Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak mě napadlo - brečíte někdy a proč?
Někdo je plačka od přírody, stačí se špatně podívat, a už jsou slzy. Někdo je otrlý a nerozbrečí ho skoro nic.
Jak to máte vy?
Já si poplakala někdy loni u televizní reportáže o týraném zvířeti.
@Karamba2020 Já většinou řvu u filmu
nebo když slyším o nějakém týrání dětí, zvířat..nedávno mi umřela kočička, tak to jsem probrečela celý leden a kus února
a nebo když mám o někoho velký strach..
Ale tak jinak asi není důvod, vše mi klape jak má.
Spíš výjimečně. Od dob školkových besídek (tam jsem opravdu byla za plačku) mě rozbrečel příběh popálené holčičky a uspání našeho psa.
Dřív vůbec…poslední dobou u čehokoliv…týraná zvířata vůbec nedávám, přepínám…taky se dojímám k slzám
no děs ![]()
Ted jsem brecela u knizky… jinak moc nebrecim. Jsem zadumana, zasmusila, ale nebrecim
Občas u filmů, ale to musí být už fakt síla, třeba Schindlerův seznam… Myslím, že jsem brečela třeba tak u pěti, šesti filmů celkem (nepočítám opakované shlédnutí - u některých brečím pokaždé, i když to vidím už pošesté). U knížek častěji, ale taky ne u každé druhé. ![]()
Jinak někdy u nějakého hodně dojemného loučení, třeba když jsem věděla, že jsem naposledy s dětmi na táboře.
Pak když se mi děje nějaká velká křivda - s tím se snažím bojovat a nedat to na sobě znát, ale nejde mi to. Naštěstí už se to dlouho nestalo.
A když se dozvím o smrti někoho blízkého, nebo pak na pohřbu… Dvakrát v životě i když jsem se dozvěděla o smrti někoho, koho jsem osobně neznala (můžeme říct „známé osobnosti“, ke které jsem ale cítila velký obdiv a to, že hrála v mém životě významnou roli).
Celkově to může být tak třeba dvakrát, třikrát za rok. ![]()
Příspěvek upraven 26.02.21 v 18:23
Syn je v cizině, už se sem nedostal skoro dva roky…takže vánoční reklama na Merci mě rozbrečí prostě pokaždé
to je moje jistota… ![]()
@Karamba2020 včera jsem se vyděsila nad svým dojetím. Na HO mi celý den hraje TV hako kulisa a včera dopoledne jsem tam omylem měla puštěné Moje lásky, nebo jak se to jmenuje. No a když tam jedna porodila, přistihlsa jsem se, že bulím. A to jsem to ani nesledovala. Tak jsem začala přemýšlet, jestli už náhodou nesenilním, když mě rozbrečí i reality show ![]()
@Monchichik píše:
@Cenarius tak brečíš? já teda nadávám
Já taky a dost sprostě. Prostě to bolí jako sviňa ![]()