Jak často dávat mrkev?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
12681
3.1.12 16:54

jak často dávat mrkev?

jak často můžu dávat mrkev? s příkrmy jsme začali před 16dny, malej baští krásně, sní mě už plnou dávku, odzkoušeli jsme mrkev, brambory, petržel, brokolici a dvakrát měl kuřecí maso
jenže nevím už jak to kombinovat-každý den má mrkev plus něco k tomu-brambory, nebo petržel,.....maso zatím zavádíme pozvolna dle pediatričky-takže ještě cca 14dnů potrvá než ho bude dostávat 6krát týdně
přijde mě blbý mu dát třeba 180g brambor a 20g masa, takže vždy dělám vícesložkový příkrm, nevím jestli je to ale správně
mám strach aby z tý mrkve nezežloutl- co myslíte? takže většinou má 100g mrkev a 100g něco dalšího

pak mě zajímá kolik má vypít tekutin-pije bylinkový čaj-cca 100-150ml denně, má netekoucí hrneček a pije si z něj sám, chutná mu, plus do toho tak 6krát denně kojím
večer dostává kaši 150ml

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
weruuunka
3.1.12 16:59

Já ke všemu dávala už od začátku přílohu - nejdřív brambor, později těstoviny nebo rýži. K tomu jsem střídala nějakou zeleninu (mrkev, dýně, brokolice, fenykl, květák, kukuřice…) + občas maso.

• Citovat
  • Upravit
14046
3.1.12 16:59

na bylinky bacha, je to lecivo, pro mimina nevhodne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
3.1.12 17:01

s tím pitím jsem do mrňouse v půl roce dostala sotva 50 ml a dr. nic neříkala.

mrkev jsem nedávala, protože po ní měl strašnou zácpu. Takže u nás to bylo hodně cuketa, brambor, brokolice, řepa, jáhlové instantní vločky, ovesné vločky,červená čočka, špenát a celkem brzy i rajče (asi po 5 týdnech příkrmů). Taky mi přišlo, že vařím pořád to samé.

• Citovat
  • Upravit
12681
3.1.12 17:02

a kdy dát tu rýži a těstoviny? to už by taky mohl? já právě dávám vždy brambor plus nějakou tu zeleninu, ale vždy je tam trochu mrkev a ještě jedna nějaká zeleninka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
3.1.12 17:05

Čaj dávám Megafyt ovocný…
množství, které uvádíš je podle mě akorát, když ještě kojíš…
Mrkev bych dala tak co dva - tři dny, ale pozor na brokolici - obsahuje skoro stejnémnožství betakarotenu jako mnrkev, takže to musíš trochu střídat - mě malá zežloutla, když jsem dávala obden, takže radši co 3dny. Kombinace zelenin si časem upravíš podle toho, co mu chutná, ale více než dva druhy najednou bych nedávala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
3.1.12 17:09
goldenka píše:
a kdy dát tu rýži a těstoviny? to už by taky mohl? já právě dávám vždy brambor plus nějakou tu zeleninu, ale vždy je tam trochu mrkev a ještě jedna nějaká zeleninka

Těstovinám bych se zatím vyhla, spíš dej obiloviny - jáhly, ovesné vločky, polentu - instantní krásně zahustí polévku. Rýže je obilovina, tak tu už můžeš taky - kup kulatou nebo jasmínovou, ty jsou dříve uvařené a celkově jsou měkčí, kypřejší… brambor není zelenina, takže k němu vždycky nějakou přidat, ale s bramborem opatrně, není úplně nejvhodnější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
3.1.12 17:13

mám právě strach mu dát kdejakou zeleninu, protože jsme dost trpěli na koliky, tak mám strach aby ho to zase nechytlo
jasmínovou rýži mám, tak ji za 2dny zkusíme
popravdě moc se v tý zelenině nevyznám-jaká je k čemu vhodná, my doma totiž žádnou nejíme, zeleninu začínáme jíst až s malým :lol: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
3.1.12 17:20

Jéje, tak to je chyba… :mrgreen: mrkni na makrobiotika a děti, tam se dozvíš… jen tak namátkově: mrkev+krášek, mrkev+zelené fazolky, brokolici bych klidně dala i samotnou nebo s cuketou-prodává se mini cuketka, cuketku můžeš dát taky samotnou, nebo uvařit kukuřici a přepasírovat ji - dá jídlu sladkou chuť, květák taky samotný nebo pak s čímkoli… bílou část porku můžeš taky trošku dát… nemusíš vždy dávat dva druhy, můžeš i jeden, ale větší množství, červenou čočku - ta nenadýmá - jsem přimíchavala do mrkve… časem to vychytáš, já jsem taky myslela, že to nezvládnu… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
3.1.12 17:22
goldenka píše:
mám právě strach mu dát kdejakou zeleninu, protože jsme dost trpěli na koliky, tak mám strach aby ho to zase nechytlo
jasmínovou rýži mám, tak ji za 2dny zkusíme
popravdě moc se v tý zelenině nevyznám-jaká je k čemu vhodná, my doma totiž žádnou nejíme, zeleninu začínáme jíst až s malým :lol: :oops:

Jaká je k čemu vhodná? Vhodné je to tak jak vám to chutná… :mrgreen:
Mrkni na kojeni.net, tam je dobrý soupis příkrmů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
3.1.12 17:27

já v tom asi hledám moc velkou vědu, prostě pro mě kde není řízek není jídlo :oops: :mrgreen: takže nechápu jak by chudák mohl jíst třeba rozvařenou cuketu :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
3.1.12 17:28

kdyz jsem zacinala s.prikrmy tak jsem nakoupila nebo uvarila jednodruhovou zeleninu ( dyne.mrkev.pastinak.cuketa.spenat.brokolice.kvetak.) a zamrazila ve tvoritkach na led a pak ruzne pridavala a kombinovala. nas prcek nemel chutove bunky bylo a je mu jedno co jedl takze nejake.chute jsem moc neresila spis aby to mel pestre a stridalo.se mu to a.pak podle kadeni a prdu. jo a.davala jsem skoro vzdy mlety kmin na prdiky dobry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
3.1.12 17:28

taky nejsem zeleninová, takže jsem s tím taky měla problém.

jinak taky jsme trpěli na koliky. Ale kupodivu květák a kukuřice mu nic nedělaly. ale hrášek měl poprvé až v roce. Ale zjistila jsem, že mrňousovi bylo jedno jak příšernou kombinaci jsem udělala, hlavně že druhý den nebylo něco podobného :)

hodně mu chutnalo hovězí s červenou řepou.
rýži mi začal jíst až v 9 měsících díky skleničce s rybou.
Zato těstoviny jsem dávala celkem brzy, protože s lepkem se má podle nějakých nových teorií kolem 6 měsíce.
A opravdu doporučuju ty jáhlové instantní vločky. Když tu zeleninu rozmixuješ a zdá se ti to řídké tak trochu vloček a 2 minuty povařit a máš to krásně zahuštěné

• Citovat
  • Upravit
lucenka
3.1.12 17:45

jé na fenykl jsem zapomněla. ten miloval, zase ho budu muset koupit až někdy pojedu na nákup. chlap netuší co to je :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
3HE
22413
3.1.12 17:45
lucenka píše:
taky nejsem zeleninová, takže jsem s tím taky měla problém.

jinak taky jsme trpěli na koliky. Ale kupodivu květák a kukuřice mu nic nedělaly. ale hrášek měl poprvé až v roce. Ale zjistila jsem, že mrňousovi bylo jedno jak příšernou kombinaci jsem udělala, hlavně že druhý den nebylo něco podobného :)

hodně mu chutnalo hovězí s červenou řepou.
rýži mi začal jíst až v 9 měsících díky skleničce s rybou.
Zato těstoviny jsem dávala celkem brzy, protože s lepkem se má podle nějakých nových teorií kolem 6 měsíce.
A opravdu doporučuju ty jáhlové instantní vločky. Když tu zeleninu rozmixuješ a zdá se ti to řídké tak trochu vloček a 2 minuty povařit a máš to krásně zahuštěné

já jsem ty těstoviny neodsoudila kvůli lepku, ale v podstatě v nich nejsou žádné živiny - pokud jsou z bílé mouky… stejně jako pečivo, ale já je třeba jednou týdně taky dám… příloh moc na výměnu není a těstoviny dětem chutnají :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí