodím kolem toho a průměrně si dám malou lžičku co 1 - 1,5h. Ale je to prakticky i mukolytikum (podporuje vykaslavani), po páté či šesté večerní už bych to nejedla:-)
Preji všem hlavně zdravicko!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
28.2.14 22:00

Dávám po kávových lžičkách v průběhu celého dne, dcera často sama přijde, že chce sirup. Dělám to tedy jinak, než je uvedeno výše, ale receptů je jistě víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1272
28.2.14 22:00

@kolmenka
Není zač, pokud to nepomůže, určitě neuškodí, já ho doma dávám průběžne i jako prevenci, teď přes zimu používám i víc česnek apod. A jak jsem psala výš, pokud bude mít průduškový suchý kašel, tak na odlehnutí ten čaj z majoránky, anebo klasika lipový (třeba Megafyt má čaj na dýchací cesty a tam je lipový květ z 50%, nám vždycky pomůže). A aktuálně mi pomohl na opravdu strašný kašel Stodal, je to přírodní sirup a během dvou dnů byla znát dost velká úleva.

Tak ať je brzy dobře :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3149
28.2.14 22:08

@LuciLu A může ten čaj z majoranky i syn? 6,5 roku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1272
28.2.14 22:14

@kolmenka
My to doma s bráchou pili od malička a má už 6,5, proč ne. Udělej raději slabší, jen třeba lžičku a jeden hrníček denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1272
28.2.14 22:21
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
1.3.14 03:11

Klidne davej co hodinu nebo jak si vzpomenes

• načítám...