Jakou svačinku?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
hofka píše:§Já nevím, co myslíš těma pukancema? Třeba je to něco, co znám pod jiným názvem…
Třeba pukance pohankové nebo jiné? Naše malá je jí i samotný, ale s jogurtem nebo přesnídávkou taky dobrý:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
3HE píše:hofka píše:§Já nevím, co myslíš těma pukancema? Třeba je to něco, co znám pod jiným názvem…
Třeba pukance pohankové nebo jiné? Naše malá je jí i samotný, ale s jogurtem nebo přesnídávkou taky dobrý:-)
Stačí hodit do Googlu:-) http://www.bio-country.cz/…ohankove-BIO prostě jakoby popcorn, ale jinak - zdravě zpracovanej.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dovolím si s jednou věcí nesouhlasit
děti do cca 3 let by měly jíst převážně bílou mouku, celozrnná jim dráždí - odírá střeva a to není moc dobré pro dobré nastartování trávení. Navíc v bílé mouce je víc vápníku. Jinak souhlasím, že bílé mouky lepší míň než víc.
3HE píše:3HE píše:Co se týká croissantu apod. - pokud je to z bílé mouky, tak to je právě to nezdravé, i když je to doma dělané… bílá mouka jsou prázdné kalorie - bez živin - všechny zůstaly v těch šlupkách…zichisek píše:Pokud děláš domácí, tak to je samozřejmě jiné…3HE píše:Mě se nic nedotklo, můžu se jen zeptat, co se ti nezdá jako zdravá strava?Kukuřičné lupínky,ovoce, zelenina?Přiznávám, že brioška,croissant nebo ten brumík úplně zdravá strava není, ale dělám všechno doma z kvalitních surovin, tak si myslím, že jako zpestření jídelníčku to ničemu nevadí a i Dr. říkala, že máme dávat a střídat aby nejedla pořád to samé.A ono i sušenky cos psala ty nejsou moc „zdravá strava“…Jen mě to zajímá…zichisek píše:Promiń, nechci se tě sotknout, díky za názor, ale to, co jsi napsala nepovažuji za zdravou stravu…
Mě asi jako jediné napadly cereálie.U nás je jí malá samotné,ale s mlékem zas nesplňují tvou podmínku nemléčného…Nebo piškoty.briošku,croissant,brumíka-třeba k tomu jablíčku.Nebo jiné ovoce?Hrušku,mandarinky…Nebo potom zeleninku-okurkový salát nebo rajčátka,ale to je spíš tak k něčemu, pečivu nebo tak…Jinak tada z toho, cos napsala bych nedala mandarinky, piškoty, rajčata, ale musím se ti omluvit, nevyjádřila jsem se přesně, pak to vypadalo, jako že jsem tě odsoudila na celé čáře… neznám tě, nemám právo soudit…(nemám ani, kdybych tě znala
) Sušenky kupuji ve zdravé výživě - speciální složení, ale ani to se mi nelíbí, takže je jí vyjímečně, když už nevím, jak bych to obměnila… ony jí stejně moc nechutnají - dívá se na krtečka, jak drobí slepičce oplatek a drobí ho taky
, takže jestli nechci pořád vysávat, už jí je radši ani nedávám
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
hofka píše:Jé, to vypadá hezky, ale u nás bohužel nedostupné…3HE píše:Stačí hodit do Googlu:-) http://www.bio-country.cz/…ohankove-BIO prostě jakoby popcorn, ale jinak - zdravě zpracovanej.hofka píše:§Já nevím, co myslíš těma pukancema? Třeba je to něco, co znám pod jiným názvem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co se týká přímo celozrnné mouky, tak já ji malé nedávám - když pečivo, tak dám bílé - nerada, ale něco jíst musí…
Jinak k snídani jíme obilné kaše… malá k večeři taky -pokaždé jinou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono se prý celozrné dětem nemá dávat snad až do 5-ti let.Já jsem zkoušela žitnou a kukuřičnou mouku,ale stejně převážně dělám z bílé.Sama se v tom moc nevyznám, tak trošku tápu.Malá mi ale nechce jíst kaše ani nic rozmixovaného, takže dostane ovoce na kusy,pečivo celé do ruky, občas snese nakrájené na kostky když ho má s něčím.Poslední týden válčíme i s jogurtem.Ale ten jí na kousky asi nedám
proto u nás víc toho pečiva, protože by jinak jedla pořád to samé každý den…
- Citovat
- Upravit
U dětí se to často mění, taky mi jednu dobu asi 14 dní nejedla nic řídkého, kašovitého - pak zase něchtěla kousat… vždycky se to pak nějak změnilo… Vařím kaši z ovesných vloček - jemné s klíčky -stačí zalít vroucí vodou, pak trošku promíchat, povařit a protože je hustá, tak ji ředím obilným mlékem nebo kojeneckým, na které je zvyklá, už jen osladit, možno dát trochu skořice a nebo nastrouhaného jablíčka a je to mňamka - můžeš nechat hustější konzistenci, aby to nebylo jak jogurt. Dělám kaši i z jáhel nebo pohankové, kukuřičné krupice, ale ty jsou už jemnější…
K tomu celozrnnému - já jsem toho názoru, že obilniny jsou zdravé - přirozeně jsou i s těmi slupkami, tzn. celozrnné… v naší společnosti se obilniny už moc nejí, ale je to škoda, protože obsahují hodně cenných látek, které v naší stravě chybí - kdysi lidi jedli obiloviny častěji a vůbec se nevědělo, že by se třeba do 3/5let nemohly jíst - já si myslím, že tam vadí ta vláknina, že by jí mohlo být nadbytek a to dětem vadí, ale když si to mamka vypozoruje, jaké je to správné množství, které dítěti prospívá, tak v tom nevidím problém. Já tedy nejsem tak „chytrá“ sama od sebe
, hodně čerpám z těchto stránek www.jimejinak.cz Mrnki tam, hodně se dozvíš. Já se teda nestravuji úplně tak, jak se tam uvádí ale hodně jsem změnila jídelníček…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jsem se ptala „osob vzdělaných v oboru“ a zjistila jsem toto: celozrnné pečivo z obchodu je vlastně z bílé mouky, ale obarvené do tmava a s přidáním zrníček a hlavně se do něj přidávají pšeničné OTRUBY, které jsou špičaté a ostré, dráždí sliznici střeva dětí, a proto jsou pro děti nevhodné.
Obiloviny jsou vlastně také celozrnné, ale jejich slupka je přirozenou součástí zrna, takže tělu nevadí a i dětský trávicí systém je v pohodě zpracuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proč nechcete dávat dětem banán? On jim škodí? Syn ho miluje a sní jeden denně
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mamkasl píše:
Obsahuje hodně cukru a třeba mou dceru zatvrzuje, takže dávám tak 2× týdně, většinou ho beru s sebou , doma dávám třeba s jablkem.
- Citovat
- Upravit
mamkasl píše:Banán je tropické ovoce, které „tam“ lidé jedí, aby se ochladili, čili ochlazuje náš organismus, což zhoršuje jeho odolnost-v zimě máme org.ohřívat vařenými jídly… Navíc obs.hodně cukru a ještě dost těžkou vlákninu - pro dítě…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně právě přišlo, že po banánu dobře kadí a každý den…právě proto, že je tam vláknina…on teď vždy přijde k míse s ovocem a řekne si o ten banán sám…je to jeho milované ovoce…jinak s jídlem problém nemáme, jí ukázkově a až moc…a teplou stravu má také rád
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to na tobě
Moje malá má banán taky ráda, ale já jsem ho vyřadila - když doma není, tak si nevzpomene, jen v obchodě u zeleniny pokřikuje bábá
Jen právě nevím, ci místo toho na tu svačinku - byla to chutná rychlovka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
hezky jste mě nahlodaly
Protože je fakt, že je syn celkem velký na svůj věk a třeba je to kvůli banánům ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
3HE píše:
Je to na toběMoje malá má banán taky ráda, ale já jsem ho vyřadila - když doma není, tak si nevzpomene, jen v obchodě u zeleniny pokřikuje bábá
Jen právě nevím, ci místo toho na tu svačinku - byla to chutná rychlovka
Mě přijde, že třeba tím ovocem jsi v našich podmínkách docela „ochuzena“.Přece jen v létě je toho více.Ale v zimě je ta nabídka spíš toho tropického ovoce. Můžu se zaptat jaké ovoce malé dáváš?
- Citovat
- Upravit