Jak často jste zažili střevní chřipku?

8.7.23 16:54

Jak často jste zažili střevní chřipku

Máme 2 děti, 5 let a 2 roky. Před 2 lety jsme prodělali střevní chřipku, manželka a starší dcera zvracely, já prodřepěl noc na wc.

Teď nás asi čeká něco podobného - minulou sobotu starší dcera zvracení a průjem, tuhle středu mladší dcera zvracela a teď bohužel zvrací babička, která u nás ve středu hlídala.

Jak moc často se tohle děje? Přiznám se, že mi z toho není psychicky dobře, že babi kvůli nám zvrací a má průjem. Zároveň si říkám, jak dlouho máme vlastně čekat než se vydáme mezi lidi nebo než k nám někoho pozveme (je léto, plánů je samozřejmě hodně.

Od podzima jsme totiž nemocní obtýden a už je to docela náročné (ale samozřejmě jsou horší věci).

Takže otázka pro rodiče třeba už i starších dětí - jak často podobné střevní chřipky prožíváte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15995
8.7.23 16:59

U nas ma zrovna starsi dite, zatim to nejakym zazrakem nikdo nechytil. Ale jinak nejake virozy mame furt, zrovna strevni pomene, ale to je fakt jak kde, mam zname, kde na to trpi docela dost. V zime jsme nakazili rodice nejakym hnusnym kaslem, uz nevim kteremu diteti se to rozjelo, kdyz byli zrovna u nas.
Ac je to vuci jinym blbe, tak proste s detmi je to vzdy riziko. Se zjevne nemocnym ditetem nikam nelezu, ale ono je to casto infekcni, nez se to projevi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65432
8.7.23 17:01

Když byly děti malé, tak jsme měli střevní chřipku téměř každý rok, vždycky pěkně postupně všichni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.7.23 17:03

@vokishka malé znamená cca do kolika let?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65432
8.7.23 17:04
@JordanTrhanem píše:
@vokishka malé znamená cca do kolika let?

no ještě základka, nejméně první stupeň. Beru to optikou toho, že už jsou nějakou chvíli dospělé :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
8.7.23 17:17

Téměř vůbec to nechytám a to dělám vlastně u cizích dětí, kde se to občas točí. Mi se maximálně stane, že se jednou popopo :mrgreen: a mám klid. Moje děcka to taky nějak nechytají. Piju pravidelně vodu s citronem. Ideálně teplou. Ona to bude asi babská pověra, že je to prevence různých žaludečních nestvůr. Ale možná to funguje. Problémy nemám.

Příspěvek upraven 08.07.23 v 17:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
8.7.23 17:18

Nejake to zvraceni a prujem se obcas izolovane u nejakeho ditete samozrejme vyskytlo, ale takova ta,,prava strevni chripka,, kdy postupne odpadali jednotlivi clenove rodiny, nas posthla nastesti asi jen 2× (moje deti jsou nyni uz dospele)

• Citovat
  • Upravit
1326
8.7.23 17:18

U nás s dětmi 2 a 5 let probíhá taky střevní viróza. Letos poprve, loni byla myslím 2×. Vždy to máme v létě či na jaře. Na jednu stranu tyto střevní infekty jak přijdou, tak rychle odejdou. Nemoci horních dýchacích cest jsou u nás vždy na 14 dnů minimálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.7.23 17:23

@PETRAKIM a sejme vás to všechny nebo „jen“ děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2579
8.7.23 17:41

@Kelsey Já mám po vodě s citronem akorát tak podrážděný žaludek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36155
8.7.23 17:45

Taky jsme měli tak 3 týdny zpět. Komplet všichni. Předtím tak rok a půl zpět, chvíli před Vánoci, to jsem byla ještě v šestinedělí a naštěstí to miminko nechytlo, my ostatní taky. Takže v podstatě taky cca každý rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42512
8.7.23 18:09
@Kelsey píše:
Téměř vůbec to nechytám a to dělám vlastně u cizích dětí, kde se to občas točí. Mi se maximálně stane, že se jednou popopo :mrgreen: a mám klid. Moje děcka to taky nějak nechytají. Piju pravidelně vodu s citronem. Ideálně teplou. Ona to bude asi babská pověra, že je to prevence různých žaludečních nestvůr. Ale možná to funguje. Problémy nemám.Příspěvek upraven 08.07.23 v 17:18

Možná právě proto, že děláš u dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
8.7.23 18:40

Přifařím se s dovolením s dotazem… Včera jsme byli i s dětmi od 11 do cca 18 u vody… V noci manžel zimnice a průjem, který ale trvá celý den… Myslíte, že to může být úpal, úžeh nebo spíš střevní chřipka…? Děti jsou zatím ok, ale přemýšlím, jestli jim dát preventivně černé uhlí? Dala jsem jim probiotika, přemýšlím, zda to stačí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65432
8.7.23 18:41
@Lucias12 píše:
Přifařím se s dovolením s dotazem… Včera jsme byli i s dětmi od 11 do cca 18 u vody… V noci manžel zimnice a průjem, který ale trvá celý den… Myslíte, že to může být úpal, úžeh nebo spíš střevní chřipka…? Děti jsou zatím ok, ale přemýšlím, jestli jim dát preventivně černé uhlí? Dala jsem jim probiotika, přemýšlím, zda to stačí…

to přece nikdo nepozná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.7.23 18:42

@Lucias12 bohuzel obecne se radi pockat - pokud v sobe maji neco co je potreba vyloucit tak se cerne uhli nedoporucuje.
Ale muze to byt cokoliv :( to mi na tom vadi nejvic - ze nevis kde to chytli a co s tim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí