Jakou svačinku?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3HE
22413
3.1.12 14:34

Jakou svačinku?

Jakou dáváte svačinku cca 18m dítěti, aby to nebylo mléčné, ani bílé pečivo s něčím…, ani ovoce - momentálně je možno dát jen banán a jablko. Banán nechce a jablko ji nezasytí. Když ho dám se sušenkou - je to majda, kterou nechce…
Napište dobré tipy :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5230
3.1.12 14:50

Jiná varianta už snad ani není, ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6362
3.1.12 15:01

a co banán rozmixovat třeba s hruškou nebo jiným ovocem jako přesnídávku nebo jablko s mrkví, trošku citrónu a cukru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
3.1.12 15:04

Ahoj. Mája banán miluje, musíme ho doma schovávat, aby ho neviděla, páč jinak by nedala pokoj, než by je všechny snědla. Ale nechci jí dávat banán každý den, takže střídám s jablíčkem (když se mi zdá, že je to málo, tak přidám třeba křupku) nebo dávám nastrouhané jablíčko s mrkví. To miluje taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
3.1.12 15:33

Vločky s medem a nastrouhaným jablkem, například. Dá se to dát i do skleničky a vzít s sebou na cesty. V tomhle věku jsem vločky ještě pořádně provařila. Teď už je dávám i jen spařené.

PS: před vařením/spařením je zaliju studenou vodou a z hladiny seberu případné slupky z obilí. Pak přes síto sliju a spařím nebo převařím (musí se míchat).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
3.1.12 16:44

Mě asi jako jediné napadly cereálie.U nás je jí malá samotné,ale s mlékem zas nesplňují tvou podmínku nemléčného…Nebo piškoty.briošku,croissant,brumíka-třeba k tomu jablíčku.Nebo jiné ovoce?Hrušku,mandarinky…Nebo potom zeleninku-okurkový salát nebo rajčátka,ale to je spíš tak k něčemu, pečivu nebo tak…

• Citovat
  • Upravit
3HE
22413
3.1.12 16:46

Mě se právě zdá ta strava pořád stejná… jogurt, pečivo, ovoce… banán nechci dávat, tropické už vůbec ne, tak jedině to jablko, mrkev.. vločky dávám k snídani - kaši, tak jsem je nechtěla dávat i odpoledne, ale občas můžu - když změním snídani… já vím, že moc variant není, ale chtěla jsem se poptat, třeba se něco zajímavého dozvím… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
3.1.12 16:48
Háta_x píše:
Vločky s medem a nastrouhaným jablkem, například. Dá se to dát i do skleničky a vzít s sebou na cesty. V tomhle věku jsem vločky ještě pořádně provařila. Teď už je dávám i jen spařené.PS: před vařením/spařením je zaliju studenou vodou a z hladiny seberu případné slupky z obilí. Pak přes síto sliju a spařím nebo převařím (musí se míchat).

Používám jemné vločky s klíčky - stačí jen spařit, nic nesbírám, nic necedím - vždyť právě ty slupky jsou dobré na trávení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
3.1.12 16:55
zichisek píše:
Mě asi jako jediné napadly cereálie.U nás je jí malá samotné,ale s mlékem zas nesplňují tvou podmínku nemléčného…Nebo piškoty.briošku,croissant,brumíka-třeba k tomu jablíčku.Nebo jiné ovoce?Hrušku,mandarinky…Nebo potom zeleninku-okurkový salát nebo rajčátka,ale to je spíš tak k něčemu, pečivu nebo tak…

Promiń, nechci se tě sotknout, díky za názor, ale to, co jsi napsala nepovažuji za zdravou stravu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
3.1.12 17:23
3HE píše:
zichisek píše:
Mě asi jako jediné napadly cereálie.U nás je jí malá samotné,ale s mlékem zas nesplňují tvou podmínku nemléčného…Nebo piškoty.briošku,croissant,brumíka-třeba k tomu jablíčku.Nebo jiné ovoce?Hrušku,mandarinky…Nebo potom zeleninku-okurkový salát nebo rajčátka,ale to je spíš tak k něčemu, pečivu nebo tak…
Promiń, nechci se tě sotknout, díky za názor, ale to, co jsi napsala nepovažuji za zdravou stravu…

Mě se nic nedotklo, můžu se jen zeptat, co se ti nezdá jako zdravá strava?Kukuřičné lupínky,ovoce, zelenina?Přiznávám, že brioška,croissant nebo ten brumík úplně zdravá strava není, ale dělám všechno doma z kvalitních surovin, tak si myslím, že jako zpestření jídelníčku to ničemu nevadí a i Dr. říkala, že máme dávat a střídat aby nejedla pořád to samé.A ono i sušenky cos psala ty nejsou moc „zdravá strava“…Jen mě to zajímá…

• Citovat
  • Upravit
7576
3.1.12 17:24

Mám na mysli ty slupky, co jsou tvrdé, jako třeba jadřinec od jablka. Ty jediné plavou. Co používáš za značku a dají se koupit v Globusu?

3HE píše:
Háta_x píše:
Vločky s medem a nastrouhaným jablkem, například. Dá se to dát i do skleničky a vzít s sebou na cesty. V tomhle věku jsem vločky ještě pořádně provařila. Teď už je dávám i jen spařené.PS: před vařením/spařením je zaliju studenou vodou a z hladiny seberu případné slupky z obilí. Pak přes síto sliju a spařím nebo převařím (musí se míchat).
Používám jemné vločky s klíčky - stačí jen spařit, nic nesbírám, nic necedím - vždyť právě ty slupky jsou dobré na trávení…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
3.1.12 17:51
zichisek píše:
3HE píše:
zichisek píše:
Mě se nic nedotklo, můžu se jen zeptat, co se ti nezdá jako zdravá strava?Kukuřičné lupínky,ovoce, zelenina?Přiznávám, že brioška,croissant nebo ten brumík úplně zdravá strava není, ale dělám všechno doma z kvalitních surovin, tak si myslím, že jako zpestření jídelníčku to ničemu nevadí a i Dr. říkala, že máme dávat a střídat aby nejedla pořád to samé.A ono i sušenky cos psala ty nejsou moc „zdravá strava“…Jen mě to zajímá…

Pokud děláš domácí, tak to je samozřejmě jiné… :potlesk: Jinak tada z toho, cos napsala bych nedala mandarinky, piškoty, rajčata, ale musím se ti omluvit, nevyjádřila jsem se přesně, pak to vypadalo, jako že jsem tě odsoudila na celé čáře… neznám tě, nemám právo soudit…(nemám ani, kdybych tě znala :lol: ) Sušenky kupuji ve zdravé výživě - speciální složení, ale ani to se mi nelíbí, takže je jí vyjímečně, když už nevím, jak bych to obměnila… ony jí stejně moc nechutnají - dívá se na krtečka, jak drobí slepičce oplatek a drobí ho taky :mrgreen: , takže jestli nechci pořád vysávat, už jí je radši ani nedávám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
3.1.12 18:07
Háta_x píše:
Mám na mysli ty slupky, co jsou tvrdé, jako třeba jadřinec od jablka. Ty jediné plavou. Co používáš za značku a dají se koupit v Globusu?
3HE píše:
Háta_x píše:

Jo, tak když tam vidím něco dovného, tak to taky seberu :mrgreen: kupuji ve zdravé výživě - na obale je distributor Natural Jihlava, jinak je tam napsáno - vyrobeno vAnglii!!!-to teda čumím :mrgreen: -díky tobě jsem to teď zjistila… v Globusu? to nevím, ale určitě někde budou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
3.1.12 18:09
3HE píše:
zichisek píše:
3HE píše:
zichisek píše:
Pokud děláš domácí, tak to je samozřejmě jiné… :potlesk: Jinak tada z toho, cos napsala bych nedala mandarinky, piškoty, rajčata, ale musím se ti omluvit, nevyjádřila jsem se přesně, pak to vypadalo, jako že jsem tě odsoudila na celé čáře… neznám tě, nemám právo soudit…(nemám ani, kdybych tě znala :lol: ) Sušenky kupuji ve zdravé výživě - speciální složení, ale ani to se mi nelíbí, takže je jí vyjímečně, když už nevím, jak bych to obměnila… ony jí stejně moc nechutnají - dívá se na krtečka, jak drobí slepičce oplatek a drobí ho taky :mrgreen: , takže jestli nechci pořád vysávat, už jí je radši ani nedávám :mrgreen:
Co se týká croissantu apod. - pokud je to z bílé mouky, tak to je právě to nezdravé, i když je to doma dělané… bílá mouka jsou prázdné kalorie - bez živin - všechny zůstaly v těch šlupkách…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
3.1.12 18:15

Třeba pukance pohankové nebo jiné? Naše malá je jí i samotný, ale s jogurtem nebo přesnídávkou taky dobrý:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí