Jaké děláte příkrmy?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Neprihlasena Jaruna píše:
6 houskovych knedliku s gulaskem.
Je to hrozny no, oni pak ty deti maji problemy se srdickem a sotva behaj a deti se jim pak ve skolach smejou, ze jsou tlusty a kde si co si..pak tim netrpi rodice,ale ty deti…pac jim rodice tak vytahaj zaludek a znicej travici ustroji, ze pak za to samy ani nemuzou, ze maji takovy hlad a pak je trapej odtucnovacima kurama v laznich
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neprihlasena Jaruna píše:klarushka píše:Precti si to prosim po sobe a pak si otvitej pusu,ano?Psala jsi NECHTEL UZ MOC DLABAT MLICKO!!neni tam o tom,ze ho proste nechce,nic do neho nedostanu ani slovo.Takze si proste myslim,ze podavani prikrmu nebylo zas az tak nutne,spis uspechane.
tak mi jsme račali s příkrmama na doporučení doktorky (nechtěl už moc dlabat mlíčko) když nám bylo 3,5 měsíce a měli jsme dlabat ty pro 4 měsíční + kašičky
A jestli ti prijde,ze jsem te v prvnim prispevku napadla,tak to ty tak chces proste videt,ja to nezmenim.
tak pardón překoukla jsem se dostala jsem do něj max 50 ml mlíčka za den na jedno krmení vypil 10 ml. a pak to začal plivat po zkoušení všeho možnýho a málem i nemožnýho jak do něj mlíčko dostat jsem po 5 dnech zoufalství jela k mudře a ta mi řekla že radči začít s příkrmy než aby dítě nejedlo nic páč zhubnul za 5 dní skoro kilčo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hanka79 píše:Neprihlasena Jaruna píše:
Je to hrozny no, oni pak ty deti maji problemy se srdickem a sotva behaj a deti se jim pak ve skolach smejou, ze jsou tlusty a kde si co si..pak tim netrpi rodice,ale ty deti…pac jim rodice tak vytahaj zaludek a znicej travici ustroji, ze pak za to samy ani nemuzou, ze maji takovy hlad a pak je trapej odtucnovacima kurama v laznich![]()
![]()
![]()
![]()
A presne o to jde.
Na to kojeni.net jsem najela dnes poprve a muzu rict,ze je to moc dobra stranka
.
Rypak pro dnesek konci,jdu spat,zitra vstavam s detma do skoly
.
- Citovat
- Upravit
Neprihlasena Jaruna píše:Hanka79 píše:A presne o to jde.Neprihlasena Jaruna píše:
Je to hrozny no, oni pak ty deti maji problemy se srdickem a sotva behaj a deti se jim pak ve skolach smejou, ze jsou tlusty a kde si co si..pak tim netrpi rodice,ale ty deti…pac jim rodice tak vytahaj zaludek a znicej travici ustroji, ze pak za to samy ani nemuzou, ze maji takovy hlad a pak je trapej odtucnovacima kurama v laznich![]()
![]()
![]()
![]()
Na to kojeni.net jsem najela dnes poprve a muzu rict,ze je to moc dobra stranka.
Rypak pro dnesek konci,jdu spat,zitra vstavam s detma do skoly.
Ale no tak
ja uz jdu taky, tak dobrou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
klarushka píše:Klarushko,kdyby jsi to tu popsala takle hnedka na zacatku, tak by se to tu pak obeslo bez zbytecnych hadek a napadani se…Neprihlasena Jaruna píše:tak pardón překoukla jsem se dostala jsem do něj max 50 ml mlíčka za den na jedno krmení vypil 10 ml. a pak to začal plivat po zkoušení všeho možnýho a málem i nemožnýho jak do něj mlíčko dostat jsem po 5 dnech zoufalství jela k mudře a ta mi řekla že radči začít s příkrmy než aby dítě nejedlo nic páč zhubnul za 5 dní skoro kilčo.klarushka píše:Precti si to prosim po sobe a pak si otvitej pusu,ano?Psala jsi NECHTEL UZ MOC DLABAT MLICKO!!neni tam o tom,ze ho proste nechce,nic do neho nedostanu ani slovo.Takze si proste myslim,ze podavani prikrmu nebylo zas az tak nutne,spis uspechane.
tak mi jsme račali s příkrmama na doporučení doktorky (nechtěl už moc dlabat mlíčko) když nám bylo 3,5 měsíce a měli jsme dlabat ty pro 4 měsíční + kašičky
A jestli ti prijde,ze jsem te v prvnim prispevku napadla,tak to ty tak chces proste videt,ja to nezmenim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hanka79 píše:klarushka píše:Klarushko,kdyby jsi to tu popsala takle hnedka na zacatku, tak by se to tu pak obeslo bez zbytecnych hadek a napadani se…Neprihlasena Jaruna píše:tak pardón překoukla jsem se dostala jsem do něj max 50 ml mlíčka za den na jedno krmení vypil 10 ml. a pak to začal plivat po zkoušení všeho možnýho a málem i nemožnýho jak do něj mlíčko dostat jsem po 5 dnech zoufalství jela k mudře a ta mi řekla že radči začít s příkrmy než aby dítě nejedlo nic páč zhubnul za 5 dní skoro kilčo.klarushka píše:Precti si to prosim po sobe a pak si otvitej pusu,ano?Psala jsi NECHTEL UZ MOC DLABAT MLICKO!!neni tam o tom,ze ho proste nechce,nic do neho nedostanu ani slovo.Takze si proste myslim,ze podavani prikrmu nebylo zas az tak nutne,spis uspechane.
A jestli ti prijde,ze jsem te v prvnim prispevku napadla,tak to ty tak chces proste videt,ja to nezmenim.Za to nikdo nemuze, kdyz mu mimi prestane pit mliko..je jasny,ze pak neco jist musi…
kdyby se mě někdo zeptal normálně bez řečí že je dokt. padlá na hlavu tak ráda odpovím i když to k této diskuzi vůbec nepatří
ale prostě mě to zvedlo ze židle že se spousta lidí stará o věci o který nemá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky,prosim Vás, jak se uchovávají příkrmy, které uvařím? Jen se zamrazují? Mě to pak přijde vodnaté…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, já ještě nepřikrmuji, plně kojím, i dětská mi řekla, že stačí, když začnu přikrmovat až bude mít syn 6 měsíců - příští měsíc. Také bych se chtěla zeptat. KOLIK příkrmu na jednu porci? A jak vlastně ten den ohledně jídla vypadá? Taky snídaně, oběd večeře, příkrm a mezitím kojení, nebo jak to je? Asi se ptám hloupě, ale zatím fakt nevím…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
verjanku píše:
Ahoj holky, já ještě nepřikrmuji, plně kojím, i dětská mi řekla, že stačí, když začnu přikrmovat až bude mít syn 6 měsíců - příští měsíc. Také bych se chtěla zeptat. KOLIK příkrmu na jednu porci? A jak vlastně ten den ohledně jídla vypadá? Taky snídaně, oběd večeře, příkrm a mezitím kojení, nebo jak to je? Asi se ptám hloupě, ale zatím fakt nevím…
Ze začátku zkusíš tak dvě tři lžičky, další den třeba pět lžiček atd.
Den vypadá tak jako normálně, jen nejlépe kolem oběda si najdi nějaký čas, kdy bude dítko dobře vyspané, naladěné a ne moc hladové a zkus mu to dát. A tak postupně až si zvykne na novou skutečnost. Někde jsem četla (snad to bylo na kojeni.net) že cílem prvního měsíce příkrmů je naučit dítě jíst ze lžičky a…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kazdy dite to ma jinak, muj malej i segry malej (ten papa mrkvcku teprve 3. den) snedli od zacatku vse co jsem jim daly. Na poprve jen par lzicek, druhy den uz malou sklenicku…
davala jsem malymu zeleninu misto obeda a pak dokojila a kdyz snedl hodne napil se vody…
takhle to bdues delat asi tak 14 dni nebo dele a pak pridas ovoce treba dopoledne nebo odpoledne, po dalsi dobe pridas zas ovoce takze ho bdue mit treba dopoledne i odpoledne, tak to mame ted my, malymu je 8 mesicu, rano ma UM, pak ovoce, pak obed, pak zas ovoce (ale my uz muzeme bily jogurt treba) a pak na noc UM…
obcas dam na snidani chleba z lucinou a podobne ale spis jen obcas a pak stejne ma i UM…
jinak muj i segry malej umeli krasne ze lzicky hned od prvni lzicky, otevirali pusinku dokoran…segra treba i zkousela nez zacla prikrmovat davat malymu treba caj ze lzicky (driv mu tak davala treba kapicky na prdiky) a tak uz to umel, tak mu zkus obcas dat ze lzicky daj pokud mu ho davas…ale i tak se to nauci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
eva_j píše:
Ahoj holky,prosim Vás, jak se uchovávají příkrmy, které uvařím? Jen se zamrazují? Mě to pak přijde vodnaté…
ahojky já je ze začátku zavářela ale jsem asi střevo protože po týdnu byli nejedlí (ještě že mu to před krmením vždy pro jistotu ochutnám) takže teď jen mrazím a jsem spokojená. Dělám to tak že: Večer vyndám vaničku s příkrmem a položím na akumulačky malej ho ráno dostává k 2 krmení což je 9-11 hod. takže vstanu kelímek je již téměř rozmražený vyklopím do mističky a dám na chviličku doohřát do MT. Potom pořádně zamíchám lžičkou a voda se spojí s tím tuhým, ochutnám jestli jto nejni skažený nebo moc teplí a pak už jen krmím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ja kdyz zapomenu vyndat rozmrazuju i uplne zrmzly…varim na pare takze uz mi to nepousti po rozmrazeni tolik vody ale zalezi co tam zrovna je a kdyz to pusti hodne vody tak ji sliju a nebo pridam lzici kase od NUtrilonu tu obyc bez prichute a to malej desne miluje
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji moc. Zatím vařím každý den maličkému čerstvé jídlo a jde nám to
Děkuji všem za rady, jste moc hodné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
verjanku píše:
Ahoj Verjanku, my přikrmujem asi 2 týdny cca od 4,5 měsíce. Začaly jsme mrkvičkou a postupně přidávám další druhy zeleniny
Já to mám pořád tak nějak stejně, jako když malá pila jen mlíčko. Já malé dávám zeleninku před 12 a pak ji ještě dokrmím, pokud chce. Zeleninku dávám zatím jen na obed.....takze jinak se nám náš denní režim nijak nenarušil. Ale nejsem žádný zkušený krmič…tak možná zkušenější maminky ti dají lepší tipy
také bych se ráda přiučila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My příští týden taky začínáme s kašičkama (budeme mít šest měsíců a už nám mlíčko nestačí:-) našla jsem úžasnou knížku… Fenyklová kaše, mrkvová kaše, kaše z brambor a kedlubny, kaše z brambor a brokolice, kaše z brambor a pastináku,kaše z brambor a květáku, kaše z brambor a špenátu, bramborová kaše s rajčetem, kaše z brambor a tuřínu, kaše z mrkve, brambor a prosa a pak jsou od sedmého měsíce i s masem… kaše z mrkve a brambor s hovězím mase, kaše z kedlubny a brambor s kuřecím masem, brokolice, brambor a krůtí maso, květák + brambor s hovězím masem, kaše z cukety a brambor s krůžím masem, dýně + brambory a kuřecí prsíčka, tuřín + brambory a hovězí maso, květák + mrkev + brambor s hovězím mletým masem a pak tam jsou ještě ovocné kaše a obilné kašičky s ovocem:-) prvnímu synovi jsem prostě smíchala spoustu zeleniny dohromady a bylo to, ale takhle bude mít vždycky novou chuť:-) teda doufám, že mu to bude chutnat:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit