Jakou svačinku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3HE
22413
5.1.12 15:09
zichisek píše:
3HE píše:
Je to na tobě :mrgreen: Moje malá má banán taky ráda, ale já jsem ho vyřadila - když doma není, tak si nevzpomene, jen v obchodě u zeleniny pokřikuje bábá :) Jen právě nevím, ci místo toho na tu svačinku - byla to chutná rychlovka :mrgreen:
Mě přijde, že třeba tím ovocem jsi v našich podmínkách docela „ochuzena“.Přece jen v létě je toho více.Ale v zimě je ta nabídka spíš toho tropického ovoce. Můžu se zaptat jaké ovoce malé dáváš?

No právě, že jsou vhodná jen jablka - máme domácí, ale už nám taky dochází… :,( Hledám zdravou inspiraci na www.jimejinak.cz - tam se uvádí, že při vyvážené stravě (zelenina, obiloviny) ovoce v zimě není potřeba…vit.C u větších dětí dodávají kvašenou zeleninou a zelím - trošičku za den k nějakému jídlu. Je ale pravda, že si nevím rady s těma svačinkama… snad to nějak časem vypiluji :lol: Někdy banán dám, ale ostatní ovoce ne. Dcerka má hodně citlivou pokožku, takže stejně ostatní trop.ovoce nesmí - hned se osype.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6362
5.1.12 15:14
3HE píše:
zichisek píše:
3HE píše:
Je to na tobě :mrgreen: Moje malá má banán taky ráda, ale já jsem ho vyřadila - když doma není, tak si nevzpomene, jen v obchodě u zeleniny pokřikuje bábá :) Jen právě nevím, ci místo toho na tu svačinku - byla to chutná rychlovka :mrgreen:
Mě přijde, že třeba tím ovocem jsi v našich podmínkách docela „ochuzena“.Přece jen v létě je toho více.Ale v zimě je ta nabídka spíš toho tropického ovoce. Můžu se zaptat jaké ovoce malé dáváš?
No právě, že jsou vhodná jen jablka - máme domácí, ale už nám taky dochází… :,( Hledám zdravou inspiraci na www.jimejinak.cz - tam se uvádí, že při vyvážené stravě (zelenina, obiloviny) ovoce v zimě není potřeba…vit.C u větších dětí dodávají kvašenou zeleninou a zelím - trošičku za den k nějakému jídlu. Je ale pravda, že si nevím rady s těma svačinkama… snad to nějak časem vypiluji :lol: Někdy banán dám, ale ostatní ovoce ne. Dcerka má hodně citlivou pokožku, takže stejně ostatní trop.ovoce nesmí - hned se osype.

já jsem zase nikdy nedělala ty vločky…bojím se toho ani nevím proč, přitom já mám ráda třeba ovesnou kaši…tak já viděla v obchodě hrušky, jahody, borůvky, meruňky, třešně…ale i když je to pro nás naše ovoce, je to samozřejmě všechno dovoz za hříšné peníze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
5.1.12 15:22

Mě o ty peníze nejde, ale je to hnojené a i když je to dovezené z ciziny, tak tam to určitě taky v tuhle dobu nezraje a pěstují to uměle– nevím, jestli to nemá více škody jak užitku - je to v dnešní době těžké - najít něco opravdu zdravého - jeden by z toho zešedivěl :mrgreen: 8o :-O Navíc, já když jsem malé třeba na podzim ty švetky dávala - domácí, tak je stejně nejedla… nějak ji ty nové chutě nechytily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
5.1.12 15:24

A těch vloček se bát nemusíš - ani jiných obilovin… jen najít zprávné a chtné recepty… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
5.1.12 15:26
3HE píše:
A těch vloček se bát nemusíš - ani jiných obilovin… jen najít zprávné a chtné recepty… :lol:

Já nevařím jen kaše - dávám je do zeleninových polévek, klidně místo rýže uvařím jako přílohu kroupy nebo pohanku - nebo napůl s rýží, aby to nebylo divné - přece jen jsme zvyklí jen na rýži… dá se s tím všelijak experimentovat - obilné karbenátky, „sekaná“.. sladké dezerty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
5.1.12 15:27

Já jsem na to ovoce tak nějak rezignovala.Protože manžel nejí zeleninu, takže jsem ráda, že aspoň třeba tu mandarinku,banán,hrušku,jablko jí.Jenže když malá viděla mandarinku, tak chtěla zkusit, tak jí dal a ona je teď chce taky když je vidí.Nedávám jí je jako na svačinu,ale když je jí manžel krmí se s ní.Kdybych měla zahradu a mohla si pěstovat ovoce a zeleninu sama, je to něco jiného.Když už ji musím koupit, je podle mě jedno jestli je to jablko nebo hruška, stejně je to stříkané všechno a pěstované uměle taky.Ale to by chudák skoro nic nejedla…

• Citovat
  • Upravit
6362
5.1.12 15:36

My jsme také měli domácí jablka, švestky, hrušky, rybíz, angrešt…v letě to není problém…ale teď, občas dám i přesnídávku, ale to je jako jednohubka :-)

na ty vločky bych potřebovala jednoduchý manuál s recepty a radami jak je upravovat…třeba ty karbanátky by mohly být chutné a myslím, že jsem je už někde ochutnala a neměly chybu…ale já si v tomto nevěřím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
5.1.12 15:41

Mě to vždycky chytne takovou divnou konzistenci :) Nějak to neumím vychytat.Manžel to nejí vůbec a malé to naštěstí nevadí když je to trošku kejda :)

• Citovat
  • Upravit
3HE
22413
5.1.12 16:33
zichisek píše:
Mě to vždycky chytne takovou divnou konzistenci :) Nějak to neumím vychytat.Manžel to nejí vůbec a malé to naštěstí nevadí když je to trošku kejda :)

Je pravda, že vločky nepatří vizuálně zrovna k nejlákavějším jídlům :mrgreen:, ale dají se přidat do polévky - to by je snad snědl každý - nebudeme přece vybírat jednotlivé vločky z polévky :lol: Já ty moje strávníky taky musím všelijak šidit :dance:

My taky naší malé dáme i jídlo „od nás“ - nebudu dělat scény, že něco nesmí - pokud to není vyloženě dospělácké jídlo, ale snažím se ji stravovat co nejlépe - jako snad každá maminka, ale jak jsem psala, v dnešní době to moc nejde - ve všem se něco špatného skrývá :evil:
My doma jíme vařenou nebo jinak tepelně upravenou zeleninu a jíme i to kysané zelí, takže vitamínů aminerálů snad máme dost. Z ovoce jíme jen ta domácí jablka, která ještě máme - až nebudou, budu taky kupovat… ale třeba já miluju pomeranče i mandariánky, dcerka zase ten banán, takže občas koupím… Co se týká těch stránek, které jsem výše uváděla - já se ráda podívám, pročtu, hodně věcí ve stravování jsem změnila, ale „naplno“do toho nejdu - jsem zastáncem tzv.normální stravy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
5.1.12 16:36
mamkasl píše:
My jsme také měli domácí jablka, švestky, hrušky, rybíz, angrešt…v letě to není problém…ale teď, občas dám i přesnídávku, ale to je jako jednohubka :-)na ty vločky bych potřebovala jednoduchý manuál s recepty a radami jak je upravovat…třeba ty karbanátky by mohly být chutné a myslím, že jsem je už někde ochutnala a neměly chybu…ale já si v tomto nevěřím
Já hledám recepty hlavně na netu…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
5.1.12 21:16

A co těstoviny - tvary, suché nebo s něčím? Prcek je na svačinu mívá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6362
6.1.12 08:27
MaryClementine píše:
A co těstoviny - tvary, suché nebo s něčím? Prcek je na svačinu mívá.

tak mi je máme celkem dost k obědu nebo k večeři…takže to je těžké

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
6.1.12 08:45
mamkasl píše:
MaryClementine píše:
A co těstoviny - tvary, suché nebo s něčím? Prcek je na svačinu mívá.
tak mi je máme celkem dost k obědu nebo k večeři…takže to je těžké

no jo, to je fakt, my totiž skoro vůbec, valíme hlavně brambory a pak občas kuskus nebo těstovinovou rýži, tvary ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6362
6.1.12 10:07

u nás teda vedou polévky, hlavně ty husté…ale svačiny asi trošku šidím…i když jogurt nebo občas malý pacholík mu dám…ale co má rád je 100% ovocný protlak a ten teda sní celý, takže ovocná bomba :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
6.1.12 12:24
mamkasl píše:
u nás teda vedou polévky, hlavně ty husté…ale svačiny asi trošku šidím…i když jogurt nebo občas malý pacholík mu dám…ale co má rád je 100% ovocný protlak a ten teda sní celý, takže ovocná bomba :-)
No tak to je úplně nejlepší svačinka :lol: a jak ho děláš? Děláš ho čerstvý nebo do zásoby? A z jakého ovoce? - teď v zimě?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí