Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky maminky, chtěla jsem s zeptat vás co máte malá mimča jak často kadí? Mě už teď prcek po třetí nekadí. Poprvé měl pauzu den a půl pak se vykadil a teda hóódně. Potom měl zase pauzu ten den a půl a teď už to bude třetí den co nekadí. Je kojený. Načůráno mívá pořádně, ale je hloupost, aby nekadil tak dlouho, ne?
Mám už teda třetí dítě, ale nevybavuji si, že by mi tak dlouho nekadili. ![]()
Může nekakat několik dní nebo i 10× denně, je to různé. Mně dcera kakala 10× denně, kamarádce třeba 10 dní ne a obě naše děti byly ok.
To je fakt různé…neteřinka i 4× denně, mě prcek kadil 1× denně…a taky měl někdy delší pauzu…
@elisbetka mateřské mléko je 100% vstřebatelné, takže pokud miminko nekaká nějakou dobu, není to nic neobvyklého - všechno mléko spotřebuje. Náš synáček zato kakal o stošest - 16 a víc plen denně pro něj v tomto věku nebylo nic nemožného ![]()
U nás se kadilo max 1× za týden a úplně v klidu
!Kojení plné. Taky jsem nejdřív nechápala, ale dr. mi řekl, že je to normální, že tělo prostě mlíčko dokonale spracuje a nic nezůstane, jen moč
a ta se musí hlídat! Takže pokud čurá, tak fakt klídek
!!!Je jasné, že je to individuální, ale u nás to bylo opravdu pomálu a malá neměla nikdy problémky! Dokonce jsem chvilku litovala, že jsem nešla do látkovek, protože nebylo nic „špinavé“ jen pročurané…
Pamatuji si, že náš malý při kojení kakal hodněkrát denně a pak se to otočilo a nekakal asi i týden vůbec… takže to je úplně normální.
Tohle řeším pořád
malá mi kaká třeba 4 dny každý den a pak má třeba i 5 dní pauzu
byla jsem u doktorky a je to normální…říkala mi, že tam měli miminko co nekakalo 21 dní a bylo v pohodě
takže budte v klidu a v nejbližší době bude v plíně naděláno
zrovna tedka mi malá nekadila už 4 dny
a dneska to taky nevypadá
![]()
Moje dvouměsíční plně kojená kaká maximálně jednou za týden, tedˇ zrovna už 9. den nekakala. Myslím, že pokud mimčo nebolí bříško, tak je to v pohodě a úplně normální.
Tak jsem se uklidnila
díky. Nevybavuji si, že by mi holka vynechala den a nekadila, tak mě to trošku zneklidnilo
Prcek dřív kadil, snad 10× denně, tak mě to teď zarazilo. Lila jsem do něj čaj na prdíky… ale „střílí“ normálně, ale puch je to teda pěknej
Jak starý chlap
Bříško taky nemá tvrdé a čůrá opravdu hodně to jsou kilové plínky. Jsem teda ráda, děkuji moc
![]()