Jaké děláte příkrmy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
118
25.1.12 18:47
pavlasu píše:
My příští týden taky začínáme s kašičkama (budeme mít šest měsíců a už nám mlíčko nestačí:-) našla jsem úžasnou knížku… Fenyklová kaše, mrkvová kaše, kaše z brambor a kedlubny, kaše z brambor a brokolice, kaše z brambor a pastináku,kaše z brambor a květáku, kaše z brambor a špenátu, bramborová kaše s rajčetem, kaše z brambor a tuřínu, kaše z mrkve, brambor a prosa a pak jsou od sedmého měsíce i s masem… kaše z mrkve a brambor s hovězím mase, kaše z kedlubny a brambor s kuřecím masem, brokolice, brambor a krůtí maso, květák + brambor s hovězím masem, kaše z cukety a brambor s krůžím masem, dýně + brambory a kuřecí prsíčka, tuřín + brambory a hovězí maso, květák + mrkev + brambor s hovězím mletým masem a pak tam jsou ještě ovocné kaše a obilné kašičky s ovocem:-) prvnímu synovi jsem prostě smíchala spoustu zeleniny dohromady a bylo to, ale takhle bude mít vždycky novou chuť:-) teda doufám, že mu to bude chutnat:-)

wow tolik různých variant :D mazec. Malá si bude papat jako v interhotelu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
25.1.12 22:19

malymu je 10 mesicu dnes mel kasi z pastynaku a porku
dala jsem tam misot mlika Nutrilon ak ousicek masla, vse rozmixovala a k tomu mel platek teleciho masicka :-) a dlabal
ta kase byla z toho pastynaku takvoa nsaladla a chutnala i mne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
824
27.1.12 13:09
Fen-fire píše:
Ve 4 a půl měs. ŽÁDNÉ !!!!!!!!! :cert: :cert: :cert:

A proč ne? Není na tom nic špatného. Miminko je živý tvor, nelze jet podle tabulek. Pokud mu to vyhovuje, nevidím v tom problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
7.3.12 11:41

brokolice

Ahoj, poprve koukam na tuto diskuzi- chtela sem se zeptat, doporucuju se brokolicovy prikrm- ale co nadymani?? Nemate nekdo zkusenost? Ja kojim, pred mesicem sme si na zkousku s muzem udelali brokolicovou polivku a musim rict, ze sme druhy den maleho vezli malem na pohotovost, co vyvadel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
7.3.12 11:44

Tak když mu to vadí, nedávala bych. To se nedá nic dělat. Však to není jediná zelenina.
Náš Ondra nechtěl jako první příkrm mrkev, tak dostal rovnou brokolici a byl po ní úplně v pohodě. Holt to má každý jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
824
7.3.12 11:46
Opocno píše:
Ahoj, poprve koukam na tuto diskuzi- chtela sem se zeptat, doporucuju se brokolicovy prikrm- ale co nadymani?? Nemate nekdo zkusenost? Ja kojim, pred mesicem sme si na zkousku s muzem udelali brokolicovou polivku a musim rict, ze sme druhy den maleho vezli malem na pohotovost, co vyvadel?

Ahoj, my jsme s brokolici nemeli problem. Varim malemu akorat ruzicky, ten kostal ne, ten pry nadyma. Ty ruzicky samotne by nemely byt problem. Ale na kazdeho to muze pusobit jinak.
Pokud maly tak vyvadel, radeji bych tedy brokolici na cas vynechala a nebo bych ji dala k ostatni zelenine a jen minimum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
7.3.12 11:47

Přesně, když víš, že vadila, tak bych ji zatím nechala být, stejně tak květák, ten je nadýmavý ještě trochu víc.
A taky celkově, až ji jednou zkusíte dát, tak vařit v odklopeném hrnci celou dobu, aby mohli těkavé látky unikat a nedávat moc z košťálu, pokud košťál, tak by se měl oloupat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
7.3.12 11:51

Co se týče brokolice,ze začátku příkrmů jsem dělala polívečky jen s jednou kytičkou brokolice a dodnes to krájím bez těch košťálků,má jí moc ráda,je jí 13m a tak jako špenát jí to dávám s vajíčkem a k tomu bramborovou kaši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
277
7.3.12 12:07

Můžu se zeptat jestli kupujete zeleninu jen BIO nebo i normální(myslím teď v zimě) a hlavně,kde kupujete dýni a jak ji zpracováváte?Já dýni nikdy nedělala,nevím co se s ní dělá :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
7.3.12 12:35

Já koupila dýni v tescu. Rozkrojím, zbavím toho tvrdýho obalu (zkrátka to okrájím co nejlíp), vydlabu semínka, nakrájím na kousky a vařím ve vodě, máslová byla hotová zhruba jako brambor za tu dobu.
Jinak pokud mám možnost koupit bio, tak koupím bio, ale koupím i nebio, zas tolik to neřeším

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
7.3.12 12:40
rozmyš píše:
Můžu se zeptat jestli kupujete zeleninu jen BIO nebo i normální(myslím teď v zimě) a hlavně,kde kupujete dýni a jak ji zpracováváte?Já dýni nikdy nedělala,nevím co se s ní dělá :oops:

Tak my jsme začínali s příkrmy v létě,takže zeleniny bylo dost,ale i tak jsem kupovala např. mrkev svazkovou, něco jsme měli ze zahrádky, a když už tak jsem vybírala nějaké ,,pěkné kousky,, a to dělám i do teď, protože tu žádné bio v obchodě u nás neprodávají.Co se týče dýně, tak jsem dostala jednou půlku od kamarádky, bylo to jak půlka melounu, no a tu jsem oloupala vypeckovala-semínka usušila a snědla:-),oddužnila,uvařila,rozmixovala dala do tvořítek na led,a ke konci vaření jsem přidávala do políveček místo mrkve třeba:-) někdy jsem udělala jen samotnou dýňovou omáčku a těstovinky písmenka,to jí moc chutnalo.

Příspěvek upraven 07.03.12 v 12:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
277
7.3.12 12:48

Super,díky za typ,určitě dýni vyzkoušíme :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
7.3.12 13:17

Ani, co to znamená oddužnila? 8o Jako já chápu, že se z toho nejí ta tvrdá slupka, loupat mi to teda nešlo, tak jsem ji okrajovala, pokud možno, abych tím nepřišla o moc dýně, vydlabala vnitřek, tj.semínka a ty vlákýnka, co jsou u nich, ale oddužnit, to nemám tucha, zda jako tomu dítěti nevařím něco navíc, co tam nepatří? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
7.3.12 15:09
Gladys píše:
Ani, co to znamená oddužnila? 8o Jako já chápu, že se z toho nejí ta tvrdá slupka, loupat mi to teda nešlo, tak jsem ji okrajovala, pokud možno, abych tím nepřišla o moc dýně, vydlabala vnitřek, tj.semínka a ty vlákýnka, co jsou u nich, ale oddužnit, to nemám tucha, zda jako tomu dítěti nevařím něco navíc, co tam nepatří? :mrgreen:

Gladys,ne určitě to děláš dobře,já myslela oddužnila jako pojem,no teď si říkám ne tak trefný:-)protože vlastně jako dužina jako taková se jí že jo:-)ale myslela jsem jak ty říkáš semínka a ty vlákýnka. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
7.3.12 19:22

holky a dá se sehnat teď někde dýně??? Malé moc chutná, zatím měla jen skleničkovou, tak bych ráda zkusila udělat domácí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí