Jaké děláte příkrmy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29436
3.1.12 10:03

Holky, ale kde jste vzaly, že má 3,5 měsíční dítě? Zakl. píše o 4,5 měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
3.1.12 10:04
krmar píše:
Neprihlasena Jaruna píše:
Nedavala teda maso,celer jeste taky ne.Souhlasim s Fen-fire :palec: .
Vim,ze to neni k tematu,ale me treba moc zajima,jak tak male z niceho nic prestane pit mliko,kdyz to je jeho jedina potrava a nic jineho,jinou chut by poznat nemel :think: .
A moc tomu neverim,ze mimino ve 3,5 mesicich mliko odmita.A tva dr. je podle me teda na palici.
stačí, když maminka dostane menstruaci a je často po kojení, dětem to přestane chutnat.

Tak mě třeba syn, po najetí na příkrmy, začal mlíko taky bojkotovat. Zkrátka objevil něco nového a chtěl se cpát ze lžičky zeleninou a né mít v puse dudlík s mlékem. Takže jsem mu taky cpala tajně Sunar všude, kam to jen jde. Pak se to teda upravilo a vzal mlíko zase normálně na milost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
3.1.12 10:19
michaela1808 píše:
já vám docela závidím, já bych tak ráda vařila a všechno, co jsem si zde přečetla, jsem zkusila, ale jakmile dám dceři do pusy mé jídlo, udělá na mě „blééé“ a dělá, že se dáví a prostě to nepolkne. nemyslím si, že bych byla špatná kuchařka, zkoušela jsme už vše, různé druhy, způsoby, konzistence, pařák…zelenina domácí, maso domácí (bydlíme na vesnici), ale NIC. když jí dám skleničku, zbodne ji celou :zed:
nejde mi o prachy, ale o to, že mě to baví a moc těm sklinkám neholduju a mi osobně ani moc nechutnají. a mnou vařenou zeleninu miluje i pes :nevim: a to je co říct. jen ne malá…chjooo

Takhle to měla moje kamarádka s holčičkou ještě v 1 roce.

Lucinečko díky za odkaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
3.1.12 13:45
PetaP píše:
Tak já se taky přidám :) Souhlasím se Zizinkou a Fen-fire že na takovéto příkrmy pro 4,5m dítě je brzy.. Vypadá to spíš, že máš svojí doktorku jako modlu (neuraž se prosím) a děláš přesně co Ti řekne.. Určitě bych dávala třeba 4dny jen mrkev, pak 4dny jen brambor, pak mrkev+brambor, pak špenát, zase špenát a brambor atd..takhle můžeš namixovat spoustu druhů zeleniny a vydrží Ti to klidně 2-3m než bude čas na to maso.. Jestli myslíš, že dítě o něco ochudíš tak ne, spíš mu vážně uškodíš podáváním masa v takhle malým věku, dost to zatěžuje ledviny.. Ale Ty jsi matka - jen jsem tím chtěla říct - že i ze zeleniny a příloh se dají udělat chutná jídla a bez masa..

Péťo 2-3 měsíce se mi zdá ale zase moc. Naopak mají mít kojenci maso v malých dávkách 20g denně příp. jednou nahradit vaječným žloutkem, u batolete už stačí jednou týdně - čerpáno z literatury Výživa kojenců a malých dětí od Martina Gregory. Maso je nejlepším zdrojem železa, vitamínu B a velkým zdrojem bílkovin. Takže taky není dobré ho vynechávat. Naopak se to nemá přehánět se špenátem a červenou řepou a prý se vůbec nemá opakovaně ohřívat. No to by se člověk musel zbláznit, aby věděl a dělal vše perfektně, navíc i když si myslí, že to perfektně dělá, za čas se dozví, že je to zase jinak :zed:

A ještě k doktorce, jednou jsem si zvolila takovou, ke které mám důvěru a také se radím s ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neprihlasena Jaruna
3.1.12 13:58
gabi.design píše:

Prikrmy zacala davat ve 3,5mesicich,no to mi prijde proste nenormalni,at se na me nikdo nezlobi.Kdyz dite odmitne mliko,delam vse proto,aby to mliko proste chtelo,koupim kasi,jine UM,vseho je neskutecne mnozstvi a prichuti,zkusim nechat dite bez jidla a kdyz bude mit hlad,musi si to prece vzit,tak male dite nevi,ze existuje jina strava,at mi nikdo nerika,ze si dite rekne:je ja uz to mliko nechci,budu delat,ze mi nechutna a mama mi da brambor s masem.Tohle odmitani mleka delaji starsi deti,ktere uz jine chute znaji.
A kdyz jsme u toho,spenat obsahuje dost dusicnanu,celer je alergizujici a tuhle stravu ji poradila dr. 8o ?O mase ani nemluvim.

• Citovat
  • Upravit
14535
3.1.12 14:02
gabi.design píše:
Prikrmy zacala davat ve 3,5mesicich,no to mi prijde proste nenormalni,at se na me nikdo nezlobi.Kdyz dite odmitne mliko,delam vse proto,aby to mliko proste chtelo,koupim kasi,jine UM,vseho je neskutecne mnozstvi a prichuti,zkusim nechat dite bez jidla a kdyz bude mit hlad,musi si to prece vzit,tak male dite nevi,ze existuje jina strava,at mi nikdo nerika,ze si dite rekne:je ja uz to mliko nechci,budu delat,ze mi nechutna a mama mi da brambor s masem.Tohle odmitani mleka delaji starsi deti,ktere uz jine chute znaji.
A kdyz jsme u toho,spenat obsahuje dost dusicnanu,celer je alergizujici a tuhle stravu ji poradila dr. 8o ?O mase ani nemluvim.

Asi tak :palec: . Taky jsem začínala dřív, ale po 5 měsíci a zvolna. Myslím, že dětem nic neujde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
3.1.12 14:04
gabi.design píše:

Jaru,
kde je napsáno, že to dává od 3,5 měsíců?? :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10178
3.1.12 14:07
peggy.sl píše:Jaru,
kde je napsáno, že to dává od 3,5 měsíců?? :think: :mrgreen:

Peggy, je to na první stránce, myslím 3.příspěvek od zakladatelky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
3.1.12 14:19

Jaruno, kolik dětí ti prošlo rukama, že tvrdíš, že enení možné, aby dítě mléko odmítalo, pokud nepozná jinou stravu? Takové děti opravdu jsou. Není jich moc, ale je to tak. Některé dokonce zkončí s hadičkou v nose a krmí se stříkačkou přímo do žaludku.

Jinak souhlas, ve 4,5 m bych se nehonila za spoustou dalších nových přkrmů, držela se spíšezákladní zeleniny, nějaké přílohy a snažila se hlavně o mléčnou dávku - řídkou kaši.
Zakladatelko - zkoušela jsi dávt flašku s mlékem ve spánku? do většiny dětí tak lze propašovat alespn nějaké to mléko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neprihlasena Jaruna
3.1.12 14:39
Alpaka píše:
Jaruno, kolik dětí ti prošlo rukama, že tvrdíš, že enení možné, aby dítě mléko odmítalo, pokud nepozná jinou stravu? Takové děti opravdu jsou. Není jich moc, ale je to tak. Některé dokonce zkončí s hadičkou v nose a krmí se stříkačkou přímo do žaludku.Jinak souhlas, ve 4,5 m bych se nehonila za spoustou dalších nových přkrmů, držela se spíšezákladní zeleniny, nějaké přílohy a snažila se hlavně o mléčnou dávku - řídkou kaši.
Zakladatelko - zkoušela jsi dávt flašku s mlékem ve spánku? do většiny dětí tak lze propašovat alespn nějaké to mléko.

Alpako,tak sama mam vic deti,v rodine jich mame opravdu,opravdu pozehnane,ale to s tim snad nema nic spolecneho,pokud ano,vysvetli mi prosim jak.A dnes i male dite vi,ze miminu se dava jen mliko,na to nepotrebuji zadne extra vzdelani.
Kdyz uz bych pripustila,ze to mozne je,tak se snazim,aby to mliko,pripadne kasi proste pilo porad,dokud mu nebude alespon 5 mesicu,pak bych zacala davat prikrm,jednoduchy a postupne pridavala,ale pomalu.Zakladatelka behem jednoho mesice naladovala do ditete snad cele zelinarstvi,samozrejme po porade s dr :roll: .Navic psala,ze mliko uz moc nechtel,ne ze ho proste nepije vubec,tak to znamena,ze to asi tak horke nebylo,chce to jen vydrzet a nedelat z 3,5 mesicniho ditete stareho jedlika.
Me spis zarazi,jak je tady plno diskusi,kde treba zakladatelka pise,jak chce odstavit 6ti mesicni dite od mlika a hned dostane zahul,jak je hrozna,proc by mela odstavovat,jak se ma snazit rozkojit,nebo nasadit UM,no rady jak stehno,pak dalsi, jestli muze dat 8mesicnimu Pribinaka nebo Lipanka,okamzite narez,ze se musela zblaznit,at tohle nedava a ted nikomu neprijde divne,ze je 4,5 mesicni dite na pomalu normalni strave? :roll: :roll:
Tak me tohle teda divne prijde.

• Citovat
  • Upravit
81481
3.1.12 14:43
Alpaka píše:
Jaruno, kolik dětí ti prošlo rukama, že tvrdíš, že enení možné, aby dítě mléko odmítalo, pokud nepozná jinou stravu? Takové děti opravdu jsou. Není jich moc, ale je to tak. Některé dokonce zkončí s hadičkou v nose a krmí se stříkačkou přímo do žaludku.Jinak souhlas, ve 4,5 m bych se nehonila za spoustou dalších nových přkrmů, držela se spíšezákladní zeleniny, nějaké přílohy a snažila se hlavně o mléčnou dávku - řídkou kaši.
Zakladatelko - zkoušela jsi dávt flašku s mlékem ve spánku? do většiny dětí tak lze propašovat alespn nějaké to mléko.
Alpako,tak sama mam vic deti,v rodine jich mame opravdu,opravdu pozehnane,ale to s tim snad nema nic spolecneho,pokud ano,vysvetli mi prosim jak.A dnes i male dite vi,ze miminu se dava jen mliko,na to nepotrebuji zadne extra vzdelani.
Kdyz uz bych pripustila,ze to mozne je,tak se snazim,aby to mliko,pripadne kasi proste pilo porad,dokud mu nebude alespon 5 mesicu,pak bych zacala davat prikrm,jednoduchy a postupne pridavala,ale pomalu.Zakladatelka behem jednoho mesice naladovala do ditete snad cele zelinarstvi,samozrejme po porade s dr :roll: .Navic psala,ze mliko uz moc nechtel,ne ze ho proste nepije vubec,tak to znamena,ze to asi tak horke nebylo,chce to jen vydrzet a nedelat z 3,5 mesicniho ditete stareho jedlika.
Me spis zarazi,jak je tady plno diskusi,kde treba zakladatelka pise,jak chce odstavit 6ti mesicni dite od mlika a hned dostane zahul,jak je hrozna,proc by mela odstavovat,jak se ma snazit rozkojit,nebo nasadit UM,no rady jak stehno,pak dalsi, jestli muze dat 8mesicnimu Pribinaka nebo Lipanka,okamzite narez,ze se musela zblaznit,at tohle nedava a ted nikomu neprijde divne,ze je 4,5 mesicni dite na pomalu normalni strave? :roll: :roll:
Tak me tohle teda divne prijde.

Ale jo se vším souhlas, jen mi trochu zarazilo to kategorické tvrzení, že není možné, aby 3,5m dítě nechtělo pít mlíko.
S tím zelinářstvím je to ale trefné :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
3.1.12 14:45
krmar píše:
PetaP píše:
Tak já se taky přidám :) Souhlasím se Zizinkou a Fen-fire že na takovéto příkrmy pro 4,5m dítě je brzy.. Vypadá to spíš, že máš svojí doktorku jako modlu (neuraž se prosím) a děláš přesně co Ti řekne.. Určitě bych dávala třeba 4dny jen mrkev, pak 4dny jen brambor, pak mrkev+brambor, pak špenát, zase špenát a brambor atd..takhle můžeš namixovat spoustu druhů zeleniny a vydrží Ti to klidně 2-3m než bude čas na to maso.. Jestli myslíš, že dítě o něco ochudíš tak ne, spíš mu vážně uškodíš podáváním masa v takhle malým věku, dost to zatěžuje ledviny.. Ale Ty jsi matka - jen jsem tím chtěla říct - že i ze zeleniny a příloh se dají udělat chutná jídla a bez masa..

Péťo 2-3 měsíce se mi zdá ale zase moc. Naopak mají mít kojenci maso v malých dávkách 20g denně příp. jednou nahradit vaječným žloutkem, u batolete už stačí jednou týdně - čerpáno z literatury Výživa kojenců a malých dětí od Martina Gregory. Maso je nejlepším zdrojem železa, vitamínu B a velkým zdrojem bílkovin. Takže taky není dobré ho vynechávat. Naopak se to nemá přehánět se špenátem a červenou řepou a prý se vůbec nemá opakovaně ohřívat. No to by se člověk musel zbláznit, aby věděl a dělal vše perfektně, navíc i když si myslí, že to perfektně dělá, za čas se dozví, že je to zase jinak :zed:

A ještě k doktorce, jednou jsem si zvolila takovou, ke které mám důvěru a také se radím s ní.

No malé je 4,5m - i podle odborných knih se má maso dávat s ukončeným 7m, takže ty 2m si myslim že v pohodě může být na zelenině s přílohama.. :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
3.1.12 14:51

tak každé dítě je jiné. A třeba u nás se prostě chutě už od prvních příkrmů nesmí opakovat. Takže když měl kaši tak jsem musela střídat 3 příchuti. Druhý den prostě stejnou nechtěl. To samé ale platí u nás o jiných potravinách kromě pečiva a po x měsících snažení i um. Radši byl protivný a o hladu než aby vzal do pusy co měl den před tím (každý den vařím čerstvé nebo z mrazáku).
A jinak třeba mě v době menstruace mlíko moc neubylo ale mrňous ho odmítal pít (naštěstí první ms nám vyšla na začátek příkrmů 5 měsíců). Když ti dítě řve hlady a um i mm odmítá tak jako moje tak ti nic jinýho než příkrm nezbyde. A že jsem vyzkoušela všechny um na trhu. Až skoro v roce začal trochu um pít.

• Citovat
  • Upravit
7479
3.1.12 14:53

Holky, ale tady jde o to, že nikdo nežádal o požehnání, jestli může dávat maso a tu a tu zeleninu (to konzultovala s lékařkou), ale co dáváte vy ostatní, aby neměl pořád to samé do kola, to si myslím vytočilo zakladatelku, že už sem raději ani nechodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neprihlasena Jaruna
3.1.12 14:55

Alpako,tak ja jsem tohle fakt nezazila ani u deti co mame v rodine,ze by takhle male odmitalo mliko,proto bych to potrebovala videt,pak bych uverila.Moje prvni holka pila mliko jen do 8 mesice,pak uz vubec a to prave z duvodu prikrmu.Svagrova ma kluka a to same,taky od 8 mesice mliko nechtel,poznal prikrmy.Jenze kluk zakladatelky je fakt jeste na to moc malinkej.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko