Jaké děláte příkrmy?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jaké děláte příkrmy ??
ahojky maminky, tejď zrovna dodělám malému špenát s bramborem a krůtou. Je nám 4,5 měsíce. Už jsem mu dělala kuře,mrkev a rýži, pak taky hovězí s celerem mrkví a rýží a ještě brokolici s bramborem která po zavaření bouchla
. Vařím doma hlavně kvůli ceně příkrmů tak jsem se pro inspiraci chtěla zeptat jaké příkrmíky vaříte Vy ??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak já asi moc neporadím. Vařím bramboru, mrkev, květák, brokolici. Maso přidávám kupovaný. A ruzně mixuju. Zkoušela jsem i mraženou zeleninu udusit, ale nepšišla mi pro malýho dost dobrá. Ale prý i dýně se dobře dělá
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no brokolici už radši zkoušet nebudu
já toho vždycky uvařím víc a zavařím si to abych nemusela vařit každý den a nebo aby sme neměli třeba 3 dny to samí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem maso zaváděla až kolem 7m
. V 5m zeleninu, 6m ovoce, 7m maso, 8m jogurt. Kolem 10m ryba … atd
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
fíííha, to toho máte hromadu.
Já dělám mrkev, mrkev z bramborem a pak zase mrkev a mrkev bramborem. Zítra bude prvně dýně.
Složení příkrmu (ve smyslu, aby to k sobě ladilo a bylo to něco „nirmálního“ jsem u staršího začala řešit, až když měl alespoň trochu kouskovitou stravu (9-12 měsíců). Do té doby jsem namíchala zeleninu tak, jak mi to přišlo pod ruku, klidně špenát s mrkví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás chutnala malé směs mrkev celer a petrzel s bramborem a hovezim:-) Jinak jsem delala skoro to same co ostatni - kruti, hovezi, kureci, mrkev celer petrzel brokolice kvetak brambor testoviny ryzi spenat, někdy jsem přidala hrášek, kukuřici(mražené).. sem tam jsem ji koupila sklenicku, aby mela neco jiného… Zacinala jsem prikrmovat okolo 6m
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
podle mě mu stací pouze ruzne kombinace zeleniny, ryze, testovin. Maso je zbytečně brzy dávat.. Já ho dala az 6tydnu po zavedeni zeleniny a nic nam neuteklo
jestli je to jedlik, tak dávek kaši nebo ovoce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak mi jsme račali s příkrmama na doporučení doktorky (nechtěl už moc dlabat mlíčko) když nám bylo 3,5 měsíce a měli jsme dlabat ty pro 4 měsíční + kašičky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Blanka S píše:
Já jsem maso zaváděla až kolem 7m. V 5m zeleninu, 6m ovoce, 7m maso, 8m jogurt. Kolem 10m ryba … atd
taky tak, přijde mi to dost brzo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dýně se vaří luxusně, stejně jak brambor, u nás hodně oblíbená. My teda jedem hlavně brambor+nějaká zelenina, na rýži si netroufám, protože už takto má bobky, lepek jsme ještě nezavedli, na luštěniny je též malej…
Ze zeleniny teda tu dýni, květák, brokolici, řepu, špenát (jednou, nějak mu nesednul), mrkev, petržel, cuketu, kedlubnu…
Celer jsem ještě nedala, je to silný alergen, trochu se toho bojím. Chci dát pórek, jen jsem zrovna nenarazila na nějaký slušně vypadající zatím.
Až zavedu lepek, tak určitě budou nějaká rajčátka s těstovinou. Občas to proložím skleničkami, kupuju ty s masem, v bio kvalitě, ke kuřecímu ze supermarketu nemám moc důvěru
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
atominnka píše:
U nás chutnala malé směs mrkev celer a petrzel s bramborem a hovezim:-) Jinak jsem delala skoro to same co ostatni - kruti, hovezi, kureci, mrkev celer petrzel brokolice kvetak brambor testoviny ryzi spenat, někdy jsem přidala hrášek, kukuřici(mražené).. sem tam jsem ji koupila sklenicku, aby mela neco jiného… Zacinala jsem prikrmovat okolo 6m
Jo a ještě cuketu, kedluben, dýni…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Fen-fire píše:
Ve 4 a půl měs. ŽÁDNÉ !!!!!!!!!![]()
![]()
nevím proč mi hrozíš tady aby se bál člověk na něco zeptat !!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Gladys-jakou kupuješ dýni a jak ji prosimtě zpracováváš
Já dýni nikdy nekupovala a nejedla, tak se bojím ji i sama dělat pro malýho
- načítám...
- Citovat
- Zmínit