Miminko mě nechce, je to jen můj pocit?

Anonymní
23.8.13 12:34

miminko mě nechce

Ahoj mamky,
moje půlroční miminko si se mnou skoro vůbec nechce hrát, ani nevyhledává můj oční kontakt. Dříve to všechno malý dělal, byla jsem pro něj středobod a teď si nejraději hraje sám. Mám ale dojem, že na manžela reaguje vždycky.
Zpozorovala jsem to po jedné rutinní proceduře, kdy měl malý asi špatnou náladu a u čistění uší a nosu strašlivě řval. Pak jsme jeli na návštěvu a on se mě naprosto ignoroval, koukal skrze mě. Ale na ostatní se smál. Láme mi to srdce, nevím čím to je, jestli něco dělám špatně. Děje se to tak nějak postupně a střídavě asi poslední 3 týdny. Teď mi to dělá zase.. můžu na něj volat a ani se nepodívá. Moc teda nejí a asi se mu i tlačí zuby, dásně má ostré. A je fakt že ty nejhorší procedury s ním dělám vždycky já, kdežto manžel si jen občas pohraje. Zažily jste to taky? Ale přece jen, u tak malého miminka - není to divné?
(Prosím o zachování anonymity, stydím se a trochu mě trápí pocit selhání)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3409
23.8.13 12:36

Neboj je to normální(aspoň teda moje děcka mají oba fáze kdy mě prostě ignorují a raději si hrají s někým jiným) :nevim: nevnucuj se mu a přejde ho to…když se budeš až moc vnucovat bude se odtahovat více a více

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
23.8.13 12:37

Nezažila jsem, ale řekla bych, že si trochu namlouváš a ono poznává okolní svět, tebe vidí pořád, tudíž se soustřeďuje i na okolí, ostatní :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
23.8.13 12:38

Je to úplně normální… tebe má pořád, tatínek a ostatní, které zná, jsou vzácnější, takže si jich víc užívá. Neboj, on moc dobře ví, že tam jsi a jsi jeho maminka.

Malý se mnou blbne, všechno, ale jakmile přijde tatínek z práce, jako bych nebyla a nenechá ho se ani převléknout, aby neřval a nenatahoval po něm ručičky… fakt je to normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
23.8.13 12:38

Klííííd nejspíš jsi pro něj jen „ohraná“ prostě chce nové podněty, nové tváře, nové hry a ty jsi pořád stejná navíc zřejmě s ním 24 hodin v kuse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
23.8.13 12:41

Už tě má halt okoukanou a potřebuje jiné vjemy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
23.8.13 12:47

Proč anonymně? Neboj je to normální. A bude hůř. Až bude chodit - tak 1,5 roku až 2,5… jakmile táta přijde z práce poletí k němu a bude ječet tátátátátá… a na tebe bude kašlat. Prostě tebe má a bude mít pořád a táta bude svátek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.8.13 12:48

@kozisek no, přála bych si aby to tak bylo. Je fakt že ho teď zajímají pouze nové věci. Ale úplně mě ničí když vidím že na tátu reaguje vesele a na mě stylem „aah, to jsi zase ty“.
Třeba mi hrabe na mateřské, jsem z dvojčat a dvojčata celkově těžko snášejí samotu. Jenže ségru mám teď daleko, a jsem tu celé dny skoro sama. Manžel když je doma tak většinou hraje jen hry na mobilu. :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
1998
23.8.13 12:50

Od ty doby co mala zvlada samostatny pohyb, me chce jen v pripade, ze : ma hlad, zizen, chce prso, nebo prebalit, jinak na me hazi bobek..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
23.8.13 12:52
@Mauzik2 píše:
Od ty doby co mala zvlada samostatny pohyb, me chce jen v pripade, ze : ma hlad, zizen, chce prso, nebo prebalit, jinak na me hazi bobek..

tak nějak to máme doma i my

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sao
1827
23.8.13 12:58

Já jsem taky taková žárlivá maminka, ale už jsem si zvykla :D Je to normální, když je náš tatínek doma, nechce ode mě nejmladší vůbec nic. Všechno od něho. Nenechá se ode mě ani nakrmit. A když jsme někde na návštěvě, cizích lidí se moje děcka bojí, a tak hledají bezpečí - u tatínka. Drží se ho jak klíšťata. A když si je chci vzít já, abych mu trochu ulevila, tak to ne, oni chtějí jenom tatínka :) Neboj, to nic neznamená, pořád jsi jeho maminka a vždycky pro něho budeš tou nejdůležitější osobou v životě :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.8.13 12:59

Tak to asi bude taky samostatný průzkumník. Dříve když se ještě úplně neudržel na ručkách, tak brzy zařval a chtěl se pomazlit a utišit jak se vynervoval. Jenže teď už pase koně o 106, pivotuje a opravdu si hraje nejraději sám. A možná že s ním manžel nemá problém proto, že když ho hlídá tak ho stejně jen položí vedle sebe a hraje si dál ty hry na mobilu a na závěr se s ním na 10 minut zachechtá. My jsme si vlastně „popovídali“ s malým dneska jen 2× a to sotva na 5 minut, jinak sám, sám.

• Citovat
  • Upravit
1998
23.8.13 13:00
@cizova píše:
tak nějak to máme doma i my

Jeste jsem zapomela- a chce me v pripade, ze spadne a chce uchlacholit.. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1998
23.8.13 13:02
@Anonymní píše:
Tak to asi bude taky samostatný průzkumník. Dříve když se ještě úplně neudržel na ručkách, tak brzy zařval a chtěl se pomazlit a utišit jak se vynervoval. Jenže teď už pase koně o 106, pivotuje a opravdu si hraje nejraději sám. A možná že s ním manžel nemá problém proto, že když ho hlídá tak ho stejně jen položí vedle sebe a hraje si dál ty hry na mobilu a na závěr se s ním na 10 minut zachechtá. My jsme si vlastně „popovídali“ s malým dneska jen 2× a to sotva na 5 minut, jinak sám, sám.

Ja bych si to hlavne nebrala osobne, on proste poznava svet..Ty budes vzdycky ta nejdulezitejsi osoba, ale ted musi okusit i neco jinyho ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14983
23.8.13 13:02

Jak pisou holky, je to uplne normalni, deti se seznamuji se svetem a maji ruzna obdobi, u nas taky v tomto obdobi byla maminka sumak, neusmala se, nezajimala jsem ji, prisel tata a mohla se poprdet. Pak prisla separacni uzkost a tata spadl z lopatky, absolutni nezajem a ja se nemohla ani dojit vycurat, jak na me visela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí