Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravim holky. Už si nevím rady. Mám tři a pul mesíční holčičku. Docela dost trpí na prdíky, tak mi doktor v patek doporučil nejaká homeopatika, davam ji trikrat denne 5 kuliček rozpuštenych ve vode, ale od nedele porad jenom breči a brečí, uz ma chudinka vykřičený hlas a opuchlé oči, protože vubec nemuze spat, nevim co s ni je, byli jsme i na ambulanci, t am ji vysetrili a prej je uplne v poradku, ze prospiva krasne a ze to je tim co ji davam za sunar a ze ji davam moc čaje a jeste ho menim, davam fenykl od sunarku a jeste hermanek.. Ze jako stači max 20 ml denne, ze by jim z toho bylo taky špatne..Včera si dokonce dvakrat po dvou dnech cucla z prsu a dneska rano taky. Má totiz rozlezlou moučnivku v pusince, tak spatne ji, ale to prej neboli, jen kdyz papa. Uz nevim co mam delat, kdyz doktori porad tvrdi, ze ji nic neni, nejde o me, ze jsem nevyspana, ale ja uz chci ji nejak pomoct a netusim co ji muze byt
Včera sem začala davat nutrilon antikolik, prej by ji to mohlo pomoct. Jsem zoufala, máte s tim nekterá zkušenosti? Muze to byt tema homeopatikama?
Děkuji za kazdou radu
Ahoj bohužel to může být asi uplně vším
někdo říká že i moc toho čaje škodí, homeopatika taky nemusí sednout a spíš stav zhoršit:(.
Co obecné rady tipu :poloha na tygříka, nebo do klubíčka, zavinovat Estvil, nebo dudlík třeba jí ho dávat nechceš ale třeba by pomohl, nebo rektální rourka aby šly plyny ven…
určitě ještě někdo poradí držím palec ať to maličkou brzo přejde a užíváte si spolu klidu ![]()
@DenisaW Ano, vytirame a pak mazeme fialkou, ale sestra mi rikala, ze moučnivka neboli, prej spis afty..
@Pavla23 Nosime porad, na tygrika, do klubička, skakame na miči, porad neco, zavinutí nesnaší, dudlika nechce a rourku davame i 5× denne.. Ja sem na pokraji zhrouceni, jeste čekam, ze si vykrve kýlu..:/
@Lucciaaa hmm tak to je divný že by pořád takle brečela :-/a to jste byli teď někdy u dr.?to bych teda klidně byla za „hysterku“ a šla k dr. ještě jednou vždyť se taky může dehydrovat tím brečením ![]()
@Lucciaaa ahoj, asi neuklidnim. My jsme se prorvaly az do zubu
Nutrilon protikolikovej nam nepomohl… Spis kapicky a co vim, kamaradky malej hodne trpel, takze rektalni rourka - my jsme ale nemely, proste jsme dyl odrihavaly a klidne i hodinu jsem ji mela „pres rameno“… Pres den se vic nosila - briskem na ruce - vzdycky si pekne poprdela. No a nemenit znacky UM a caju - to nam taky dost pomohlo
No a homeopatika - zkousela jsem pomerne dlouho a nepomohly
Proste ne kazdy ditko je spaci a bez kolik ![]()
Tak to by jí ta moučnivka neměla bolet, když je léčená. Mě ještě napadlo - pokud jí bolí bříško a má koliky, tak ji zkus začít dávat nějaké probiotické kapky např. bifiform nebo BioGaya. Ale zaberou bohužel až za několik dní. Jinak mě už nic bohužel nenapadá ![]()
Včera jsme s ni byli na ambulanci, prej je vsechno v pohode.. Sice trpela na prdiky, ale jinak byla hodné a smejici se miminko..dneska s ni zajedu znovu k doktorovi, to proste neni normalni.. hodne slinta, tak sem si myslela, jestli to nejsou zuby, koupila jsem calgel a namazala, ale zadna zmena, jeste mam panadol, prej je to na bolest, ale kdyz nevim co ji boli..rourku pouzivame opravdu často, porad ji nosime, na rameni, na tygrika.. ja uz proste nevim, kdyby aspon v tom kočáre usnula, ale to proste nevydrzi ani tam lezet.
![]()
Jak dlouho bere ty homeopatika? tak do cca tri dnu by melo dojit ke zlepseni, nekdy se to naopak zhrosi, ale pokud je lek spravny, musi dojit ke zlepseni, pokud ne, je to spatne homeopatikum a melo by se vysadit.
ta moucnivka muze taky bolet, spatne se ji ji.
pokud se nezlepsi, sla bych k doktorovi otravovat znova a zadala dalsi vysetreni.
ja to takhle z niceho nic, resp. ted se to viditelne zhorsilo?
Ahojky, nám taky řekli že je to moučnivka a pak se z toho vyklubaly afty. No nevím, nějaká vyrážka, malý si to donesl už z porodnice, ale jak jsme to vyléčili, tak se to už nikdy neopakovalo. Akorát když to měl v tom horším stádiu, tak taky proplakal celé dny, asi ho to muselo bolet, neb svědit. Kvůli tomu jsme přestali kojit, nebyl schopný vůbec papat a jak jsme začli dávat před prst, tak už nechtěl prso. Kdyžtak se pokus kojit jak to půjde aby se vám to taky nestalo, je to moc velká škoda ![]()
Myslím si ale, že to bude od té moučnivky, ať už to svědí, bolí nebo pálí, to miminko tomu nerozumí a je z toho vydrážděné. Pokud nepomáhá fialka (nám taky nepomohla), tak potom nám ještě poradili TantumVerde, je to sice dryják, ale za chvilku bylo po aftech/moučnivce. ![]()
Vysadila bych homeopatika, ty totiž musí ušít na tělo opravdový odborník, ne střílet od boku.
Rozbalila bych ji z plín, žádný skákání na baloně, ani nošení, ale rozbalit, uvolnit tělo, nohy, nechat kopat nožkama, třeba pod hrazdou, občas otočit na bříško, to taky dost pomáhá. A hlavně vydržet. Možná bude ze začátku řvát, tak přilehnout, hrát si s malou, motivovat.
Takhle se dřív, když nic nebylo, děti zbavovaly plynů a zabíralo to úžasně. Sama mám ozkoušené.
Event. za kapky bych doporučila Infacol, všechny kapky ale nezaberou hned, i tady musíš čekat 2-3 dny a hlavně je poctivě dávat, mlíko neměnit, protože může mít problémy i ze změny UM- než si zažívání na um zvykne, trvá to až 14 dní.
Ahoj, jako bych četla o sobě před pár měsíci, sice moučnivku jsme neměli ale malý mi taky řval, řval, řval. Pomáhalo jen nošení, a tak jsem celý dny jen nosila, nosila a nosila. Nyní je malýmu 7 měsíců. řve teď hlavně že mu rostou zuby, takže to je taky síla ale je to o trošku lepší.
Já jak řval, tak jsem i přestala kojit, pač jsem nevěděla jestli mu moje mlíko stačí, sice krásně přibíral ale když prořval celý víkend tak jsme byli psychicky s manžou úplně vyřízení. Malý nateklý oči, vyřvanej hlas…
@suik homeopatika bereme od pátku a od nedele začala takhle šileně rvát, doktor co nam je doporočil je homeopatik, tak nevim, ted ma dovolenou, tak sem mu psala mail
@Lucynna kdyz ji to vytiram, tak to moc nebreči, esi ji to dela dobre, nevim…ten calgel je pry i na afty a na zuby, kdyz rostou, ale je tam nejaké analgetikum, nic moc, ale vyzkousim uz opravdu vše ![]()
@berry4 pod hrazdičku ji davame, na brisko taky, dokonce od malička na nem spi..ale jak je unavena, tak brečí i kdyz ji nosime, občas prestane, kdyz reaguje na nejaky hrkani a tleskani, ale za chvili zase začne..
@kaculkadraculka presne to ma i ona, oteklé oči, vyrvany hlas..je mi ji tak lito a kdyz uz se trochu usmeje, chce se mi uplne brečet, ale snazim se být v pohode, aby to ze me necjetila.. uz sem zhubla 4 kila, jak nespim, nejim, nemam na nic chut..kdyby pomahalo nošení, tak nic jinyho nedelam..:(