Jaké děláte příkrmy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3931
2.1.12 23:49

A víte co já ukončuju diskuzi následovně : Moc děkuju maminkám které si přečetli mou otázku a odpověděly a poradily a určitě ráda odskouším :kytka: !!

A maminkám které rádi rýpou a davaj rady na které se jich nikdo neptal chci říct že si to budu beztak dělat podle svého!!! a až mě budou zajímat názory jak moc ubližuju svému dítku tak vím kam se mám obrátit !!!!

Na závěr chci říct že moje mudra je velmi uznávaná a neznám nikoho kdo by si stěžoval na její rady atd nebo na to že něco zanedbala !!! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
2.1.12 23:55
klarushka píše:
A víte co já ukončuju diskuzi následovně : Moc děkuju maminkám které si přečetli mou otázku a odpověděly a poradily a určitě ráda odskouším :kytka: !!

A maminkám které rádi rýpou a davaj rady na které se jich nikdo neptal chci říct že si to budu beztak dělat podle svého!!! a až mě budou zajímat názory jak moc ubližuju svému dítku tak vím kam se mám obrátit !!!!

Na závěr chci říct že moje mudra je velmi uznávaná a neznám nikoho kdo by si stěžoval na její rady atd nebo na to že něco zanedbala !!! ;)
:potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
2.1.12 23:57

z vlastní zkušenosti vím, že je to o chuti. Mlíka jsem měla dost, přesto se syn odstavil právě v momentě, kdy jsem dostala 1. MS. Jenže jemu bylo skoro 9 měsíců, takže jsem neviděla jediný důvod, proč to řešit jinak, než Um, když bych za 3 měsíce usilovně pracovala na odstavování.

A na 1. dotaz jestli UM neexistuje, za jedno ho některé děti po mm nechtějí přijmoput a za 2. třeba Klaruschka UM dává, ale dítko bylo ve věku, kdy je stejně možné začít se zaváděním nemléčných příkrmů, navíc vše konzultuje s Dr. tak kde je problém?

Klaruschko u nás ještě vedl patyzon s bramborem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
3.1.12 00:00
krmar píše:
z vlastní zkušenosti vím, že je to o chuti. Mlíka jsem měla dost, přesto se syn odstavil právě v momentě, kdy jsem dostala 1. MS. Jenže jemu bylo skoro 9 měsíců, takže jsem neviděla jediný důvod, proč to řešit jinak, než Um, když bych za 3 měsíce usilovně pracovala na odstavování.

A na 1. dotaz jestli UM neexistuje, za jedno ho některé děti po mm nechtějí přijmoput a za 2. třeba Klaruschka UM dává, ale dítko bylo ve věku, kdy je stejně možné začít se zaváděním nemléčných příkrmů, navíc vše konzultuje s Dr. tak kde je problém?

děkuju :hug: My jsme byli od začátku na UM celou dobu mu chutnalo a pak už ho nechtěl vyzkoušeli jsme snad všechny UM a nechtěl žádný :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
3.1.12 00:03

jo a můj alergolog (taky dost znávaný lékař) říká, jak už tu někdo psal, že opět „objevili“, že je dobré začínat s alergeny co nejdříve. Oddalováním naopak přibývalo alergiků.

A pak ještě jedna věc. Moje sestřenice (dnes je jí tedy skoro 40) měla jako miminko problémy s trávením a z tohoto důvodu jí lékaři nasadili místo mléka hovězí maso. Bohužel nevím oč přesně šlo, každopádně už jako 4 měsíčnímu miminu nasadili maso, aby jí v podstatě zachránili, přinejmenším trávení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
3.1.12 00:03
klarushka píše:
krmar píše:

děkuju :hug: My jsme byli od začátku na UM celou dobu mu chutnalo a pak už ho nechtěl vyzkoušeli jsme snad všechny UM a nechtěl žádný :nevim:

Já bych mu dávala ještě furt něco jemného.Brambory,mrkev, brokolici,jablíčka,… Maso ještě fakt ne. ;)

• Citovat
  • Upravit
lucineeccka
3.1.12 00:07
krmar píše:
jo a můj alergolog (taky dost znávaný lékař) říká, jak už tu někdo psal, že opět „objevili“, že je dobré začínat s alergeny co nejdříve. Oddalováním naopak přibývalo alergiků.A pak ještě jedna věc. Moje sestřenice (dnes je jí tedy skoro 40) měla jako miminko problémy s trávením a z tohoto důvodu jí lékaři nasadili místo mléka hovězí maso. Bohužel nevím oč přesně šlo, každopádně už jako 4 měsíčnímu miminu nasadili maso, aby jí v podstatě zachránili, přinejmenším trávení.

Můj alergolog říkal, že hlavní příčinou alergie je stres. ;)
Mě máma dávala příkrmy od 4.měsíců, prolévala mě černým čajem a stejně jsem alergii měla. :) Ale naštěstí jsem se jí díky AM zbavila. :dance:

• Citovat
  • Upravit
7479
3.1.12 00:07

Aha, tak MS to nebude :mrgreen: Můj brácha taky mlíko nechtěl. Fakt ani jako kojenci mu to moc nejelo. Ale netuším, jak to tenkrát řešili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
3.1.12 00:11

Já jsem v tomto směru opravdu hodně dala na radu lékaře, nebo odborné literatury a myslím, že maso jsme zaváděli celkem brzy po zelenině, ale já do 5ti měs. plně kojila, pak měsíc kojení + kaše na noc na radu lékařky a až od půl roku nemléčné příkrmy, tak jsem to našla a maso jsem zavedla 11.den příkrmu - kupovanou skleničku zelenina s kuř.masem a rýží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
3.1.12 00:12

… ale je možné, že se za 6 let zase mnohé změnilo a budu muset za 2 měsíce obměnit odbornou literaturu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
3.1.12 00:15
krmar píše: … ale je možné, že se za 6 let zase mnohé změnilo a budu muset za 2 měsíce obměnit odbornou literaturu :mrgreen:

Tady je to hezky napsaný. 8) http://kojeni.net/prikrmy.php

• Citovat
  • Upravit
9199
3.1.12 07:14

Dobre ranko,

ja zacala s prikrmy presne v pul roce a „jela“ jsem dle kojeni.net. Do te doby jsem kojila. Kdyby byl maly na UM, tak jedu stejne jen o 2 mes. drive, takze bychom maso taky zavadeli uz ve 4,5 mes. Maly dostaval pidi porcicky ze zacatku, takze v postate v prvnich 2 mesicich mel max. 30 g masa (vazeno v syrovem stavu) 2× tydne. Takze si nemyslim, ze by miminko od Klarusky snedlo kus flakoty a ty pidi pridavky obmeni chut.

Varila jsem mrkev, brambor, brokolici, dyni, kedluben, kvetak, pastinak-petrzel (kousicek na zmenu chute) a z masa kralika, kure, krutu, hovezi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
3.1.12 08:30

já vám docela závidím, já bych tak ráda vařila a všechno, co jsem si zde přečetla, jsem zkusila, ale jakmile dám dceři do pusy mé jídlo, udělá na mě „blééé“ a dělá, že se dáví a prostě to nepolkne. nemyslím si, že bych byla špatná kuchařka, zkoušela jsme už vše, různé druhy, způsoby, konzistence, pařák…zelenina domácí, maso domácí (bydlíme na vesnici), ale NIC. když jí dám skleničku, zbodne ji celou :zed:
nejde mi o prachy, ale o to, že mě to baví a moc těm sklinkám neholduju a mi osobně ani moc nechutnají. a mnou vařenou zeleninu miluje i pes :nevim: a to je co říct. jen ne malá…chjooo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
3.1.12 09:28

Tak já se taky přidám :) Souhlasím se Zizinkou a Fen-fire že na takovéto příkrmy pro 4,5m dítě je brzy.. Vypadá to spíš, že máš svojí doktorku jako modlu (neuraž se prosím) a děláš přesně co Ti řekne.. Určitě bych dávala třeba 4dny jen mrkev, pak 4dny jen brambor, pak mrkev+brambor, pak špenát, zase špenát a brambor atd..takhle můžeš namixovat spoustu druhů zeleniny a vydrží Ti to klidně 2-3m než bude čas na to maso.. Jestli myslíš, že dítě o něco ochudíš tak ne, spíš mu vážně uškodíš podáváním masa v takhle malým věku, dost to zatěžuje ledviny.. Ale Ty jsi matka - jen jsem tím chtěla říct - že i ze zeleniny a příloh se dají udělat chutná jídla a bez masa..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
3.1.12 09:58

Začali jme přikrmovat ve 4 měsících klasicky zeleninou, po třech týdnech dostal maso, s ovocem jsme začali skoro v 6 měsících. Malýmu dělám brokolici, dýni, květák, mrkev, kukuřici, špenát (ten teda ze sklenky), červenou řepu, cuketu (tu ale nejí). Víc teď v zimě asi neseženu, už se těším na léto. Vždycky to má s masem (krůtí, hovězí, králík), jednou týdně s vařeným žloutkem a nějakou přílohou (brambory, rýže, těstoviny, kukuřičné těstoviny). Chystám se vyzkoušet i něco jiného jako třeba pohanku, vločky … atd. Jinak lepek jsme zavedli v půlroce, podle nějakých nových tabulek se zase lepek závádí mezi 5 a 6 měsícem. Jsme od narození na UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí