Jakou svačinku?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
zichisek píše:3HE píše:Mě přijde, že třeba tím ovocem jsi v našich podmínkách docela „ochuzena“.Přece jen v létě je toho více.Ale v zimě je ta nabídka spíš toho tropického ovoce. Můžu se zaptat jaké ovoce malé dáváš?
Je to na toběMoje malá má banán taky ráda, ale já jsem ho vyřadila - když doma není, tak si nevzpomene, jen v obchodě u zeleniny pokřikuje bábá
Jen právě nevím, ci místo toho na tu svačinku - byla to chutná rychlovka
No právě, že jsou vhodná jen jablka - máme domácí, ale už nám taky dochází…
Hledám zdravou inspiraci na www.jimejinak.cz - tam se uvádí, že při vyvážené stravě (zelenina, obiloviny) ovoce v zimě není potřeba…vit.C u větších dětí dodávají kvašenou zeleninou a zelím - trošičku za den k nějakému jídlu. Je ale pravda, že si nevím rady s těma svačinkama… snad to nějak časem vypiluji
Někdy banán dám, ale ostatní ovoce ne. Dcerka má hodně citlivou pokožku, takže stejně ostatní trop.ovoce nesmí - hned se osype.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
3HE píše:zichisek píše:No právě, že jsou vhodná jen jablka - máme domácí, ale už nám taky dochází…3HE píše:Mě přijde, že třeba tím ovocem jsi v našich podmínkách docela „ochuzena“.Přece jen v létě je toho více.Ale v zimě je ta nabídka spíš toho tropického ovoce. Můžu se zaptat jaké ovoce malé dáváš?
Je to na toběMoje malá má banán taky ráda, ale já jsem ho vyřadila - když doma není, tak si nevzpomene, jen v obchodě u zeleniny pokřikuje bábá
Jen právě nevím, ci místo toho na tu svačinku - byla to chutná rychlovka
Hledám zdravou inspiraci na www.jimejinak.cz - tam se uvádí, že při vyvážené stravě (zelenina, obiloviny) ovoce v zimě není potřeba…vit.C u větších dětí dodávají kvašenou zeleninou a zelím - trošičku za den k nějakému jídlu. Je ale pravda, že si nevím rady s těma svačinkama… snad to nějak časem vypiluji
Někdy banán dám, ale ostatní ovoce ne. Dcerka má hodně citlivou pokožku, takže stejně ostatní trop.ovoce nesmí - hned se osype.
já jsem zase nikdy nedělala ty vločky…bojím se toho ani nevím proč, přitom já mám ráda třeba ovesnou kaši…tak já viděla v obchodě hrušky, jahody, borůvky, meruňky, třešně…ale i když je to pro nás naše ovoce, je to samozřejmě všechno dovoz za hříšné peníze
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě o ty peníze nejde, ale je to hnojené a i když je to dovezené z ciziny, tak tam to určitě taky v tuhle dobu nezraje a pěstují to uměle– nevím, jestli to nemá více škody jak užitku - je to v dnešní době těžké - najít něco opravdu zdravého - jeden by z toho zešedivěl
Navíc, já když jsem malé třeba na podzim ty švetky dávala - domácí, tak je stejně nejedla… nějak ji ty nové chutě nechytily.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A těch vloček se bát nemusíš - ani jiných obilovin… jen najít zprávné a chtné recepty… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
3HE píše:
A těch vloček se bát nemusíš - ani jiných obilovin… jen najít zprávné a chtné recepty…
Já nevařím jen kaše - dávám je do zeleninových polévek, klidně místo rýže uvařím jako přílohu kroupy nebo pohanku - nebo napůl s rýží, aby to nebylo divné - přece jen jsme zvyklí jen na rýži… dá se s tím všelijak experimentovat - obilné karbenátky, „sekaná“.. sladké dezerty…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem na to ovoce tak nějak rezignovala.Protože manžel nejí zeleninu, takže jsem ráda, že aspoň třeba tu mandarinku,banán,hrušku,jablko jí.Jenže když malá viděla mandarinku, tak chtěla zkusit, tak jí dal a ona je teď chce taky když je vidí.Nedávám jí je jako na svačinu,ale když je jí manžel krmí se s ní.Kdybych měla zahradu a mohla si pěstovat ovoce a zeleninu sama, je to něco jiného.Když už ji musím koupit, je podle mě jedno jestli je to jablko nebo hruška, stejně je to stříkané všechno a pěstované uměle taky.Ale to by chudák skoro nic nejedla…
- Citovat
- Upravit
My jsme také měli domácí jablka, švestky, hrušky, rybíz, angrešt…v letě to není problém…ale teď, občas dám i přesnídávku, ale to je jako jednohubka ![]()
na ty vločky bych potřebovala jednoduchý manuál s recepty a radami jak je upravovat…třeba ty karbanátky by mohly být chutné a myslím, že jsem je už někde ochutnala a neměly chybu…ale já si v tomto nevěřím
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě to vždycky chytne takovou divnou konzistenci
Nějak to neumím vychytat.Manžel to nejí vůbec a malé to naštěstí nevadí když je to trošku kejda ![]()
- Citovat
- Upravit
zichisek píše:
Mě to vždycky chytne takovou divnou konzistenciNějak to neumím vychytat.Manžel to nejí vůbec a malé to naštěstí nevadí když je to trošku kejda
Je pravda, že vločky nepatří vizuálně zrovna k nejlákavějším jídlům
, ale dají se přidat do polévky - to by je snad snědl každý - nebudeme přece vybírat jednotlivé vločky z polévky
Já ty moje strávníky taky musím všelijak šidit ![]()
My taky naší malé dáme i jídlo „od nás“ - nebudu dělat scény, že něco nesmí - pokud to není vyloženě dospělácké jídlo, ale snažím se ji stravovat co nejlépe - jako snad každá maminka, ale jak jsem psala, v dnešní době to moc nejde - ve všem se něco špatného skrývá ![]()
My doma jíme vařenou nebo jinak tepelně upravenou zeleninu a jíme i to kysané zelí, takže vitamínů aminerálů snad máme dost. Z ovoce jíme jen ta domácí jablka, která ještě máme - až nebudou, budu taky kupovat… ale třeba já miluju pomeranče i mandariánky, dcerka zase ten banán, takže občas koupím… Co se týká těch stránek, které jsem výše uváděla - já se ráda podívám, pročtu, hodně věcí ve stravování jsem změnila, ale „naplno“do toho nejdu - jsem zastáncem tzv.normální stravy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mamkasl píše:Já hledám recepty hlavně na netu…
My jsme také měli domácí jablka, švestky, hrušky, rybíz, angrešt…v letě to není problém…ale teď, občas dám i přesnídávku, ale to je jako jednohubkana ty vločky bych potřebovala jednoduchý manuál s recepty a radami jak je upravovat…třeba ty karbanátky by mohly být chutné a myslím, že jsem je už někde ochutnala a neměly chybu…ale já si v tomto nevěřím
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co těstoviny - tvary, suché nebo s něčím? Prcek je na svačinu mívá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
MaryClementine píše:
tak mi je máme celkem dost k obědu nebo k večeři…takže to je těžké
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mamkasl píše:MaryClementine píše:tak mi je máme celkem dost k obědu nebo k večeři…takže to je těžké
no jo, to je fakt, my totiž skoro vůbec, valíme hlavně brambory a pak občas kuskus nebo těstovinovou rýži, tvary ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
u nás teda vedou polévky, hlavně ty husté…ale svačiny asi trošku šidím…i když jogurt nebo občas malý pacholík mu dám…ale co má rád je 100% ovocný protlak a ten teda sní celý, takže ovocná bomba ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mamkasl píše:No tak to je úplně nejlepší svačinka
u nás teda vedou polévky, hlavně ty husté…ale svačiny asi trošku šidím…i když jogurt nebo občas malý pacholík mu dám…ale co má rád je 100% ovocný protlak a ten teda sní celý, takže ovocná bomba
- načítám...
- Citovat
- Zmínit