Jak často šúrujete?

518
4.7.22 18:23

Jak často šúrujete?

Hezký den,
Nešel mi založit název tématu (šúrujete - uklízíte)
Jak často a co uklízíte a jak často vaříte?
Jsem na md s jedním dvouletým dítětem.
Uklízím, když je bordel.

Vytírání podlahy v celém domě-
1 krát týdně, výjimečně dvakrát.
WC umýt 1-2 týdne poliju, vydezinfikuju
Vysávání -2krat týdně
Vařím každý druhý den, výjimečně je to jinak
Prach utiram dle potřeby
Okna sem umývala naposled v únoru
Nádobí a úklid kuchyně -každý den, nemám myčku zatím
Praní -2 krát za týden, výjimečně 3 krát, většinou Peru celý den třeba 4 pračky za sebou
Zehlim dle nálady, nepravidelně a dle potřeby
Umývání koupelny - 1 krát týdně
Umývání lednice dle potřeby
Vynášení košu - obvykle 1 za 2 dny máme velké koše, zřídka 1 za 3 dny, když je prázdný

Tak co vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
518
4.7.22 18:26

Doplnění

Převlékání postele - 1krat za 14 dní
Teď častěji, když se syn počura, tak pokažde a ihned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14591
4.7.22 18:29

Vytirani a vysavani dělám spolecne, stíhám jako ty 1-2× týdne, ale byla bych raději, kdyby to bylo obden :lol:

Prani průběžně, ale denně tu jednu pracku udělám…

Zehlim v neděli a ve středu

Postel prevlikam jednou týdne, někdy se mi ale nechce a je to jednou za dva týdny, ale to je fakt maximum

Myčka jede 1-2× denně, kuchyn uklizim denně

Okna dělám průběžně

Wc jako ty tak dvakrát týdně, umyvadla taktéž, vana a sprchac min

Prach - neumím říct :lol: asi tam 1× za 10 dni

Denně večer před příchodem chlapa sikanuji děti a poklizime provozní bordel, přes den to neřeším :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
4.7.22 18:33

Většinu věcí podle potřeby, Peru denně (i víckrát), nádobí denně (i víckrát), vařím denně, vysávám denně. Koupelnu, vytírání, povlečení, lednici apod nechávám na víkend, když je víc času a můžu zapojit rodinu :D případně opět podle potřeby, když někdo něco vyleje, tak to vytru. Jinak mám pocit, že nejvíc chodím a poklizim hračky a všude se válející hadry :mrgreen: ale mám 3 děti od miminka po školáka, takže se ta práce celkem hromadí a je pořád co dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
4.7.22 18:36

Základní informace nežehlím a ani s tím nehodlám začínat. Většinou odpoledne vysajeme (máme kocoury) a mám parní mop. Tím se to bere 2× týdně. Nádobí se dává do myčky. Koupelna se umývá víc o víkendu. Přes týden se udržuje v čistotě. Přes týden se prostě udržuje provozní pořádek, aby se člověk nestyděl, kdyby přišla návštěva. Ale my jsme teď co nejvíc venku.
Domů se chodí pouze do kuchyně.
Večer do patra do koupelny a spát. Takže teď jsme v interiéru úplně minimalisticky. A těch věcí se teď taky tolik nezašpiní, když někteří nosí pouze trencle a někteří máme plavky a nátělník. Takže se v podstatě točí stejné kusy oblečení v prádle. Proti jiným měsícům je to opravdu dost znát. To běžně přijdu po práci a jedna pračka/sušička jede. Když ne denně. Tak jede ob den. A teď to není možné zaplnit. To se spíš furt ručníky perou, povlečení prostěradla a ty letní věci, které máme venku. Zbytek stojí v koši. Místo vaření se víc griluje na kontaktním grilu venku. Takže ani v té kuchyni se tolik nedělá binec. Teda dneska jsem tam měla po několika dnech víc práce. Miluji tohle období :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35415
4.7.22 18:42

Je nás 5, jsem na rodičovské, manžel home office.
Peru a vařím denně. Odpadky vynášíme každý den. WC myju cca obden, někdy denně, aktuálně všichni doma. Koupelny dvakrát do týdne, stejně prach.
Vysávám a vytírám ideálně obden, reálně méně často, než by bylo třeba :oops:
Postele převlékám teď každý víkend, prostěradla dvakrát týdně. V chladném období máme prostěradla týden, povlečení dva.
Okna myju 1-2× ročně, jak to vyjde :lol:
Nádobí samozřejmě denně, někdy pouštíme myčku dvakrát.
Průběžně všichni provádíme každodenní provozní úklid.
Jednou za čas omyju radiátory, vchodové dveře, vršky skříněk.
Edit nežehlím!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21549
4.7.22 18:47

Jednou týdně mi chodí paní na úklid, která vezme celý byt a vyžehlí těch pár kousků, které nemohou do sušičky. Přes týden jen házím nádobí do myčky a peru podle potřeby a času. Máme cca 6 praček za týden, když převlékám tak o tři víc (mám malou pračku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
4.7.22 18:55

U nas se vari, pere, myje, vytira, vysava, uklizi, vynasi kos denne. Mam sest deti. Takze kdyz se vsichni zapoji mame uklizeno zachvilku :wink: postele jednou za tyden a okna vetsinou 2× za rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
4.7.22 19:00

Okna bych chtěla umýt v létě. Zatím nevylezu na schůdky (vyvrtnutý kotník). To vždycky děláme v létě, než budou hody a před Vánoci. Ale my to máme rozdělené. Muž myje střešní okna, protože se bojím výšek. Nedělá mi to dobře. On nemůže vidět, jak tam plápolám na těch schůdkách. A vše v přízemí umývám já. Tam máme zas obrovské 4m okno. S tím je největší sranda. Než ho celé oblezu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
4.7.22 19:08

V patře jsme jen na přespání a koupání dětí, takže tam každý večer opláchnu vanu a jednou týdně všude převleču postele, proženu tudy robota a setřu, umyju záchody (už jsem se přistihla, jak po týdnu umývám wc a umyvadlo, kde celý týden nikdo nebyl :roll: ). Dole jsme pořád, takže tady robot jezdí denně, někdy i 2×, sprcha a wc taky čistím denně, umyvadlo podle potřeby. Pračka v průměru 1×denně, myčka taky (pokud zrovna nevyvařuju víc chodů) Koš taky denně, nesnáším když v těchto vedrech zasmrádne. Okna jsem ještě letos neudělala, je jich strašně moc a je to taak otravné :oops: prach 1× týdně, stoly, skla na skříňkách, a spodní skříňky na lince 50× denně (2 batolata :cert: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
4.7.22 19:36

Jsem taky na RD, dvě děti, 3m a 18m. Vařím denně, nádobí a kuchyň uklízím denně, koupelny 1× týdně. Vysávám denně, s těmi dětmi to jinak nejde. Vytírání jednou do týdne, kde jsou parkety nebo prkna, vytíráme mnohem méně. Se smetím chodí manžel, o to se vůbec nestarám. Okna myji průběžně. Prach setřu, když mě to udeří do očí. Peru snad furt :roll: Nežehlím. Zametám ještě vchod a poklízim na zahradě.

• Citovat
  • Upravit
24992
4.7.22 20:09

Vysavame 2× tydně, vytíráme max 1, týdně, dle potřeby. teple jidlo mame každý den, ale vaříme na víc dní. okna max 2× za rok. vše udržujeme průběžně čisté, žádný vělky uklid se nekoná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23958
4.7.22 20:13

Přestože žiju v novostavbě teprve od r.2007, asi už budu muset umejt vokna… :think: :nevim: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15208
4.7.22 20:33

@Lilale Uklizim asi podobně jako ty, akorát nežehlím, mám myčku, častěji vysavam kvůli chlupům ze psa. V zimě uklizim a vařím asi víc, v létě méně, protože neni čas. Když přijdu z práce odpoledne raději půjdu s dcerou ven, než bych doma smejcila a vyvarovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7297
4.7.22 20:52
@Lilale píše:
Hezký den,
Nešel mi založit název tématu (šúrujete - uklízíte)
Jak často a co uklízíte a jak často vaříte?
Jsem na md s jedním dvouletým dítětem.
Uklízím, když je bordel.

Vytírání podlahy v celém domě-
1 krát týdně, výjimečně dvakrát.
WC umýt 1-2 týdne poliju, vydezinfikuju
Vysávání -2krat týdně
Vařím každý druhý den, výjimečně je to jinak
Prach utiram dle potřeby
Okna sem umývala naposled v únoru
Nádobí a úklid kuchyně -každý den, nemám myčku zatím
Praní -2 krát za týden, výjimečně 3 krát, většinou Peru celý den třeba 4 pračky za sebou
Zehlim dle nálady, nepravidelně a dle potřeby
Umývání koupelny - 1 krát týdně
Umývání lednice dle potřeby
Vynášení košu - obvykle 1 za 2 dny máme velké koše, zřídka 1 za 3 dny, když je prázdný

Tak co vy?

peru denně pračku…lepší než za den pak dvě až tří…koš vynesu když je plný… myčka jede dle potřeby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný